Manžel ve vězení - co dělat? Kam se obrátit?
Maminky kdo má zkušenost?včera mi odvezli manžela...vůbec nevím co teď dělat,kam se obrátit o pomoc atd...
@luciemas86 tak on ti toho evidentně neřekl víc,když byl odsouzený za cokoliv a měl nastoupit k výkonu trestu.. a pošta se dá nechat na poště, bezplatně,právě proto aby se to nikdo v okolí o ničem nedozvěděl.. dělá to opravdu spoustu lidí..
@luciemas86 pokud máte společnou domácnost tak se pro účely některých dávek počítá i jeho příjem, pokud nemáte společnou domácnost (dokládá se čestným prohlášením), tak se počítá jen tvůj příjem a pokud žádný nemáš... jináč u některých dávek je vyplácení podmíněno výši příjmu. A na sociálně by ti poradili jak žádat o výživné na děti atp.
@barulina můžu se vás ještě zeptat,pokud mu ted budu posílat dopis,muzu mu v dopise poslat například fotky nebo obrázky od maléhomnebo třeba obálku se známkou,aby mi mohl napsat?
@luciemas86 jej tak to ja.nevim, ono vezenskou sluzbu ja.neznam,.takze nevim jake.maji.ppdminky. zkuste si tam zavolat
@luciemas86 zkus tuhle diskuzi, je sice starsi, ale ma 14 stran, treba pomuze.
https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/pritel-ve-vezeni-jsem-na-dne/
Jinak je mi te lito. Clovek se dostane do šlamastyky ani nevi jak. Drz se, urcite se to nejak utrepe.
@luciemas86 vis, kdo ho kam odvezl? U toho utvaru bych se dotazovala sama nebo pomoci advokata, na jak dlouho to bude, jestli je zadrzen, zatcen, ve vazbe, ve vykonu trestu.....podle toho bych se zaridila dal.
@luciemas86 zavolej.primo na vezenskou🙂 ti budou vedet podminky nejlepe
Aha, takze uz vis, ze to je vykon trestu cili basa. Vis asi i kam byl zarazen (kde bude trest vykonavat). Kdyby to bylo daleko, muzete pozadat o prerazeni bliz k domovu. Urcite mu treba fotky posli, prochazi to kontrolou, ale fotka tebe a deti je absolutne nezavadova, to by mu meli nechat. Zasla bych na socialku vyridit vsechny davky, co jdou.
na sociálce to asi taky nebude s dávkami jednoduché. máte u tatínka všichni trvalé bydliště? pak se budou počítat příjmy všech. bydlení je tatínka nebo jste v nájmu? ono to s příspěvky není úplně jednoduché a hned. docela je mi tě líto, protože čekat druhé dítě s někým, kdo neplatí ani na ty, které už má a teď je v base...budeš se muset začít spoléhat sama na sebe a na pomoc tatínka, pokud bude ochotný a schopný
@luciemas86 ahoj, pracuji ve věznici. Poslat můžeš fotky, obrázky, obálky, známky, tiskoviny. Bude mít nárok i na balíky, ale to nehoří. V dopise se ho zeptej na vše o financích, normálně ti napíše odpověď. Dá se i telefonovat, ale to je v každé věznici dle jejich možností. Tak se ho na to taky zeptej a kdyžtak mu můžeš po té poslat telefonní kartu.
@blahova_andrea tam to není o tom že by na ně neplatil vubec,jen jsme se sami dostali do takove situace,kdy jsme sotva meli z ceho zit a je to uz delsi dobu a nedalo se to proste...je to torchu slozitejsi,i vubec komunikace a vse okolo tech deti s jeho byvalou...no ja i malej amme u tatky trvale bydliste a to byt je jeho
@aronek moc děkuji o tom telefonování už jsem se něco dozvěděla,ale to je pak potřebaprý posílat na tu kartu kredit,aby mohl...dnes jsem mu odeslala dopis,tak snad mu to brzy prijde a odpovi...tohle je práve to nejhorsi,tolik otazek a odpoved žádná...
