Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Začala mě strašně bolet pravá paže. Jako opravdu jen úsek mezi ramenem a loktem. V pátek jsem dala ruku nahoru (jako vzpažení) s obtížemi. Ale dala. Jako bych jí měla namoženou. Bohužel ale nic namáhavého jsem ale nedělala. Včera už to bylo horší, odpo jen procházka a večer se bolest zhoršila. Vzala jsem si večer ibalgin, abych se vyspala, protože není žádná poloha, ve které by mě ruka nebolela. Dokonce jsem si musela pomáhat levou rukou tu pravou zvednout. Noc šílená. Bolest mě často budila. Od 6 jsem vzhůru, pomohly až 2 ibalginy a cítím úlevu. Nevím na jak dlouho... Prosím vás, může to být z okna, ke kterému v práci sedím tou pravou stranou? Sedím přímo u okna, ani ne metr od něj. Větráme často, možná jsem v tom minulý týden zůstala sedět. Chlap mě teď mazal nějakou mastí a rameno mi teda reaguje i na zmáčknutí. Nic jiného mě nenapadá. Jak dlouho tyto bolesti mohou trvat? Máte zkušenost? A jak často můžu brát ten Ibalgin ve zvýšené dávce?

    Dcera měla angínu zatím jen jednou, a to letos v létě. Dr. říkala streptokoková angína. Začalo to horečkama, zvracením, stěžováním si na bolest v krku. Mandle rudé, tak nám to večer před návštěvou dr. bylo docela jasné.

    Já angínu neměla v životě snad ani jednou.

    Dceři se teď objevily na mandlích sem tam takové ty světlé flíčky. Na krk si nestěžuje. Pije, jí, zpívá. Jediné co - má už dlouho, týden minimálně rýmu. Žádná zvýšená teplota, horečka už vůbec. Bez bolesti.

    Muze se i tak jednat o angínu? Zítra jdeme k dr., ale tak informativně. Myslela jsem si, že angínu vždy doprovází bolest v krku a teploty. Nevím, zda to nemá spojitost s tím, že skrz ucpaný nos spí už pár dní často s otevřenou pusou. 🤷‍♀️

    Co by vám udělalo radost od kolegyně k odchodu z práce na mateřskou dovolenou? Neumím háčkovat, nic vyrábět... Ale je to moje letitá blízká kamarádka, kolegyně, konečně se jim zadařilo... ❤ Já si kdysi přála tašku na kočárek od kolegů. Ale speciálně pro ni bych ráda ještě něco jen ode mně.

    Darre

    Holky, rozhodla jsem se na Vánoce obdarovat naši rodinu prostěradly a povlečením Darre. Vy, které kupujete, nevíte, zda říjen/listopad bývají nějaké slevy, akce? Přeci jen ty ceny jsou vyšší. Díky.

    Otázka první - máte recept či nápad, co s žampiony? Kromě smažených, na grilu a plněných?
    A druhá - co budete o víkendu vařit? ☺️

    Nevíte, ženy znalé, kde sehnat Ferdův slabikář od Sekory? Ale to starší vydání... Už ho asi týden hledám, ale bezúspěšně.
    💙 Foto ilustrační. 💙

    daisymaminka
    Zpráva byla změněna    2. říj 2024    

    Zabýváte se tu někdo nemovitostmi? Nebo rozumíte někdo tomuto? ⬇️ Koukám na jednu nemovitost ... Díky.

    daisymaminka
    Zpráva byla změněna    27. zář 2024    

    Jak je to s výpovědí ze strany zaměstnance ze zdravotních důvodů? Musí mít od lékaře papír, že tu konkrétní práci už nemůže vykonávat? Paní 60 let, gyn. problémy. Bude mít nárok na podporu v nezaměstnanosti? Do řádného důchodu má rok a půl.

    První vzkaz pro vašeho prvňáčka...
    Máme napsat vzkaz a děti si ho za půl roku ve škole přečtou.
    Líbí se mi to. 🤗 Mám nápad, jen se bojím, že to bude příliš složité (umím se hodně rozepsat a věty nemají konec...). 😁🙈
    A hledám inspiraci, která by mi třeba ještě trochu pomohla v tom, jak to uchopit.
    Co byste chtěli vy, aby si děti přečetly jako první vzkaz od vás? 🌷

    Povlečení a prostěradlo pro nás dospělé na dvojlůžko i pro dceru s nějakým dětským motivem - kde kouknout? Máte zkušenost s Darré?

