Jak začít nový život po rozchodu s dítětem?
Ahoj zeny, resim ted takovou spatnou situaci. Rozesla jsem se s pritelem, zatim jsme bydleli u meho otce ve velkem dome protoze stavime dum. Cca na jare jsme se meli stehovat. Tim, ze jsme se rozesli resim, co bude dal. Ted jsem si dodelala bakalare v oboru sociologie. Kdyz jsem otehotnela praci jsem nemela. Delam obcas brigadu a to mi hodi max 3000 mesicne, takze mam 13000 mesicne. Poplatky 2000 mesicne. Malemu plenky a mliko, obleceni, zabava. Cca urcite tech 6000 mesicne. Maly ma rok a pul. (Ale urcite se da uskromnit.) Chtela jsem se zeptat, zda si myslite, ze kdybych se odstehovala do nejske garsonky sama a zazadala o nejake prispevky, zda bych nejak vyšla. A zda bych na neco mela narok. Ex by mi urcite dal na maleho 2 tisice jako alimenty. A klidne napiste i vase pribehy jak jste zacinaly od nuly. Taky je problem, ze zatim nemam zadne spotrebice. Jen lednici, televizi, nejaky nabytek.
Můžeš zkusit napsat tady, třeba někdo bude mít na víc třeba žehličku nebo něco, co se ti bude hodit. https://www.modrykonik.cz/forum/darujeme/modry-jezisek-pomozme-spolecne-tem-kteri-to-potrebuji/#post-81062161
Pak se ještě mrkni po různých fb skupinách typu daruji za odvoz.
A u otce zůstat nemůžeš? Kolik ex bere? 2 tisíce jsou mizerné alimenty. Jako můžeš si najít garsonku, na příspěvek dosáhneš, ale musíš mít nasetreno na kauci, provizi, první nájem atd, příspěvek můžeš žádat, až zpětně, když už tam budeš bydlet.
Alimenty si nech stanovit soudne, mas od otce ditete narok na prispevek na naklady spojene s tehotenstvim a porodem a potom krome vyzivneho na dite i na vyzivne pro matku do dvou let ditete.
@ai30 dekuji, i kdyz nejsme manzele?
Tak 2 tisíce mi přijde hrozně málo.
Navíc do 2 let věku dítěte, má vyživovací povinost i na tebe.
Zkuste se hlavně dohodnout mezi sebou pokud to jde.
@krisstina93 ex bere dost, u otce uz tak je to dost na prd😞nasel si pritelkyni s 2 detmi. Nechci tu byt navic se synem. No prave..bohuzel tolik na nastehovani nemam. Jsem v koncich😔ale udelam vse proto, aby jsme se synem meli dobre a nejak se zaridit ..
Ano, i tak.
Vše výživné na dítě ,na vás přes soud je to lepší i skrz úřady oni to někdy vyžadují aby jste to měla podané no ty první náklady na byt jsou hrozne to je pravda ale jak se být najde vše zaplatíte tak můžete hned jít na úřad začátek je vždy těžký ale pak budete mít svůj klid ☘️☘️
Kvůli dávkám je lepší mít vše dané, černé na bílém. Takže soudně určit svěření do péče, alimenty na dítě ( ex má minimální mzdu,že počítáš jen se 2 tis?), A do 2 let dítěte máš nárok i na výživné na sebe, jako neprovdanou matku. Ale to je jiný soud než opatrovnický, řeší se to zvlášť,když podas návrh. Zašla bych i na ospod se poradit,i na sociálku.
To co ty máš teď jako příjem se u nás platí za pronájem. Kde je všechno ostatní? Opravdu to dobře všechno promysli.
Pises ze tvuj otec ma velky dum, kde ted bydlis. Proc se stehovat pryc kdyz na to nemas?

Když budete mít byt a vše kolem bytu na vás napsané požádáno u soudu o výživné skrz úřady tak vám podle vaší situace nějaký příspěvek mohli schválit na bydlení ,hmotnou nouzi ,dopaltek na bydlení ,přídavky na dítě ,+ teda máte rodicak sice začátky nejsou lehké jelikož úřady mají ty své procedury na díl ale pak máte svůj klid držím palce ☘️☘️