Dcera se nezapojuje do organizované hry

mrav
22. únor 2018

Od lonského srpna jsem zůstal sám na výchovu malého dvouletého čertíka. Maminka jí tragicky zahynula. Je velice živá, chodí do pohybových her. Kámen úrazu ale je, že se nějak nezapojuje do organizované hry. Má ráda kolektiv dětí, ale i svou volnost. Podle předcvičující se to poddá. Zdá se, že ještě nechápe, co se po ní chce.Já Jsem z ní unavený za celý den. Taky mám obavu z jejího nástupu do školky, kam by měla začít chodit od září. Máte to taky tak? A dá se s tím něco dělat?

soleilll
22. únor 2018

@mrav Dcera má 2 roky? V tomto věku si děti nehrají spolu, ale vedle sebe. Při tom pozorují ostatní. Někdy to může vypadat, že jsou vyčleněné z kolektivu, ale není to tak, prostě jsou na pochopení kolektvní hry a jejích pravidel ještě malé. Bude to ještě tak rok trvat, možná déle, tak vydž. To, že si nehraje s někým jiným ještě neznamená, že se nebaví. 🙂 Tohle mi říkala učitelka v jeslích i ve školce poté, co jsem tam dala dvouletého syna, který jinak do té doby miloval společnost ostatních dětí. Hrál si vždycky sám v koutku a mně to přišlo, že ho děti neberou mezi sebe. Teď je středem všech lumpáren. Chce to jen čas.

queenp
22. únor 2018

Synovi je 21 měsíců a co se týče kolektivu,máme to podobně.Na cvičení se děti seběhnou,že si vezmou hračky nebo něco na aktivitu,dělají úkony s maminkama a ten můj drak radši lítá všude možně,baví se po svým,ale za dětma nejde.Prostě má jinou povahu,jiný zájmy,kolektiv nepotřebuje.Taky mám ze školky strach,ale u nás je vidět,že se to postupně zlepšuje,tak doufám,že to v budoucnu bude v pohodě.

normalnimatka
22. únor 2018

to vůbec neřeš, na to má ještě čas... děti si hrajou s ostatníma až tak kolem 3🙂 považuj za úspěch, pokud neběhá za ostatníma a nestrká do nich, netahá je za vlasy a nemlátí:D i takový jsou a nemyslej to třeba zle.

pomalu ji zvykej na kolektiv, kroužky atd...ale stejnak ta docházka do školky je pak jiná, stane se povinností a když to dětem dojde, nejsou tam někdy úplně rádi.

navíc každý dítě je jiný. tak holt není hnedka "dávačka" na první setkání, t oje přeci přednost:D fakt se neboj dopředu. to by ses z toho rodičovství za chvíli musel zbláznit.

že jsi unavenej, soucítim, má to tak asi většina rodičů na rodičáku. tak aspoň můžeš šířit osvětu dál, že rodičák není žádná flákárna🙂)) a i tak si to užívej, jsou to nejkrásnější chvíle! 🙂

zmrzlinka
23. únor 2018

V tomhle veku je normální . Do nástupu do školky ji zbyva ještě spousta času.

andelka
23. únor 2018

Spolu si děti začínají hrát klidně až od 3 let. Dvouletí spíš vedle sebe,každý sám zaujatý něčím. A když už hrát si s někým,tak s rodičem. Je to únavné no někdy. Já mám děti brzo po sobě,ale než si spolu začali hrát,jsem se teda nacekala.

priefi
23. únor 2018

@mrav je mi lito, ze jste prisli o maminku, musi to byt pro Tebe hrozne tezke a pro malou taky. Nicmene, ja mam syna 20m a pred nedavnem jsme sli mezi deti na cviceni... paaani... to bylo neco, rev, vztek, nic nebude delat... byl zlobivy tak, ze jsem byla cervena az za usima a myslela,.ze se propadnu hanbou, nevzdala jsem to a dalsi lekce uz byla o neco lepsi, porad trucoval, ale uz z minula neco okukal a uz byl klidnejsi, spolupracovat nechtel, ale aspon nejecel a ja ho k nicemu nenutila, kdyz nechces, tak nechces, dalsi lekce byla zase o neco lepsi, uz se zacal zapojovat, ale neexistovalo, aby ho drzela za ruku jina maminka a jeste obcas neco odmital a vcera ctvrta lekce a zapojoval se do vseho, nechal se chytit jinou maminkou za rucicku, cvicitelku nechal na sebe sahnout a udelat kotoul a pak se smal... sama jsem nechapala... takovy sileny obrat o 180 °C. Takze dej sve holcicce cas, male postupne krucky nekdy udelaji hodne. Kazdopadne kdyz pujde do skolky, je treba, aby si predem otukala prostredi, nedelej lecbu sokem.

karlajasmine
23. únor 2018

Je mi moc lito, ze jste prisli o maminku :( Jinak s organizovanymi hrami, ja teda jako dospela nenavidim organizovane aktivity dodnes. Aerobic a podobne veci.. v zadnem pripade... aktivity si organizuju sama a jako dite jsem nenavidela jakekoli skupinove ''hry'', cviceni atd.. kazdy clovek je jiny, nekdo je vetsi individualista, chce si delat svoje.. nekdo se zase rad necha nekym organizovat.. ve skolce to bude urcite v pohode.

lennus
23. únor 2018

Má čas, za ten rok děti udělají velké pokroky.

babanci
23. únor 2018

Tak to je mi Vás líto. Vím o čem to je, zemřela mi dcera, taky byla maminka a můj zeť byl na tom hodně špatně. Asi si zpočátku taky zoufal, ale pomohli jsme mu, jeho rodina i my. Snad taky někoho ku pomoci máš. Dnes už je holčička velká a je z ní úžasná, šikovná slečna, jsme pyšní, že jsme to dali. Drž se, ono to bude lepší.

mrav
autor
23. únor 2018

@babanci Máme dvě babičky, dědečka. Bydlí ale asi 2 hodiny cesty. Nejblíž mám svého bratra v protější vesnici. I ten má svou rodinu, přesto mu ji občas půjčuji. Za babičkama jezdíme tak asi 1 krát za měsíc.

mrav
autor
23. únor 2018

@priefi To my jsme byli v pohybovkách jen třikrát, počtvrté nás to čeká. Předtím chodila do odpoledních herniček, volná zábava, pak jim skončil nájem a hledali nové prostory. Herničky byli, když jsme jezdili za našima. To už stála u dveří s batohem, přezůvky, pití a jde se. Minule se v poh. hrách nezapojovala, sledovala. U něčeho se i usmívala. V každém případě díky za postřehy, zkušenosti.

carmenz
23. únor 2018

Ja ty kolektivni pohybove aktivity taky nesnasela,nenavidim je dodnes a moje nocni mura je jit na aerobic nebo teambuilding s napr. volejbalem. V kolektivu jako takovem ale nejsem nestastna,pratele si hledam dobre. Tak bych ji nechala cas a svobodu,ono se to pak vskutku vyvrbi. Me bavila napr. gymnastika,nebo jizda na koni...proste neco vic individualniho.

priefi
23. únor 2018

@mrav nemas vubec zac, bude to dobre, teprve se dostane do veku, kdy si bude hrat s ostatnimi detmi. Kdyz pozoruje, nech ji pozorovat, priste to zase bude lepsi. Preji hodne stesti 😊

mrav
autor
23. bře 2018

@priefi A už se tam vytvořila skupinka dětí - hračičkové kamarádíčkové.

priefi
23. bře 2018

@mrav to je skvela zprava 😊 jen tak dal