Co sbalit 2,5letému dítěti k tatínkovi na návštěvu?
Ahoj mám syna 2,5 roku od vánoc jsem se synem sama, a ted si chce tatínek poprvé vzít syna na noc
Alimenty platí jak se mu zlíbí a ted mi momentálně dluží.
Co všechno balíte svému dítěti na jednu noc???
Já zase slyšela, že plenky apod si má otec pořídit své, notabene když ani neplatí
😖 😖
@taktedanevim na to se názory různí.Co znamená připravit dítě na styk s otcem. Jo,základní věci by mít měl,ale znám hodně matek které radši nabali. Ideální by bylo,kdyby platil a i pečoval. Ono nakonec je zásadní domluva mezi vámi. Pokud bude mít dítě přes noc,víkend častěji, řekla bych mu,že v tu dobu pečuje on a základní běžné věci by měl mít.
@andelka no za to jak se ještě chová, bych mu syna nejraději poslala jen s tím co má na sobě
@taktedanevim i to můžeš. Záleží,aby to pak neodnesl syn.
nebo mi ho večer vrátí 😎 😎
Já bych zabalila radši všechno, co potřebuje, aby nebyl pak chuděra např.počůraný a tatínek ho neměl dočeho převléknout. Ale chápu tvoji situaci, nejednat se o dítě, taky bych nedala navíc ani n. 😒
Já jsem nabalila všechno. Právě aby je otec nevrátil večer 😅 Teď už si balí jen oblíbené hračky a léky. A věci, co máme jen jednou.
Tím že mu nic nedas potrestáš především synka..... dala bych mu sebou vše co používaš pro nej doma
@taktedanevim to je o tom, jak moc ti na dítěti záleží a jak moc chceš dělat otci naschvály. Pokud ti záleží na tom, aby dítě bylo klidné spokojené a zdravé, nabal mu vše na co je zvyklé (včetně plenky, která mu vyhovuje). Pokud obětuješ klid a pohodlí dítěte tomu, abys tatínkovi udělala něco na truc, nedávej mu nic a počítej s tím, že se ti dítě vrátí špinavé, opruzené a psychicky rozhozené.
@lucie255
@petrajurinova
@andelka
@mandala moc děkuji za vaše názory
Já to vidím z druhého pohledu. Manžel má 2 děti z prvního manželství a matka jim za celou dobu co si je bere každý druhý týden nedává vůbec nic. Pouze co mají na sobě a to ještě snad to nejhorší co mají. Sami jsme dětem nakoupili co potřebovali a u nás se stále převlékali. Dnes už jsou v pubertě a je to stále stejné. Vzhledem k tomu, že děti nyní vidíme velmi nepravidelně (někdy ani jednou v měsíci) tak jim již žádné oblečení nekupuji, jelikož z toho do příště vyrostou. Pokud jim dám byť jen od nás na sebe spodní prádlo nové čisté, příště se mi už nevrátí. A nejsem milionář, aby jsme kupovali pokaždé nové oblečení.Jen mě mrzí, že se jejich matka nezamyslí nad normální věcí jako je například denně čisté spodní prádlo. Z dalšího vztahu má muž ještě dceru a tam je to naopak, holčina má sebou věcí, jak kdyby se k nám stěhovala a s maminkou není problém ani v komunikaci. Abych to shrnula - vždycky to odnese dítě.
nám nejprve maminka dětí balila vše (malou jsme si brali od jejích 6m, tak toho bylo fakt hodně), ale tím, že se vztahy ustálily a začala nám je dávat pravidelně, tak jsme pořídili sami vše do dětské lékárničky, plínky a další nezbytnosti, které není potřeba vláčet pořád tam a zpátky. pořídili jsme si i vlastní oblečení, protože maminka měla jiný vkus a i po upozornění na náš plánovaný program, např. pískoviště, poslala malou v krajkových šatech a lakýrkách 😅 takže obyč věci na doma a ven jsme měli raději svoje a v maminčiných jsme šli na oslavu nebo do města apod. je to ale fakt vždy o domluvě, aby to neodnášelo dítě. syn je na něco zvyklý a otec by se měl o to zajímat a snažit se mu to dopřát i u sebe. už tak dost, že bude bez maminky s prakticky cizím člověkem ☹
moc všem děkuji za vaše příspěvky, rozhodla jsem se takto
zabalím synovi oblečení, které jsem dostala od švagrové po jejích dětech s tím, že si oblečení může doma ponechat na další návštěvy 🙂
zapomněla jsem dodat, že ode mne dostane i záchodové prkýnko, aby taky synka něco naučil, v noci mi vydrží bez pleny a bez nehody, jen přes den se mu občas stane nehoda a zapomene sundat slipy 😎

Alimenty bych řešila exekucne. Je to pro dítě a dlužné výživné lze vymáhat hned.
Na noc..no to co má doma. Pokud otec nemá nic,tak pyžamo, plenku pokud ještě má,oblečení na druhý den, oblíbenou hračku. Já dávala ještě flasku na pití a na mléko. Jinak mě nic nenapada.
Jinak jestli ještě nejsi ve skupině, tak se přidej, poradime. 😉