    Jaké lego mají rády vaše holky v 5, 6, 7 letech? Friends?

    Prosím o tip na láhev menší (nižší i užší) než je Zdravá láhev, třeba o objemu 400 ml. Do školy, pro prvňáčka.🙏 Děkuji.

    Co se vám, resp. vašim prvňáčkům nejvíce osvědčilo na výtvarku? Větší tričko? Zástěra?

    Holky, jednou jsem tu četla o nějaké zázračné masti na břicho. Nevím zda to bylo ve spojitosti s menstruačními křečmi nebo prostě "jen" bolestí břicha... Zapomněla jsem si to napsat. Nenapadá vás, o jaký zázrak se mohlo jednat?

    Koláčky z pařeného těsta, švestky, mák, máslo. 👌

    Ne, v takovémto horku bych opravdu nevařila vůbec nic, natož knedlíky. 🙈 A proto se vyplatí mít sem tam nějaké zásoby v mrazáku.

    Recept na pařené těsto v komentáři. ⬇️

    Pondělí 2. září a první školní den (nejen) prvňáčků... Předpokládám, že budou ve škole jen první hodinu. A co pak? V 9h ze školy a kam společně frčíte? Domů? Do cukrárny? Na nákup do papírnictví? 😁 A pak na oběd?

    Kam nejčastěji vyrážíte o podzimních prázdninách ☝️v ČR☝️? Konec října = počasí už může být jakékoliv, ale spíše už je chladno. Někam za turistikou do přírody nebo po památkách? Přemýšlím, kterou cestou se dát.

    NT praní
    Peru už X let... Nyní na mě udělal dojem Sodasan, který jsem dosud neznala a prala vlastně jen v Sonettu. Krásně voní po limetkách. 🫒🍋👌
    A perkarbonát sodný, který má využití nejen při praní, ale i při úklidu. 3 kg asi za 200 Kč (oproti běžné chemické drogerii jako je často zmiňovaný Agent, kterého pořídíte za 250 Kč ani ne kilo...).

    Poradíte bezmasý oběd?

    Za kolik jste letos v červnu kupovali last minute do Řecka nějaký ostrov?
    + odkud jste letěli (Praha, Brno...)
    + jaké jste měli jídlo (polo, plná, all in)?

    Díky.

    Kde a kdy kupujete řekněme nejvýhodněji školní pomůcky svým dětem? Aktuálně mi jde vlastně jen o Progresa do 1. třídy, ale třeba jako inspirace do dalších let. Jestli na takovéto věci vůbec bývají nějaké "akce"...
    Děkuji. 🤗
    A jinak protože jsou prázdniny v plném proudu, podělím se s vámi ráda o fotku nádherné zámecké zahrady v Lysicích a pak můj nejmilovanější Moravský kras - tady konkrétně Hřebenáč ve Sloupu.

    (2 fotky)

    Po válečce u moře a výletování v Olomouci přišla na řadu tradičně voda a jako už po několikáté řeka Morava. 👌🛶🌊 Kemp v Litovli nemá chybu. Rok od roku obsazenější (a vymakanější) a je tu rušněji než v té Itálii. 🙈🤣 Nám to ale neva, když jsme celý den na vodě, a do večera, než půjdeme spát, se to zase zklidní. Je tu krásně. ❤️

    Asi už jsme se rozhodli - příští rok zkusíme některý řecký ostrov letecky. Nicméně máme letiště v Brně asi 30 min autem, takže jsme omezeni i nabídkou z Brna. Odtud se litá na Zakynthos, Rhodos, Kos, Korfu ... ani nevím, zda jsou to všechno řecké ostrovy... Který byste doporučili, nebo které místo? Díky.

    Tip na společenskou hru, klidně i karetní pro dospěláka (manžela), resp. tak nějak pto všechny? Máme teď v největší oblibě Spící královny, samozřejmě i s dcerou... Teď na mě pořád skáče na FB tato "hra", ani by mi úplně nevadila... ale ráda si nechám poradit.

    Někomu dovolená teprve začíná, někoho čeká až až, nám už se krátí... Naštěstí jen ta první "hlavní" dovča. To je tak, když si ji naplánujeme už na konec června.

    U moře jsme poprvé asi po 12ti letech byli loni s dcerou 5 let. Letos jsme to zopakovali. Autem, co nejblíž, tedy sever Itálie. 🏖

    Opět máme štěstí na čisté moře, za celý týden byly mořské řasy na břehu jen 1x. Ano, voda se míchá s pískem, ale na to my citliví nejsme. 🌊⛱️🌞 Dcera písek miluje, pořád vyrábí bahno a plácá si to všude. Je happy. Vlastně je to vše jen pro ni. ❤️ Pro tu radost v jejích očích, což je to nejvíc. 👨‍👩‍👧 Krásně se jí spravil exem na stehnách. 🙏

    Itálii jsme si vybrali kromě toho, že je nejblíž, i proto, že milujeme italskou kuchyni. Pizzu, ale hlavně těstoviny na všechny způsoby.

    Moc se nám líbí, že máme stejně jako loni hotel jen se snídaněmi a na oběd/spíše večeři si chodíme tam, kde se nám zrovna líbí.

    Super taky je, že byť je tu na pláži nachystané lehátko vedle lehátka, teď je tu naprostý poloprázdno. Věřím ale, že v plné sezóně to musí být masakr a opravdu hlava na hlavě a jsem šťastná, že stejně jako loni se to ani letos nekoná.

    (3 fotky)

    Dcera krátce před 6. narozeninami vzala za milost kolem a začala jezdit. Sama. A baví ji to. 🤗🙏 A já hledám na víkend nějaké místo, kde bychom se mohli projíždět. Nějaký okruh.

    Podmínky jsou max hodina od Brna autem a cesty spíše asfalt nebo hodně zpevněný nekořenovitý terén. A možná i místo, kde nebude stovka lidí se stejným nápadem. Samozřejmě něco k vidění, hospůdka či hřiště jsou fajn. A ani žádné kopce a sešupy nehledáme.

    Jižní Morava nás z důvodu velkého množství cyklistů úplně neláká, ani neholdujeme vínu. Ale napadlo mě Svitavsko, Olomoucko, kraj Vysočiny (blíž Moravě), ale neznáme to tam.

    PS: Včera jsme dali 8 km kolem rybníku Olšovec v Jedovnicích. Viděli jsme čápy (i mladý), labutě a kačenky s mladými, byli jsme na hřišti, zahráli si dřevěné pexeso a za odměnu byla zmrzlina a langoš. 👌😁

    Děláte někdo salát z cizrny?

    Cizrna, balkán (píšou feta, nejím), okurek, červená cibule, kopr?

    Bude to dobrý? Je tam vše, co máme rádi. A vypadá úžasně. Tak asi vyzkouším. 😊

    Budu ráda za Vaše postřehy, rady, tipy, inspirace jak třeba vylepšit...

    Vy, které nakupujete opalováky v DM drogerii - je nějaký zásadní rozdíl mezi bílým a oranžovým opalovákem (samozřejmě krom toho, že bílý je sensitive)? Potřebuji pro dceru do školky, aby si sama zvládla natřít ruce a tváře a zvažuji, že ho případně vezmu i na sezónu dom.

    Hledám holky nějaký obrázek maminky s dcerou. Třeba v objetí, nebo jak se na sebe dívají, jak jdou spolu za ruku... Neumím na Googlu hledat, tak jsem si řekla, že byste mi třeba mohly pomoci... Hledám inspiraci dceři do památníku. ❤️ Díky.

    S jakou cestovkou lítáte nejčastěji a máte dobré zkušenosti? Evropa. Letěla jsem poprvé a naposledy před 15 lety, tak už vůbec nevím. Říkali jsme si, že možná místo Itálie autem bysme volili něco (co nejbližšího) letecky. No uvidíme. Vím, že už je za pět dvanáct... A doporučíte něco? Bulharsko, Řecko, Turecko, Itálie, Mallorca pro 2 dospělé a dítě bude mít už 6 let? Není nutné asi úplně takové ty animační programy a 5 bazénů. Spíše klid, pohoda. Radši u moře než u bazénu.