@ariadna12 no vlastně ani nevím,vím jen tech par veci od probacni...ale kdyz jsem volala do vazebni,nemohli mi nic rict,ani jestli tam vlastne je...tam co mi říkala probacni by mel byt 14 dni a pak ho nekam převezou,kam to netusim. prý ale když čekáme rodinu atd,je moznost aby si dal pozadavek,aby byl blízko
@alcar no přesně tak,i s tím placením alimentu to tak bylo,duvod proc nemohl platit...člověk se prostě ani neví jak dostane do takové situaci,že si to ani nedokáže představit...tu diskuzi no neco jsem si pocetla,ale nejak nemam ted silu to cist...už celkově nemám energii,nevím co dív,co dělat jak to udělat...je toho najednou tolik. nejhorsi asi ted je cekat na nejaky ten první kontakt a i ty myšlenky na něj,jak se cití on nad cim premysli,co si mysli...přes den to jeste nejak zvládám fungovat,ale ty vecery noci...už třetí noc jsem ani nespala...a kdyz usnu,za chvili se vzbudím...pořád tomu člověk neveři a je to jak zlý sen,poořád čekám telefon nebo že se tu najednou objeví,pri kazdem rachotu na schodisti nebo kdyz pes nějak zbytří,už sem na nohách a běhám kolem oken jestli ho neuvidim...jsoou to teprve tri dny a už je to jako celou vecnost...byli jsme pořád spolu a stacilo jen kdzy byl v práci a chyběl mi...opravdu máme krásný vztah i po tech letech....
@luciemas86 presne tak. Zkus se informovat treba u soudu, ktery vykon trestu naridil, nebo jeste u te probacni. Otravovala bych je tak dlouho, az by neco rekli. Teda slusne otravovala. Nebo bych si vyridila zadost o navstevu tam, kde je ted.
@ariadna12 no s tou navstevou je to tak,ze to mi musi poslat on povolenku... paní probační je užasna,nebýt ní,nevím vůbec nic...ona už si vzala i kontakt na mě,poradila mi a i tak nejak podporila...jakmile bude neco vedet vic,ozve se mi..kdyz jsem s ni telefonovala a plakala,tak me uklidnovala,mat neplacu ze cekame miminko,at je vse v porádku.a ze to bude dobrý...a že mu hlavne mam napsat a stát i při něm,že nás taky bude potřebovat...fakt asi nejmilejsi a nejhodnejsi clovek,se kterým jsem za tech par dnu mluvila..říkala mi,i že chodi do vezeni socialni pracovnice,které mu taky hodně pomůžou i poradi,už i práve proto,že cekame rodinu a jemu na nas zalezi...navíc nikdy nebyl trestany,nikdy zande prusery nic a je to opravdu hodnej clovek...
a chtěla bych napsat ještě par věci,třeba pro ty,co maji potřebu soudit a rikat veci,jak si za to mlže sám apodobne...protože nekoho odsoudit za neco,o cem nevi proc k te situaic došlo je o moc jednodušší než to pochopit...když manžel se vždy snažil platit jak má,i nad rámec a nekomu to bylo stálo málo.kdyz jsme spolu jesště nechodili a on pracoval v zahranici,posílal víc než dost...a když dětem k narozeninám poslal peníze,aby ona jim za to nakoupila,co potřebuji a darky hracky,aby meli ty děti vše a ona misto toho jde a koupí auto,které opravdu nepotrebovala na žadné vození děti do skolky,nakupy ci do práce kdyz vse měla hned za domem a pak se clovek dozvi,ze jim vyklada takove veci,jak se tatinek na ne vykaslala na narozeniny...a když se vrátil nechtěla mu děti dávat a pořád chttěla víc a víc...když jsme spolu potom zacali chodit a žít,dělala nám hrozné problémy zle,psala mi nadavala sproste,pri kazdem pokusu o to si vzit děti byl nejaky problém a kdyz uz je měl pri navratu delala sceny a dalsi problemy,pred detma prupovidky smerem ke me jako t zlodejko manželu a kurvo,ukazovani prostrednicku,kdyz jsme odjizdeli a podobne...a kdyz se clovek snazi ty deti videt a pak se zadari jedniu za pul roku,nebo když si je vzali jeho rodice a my jeli k nim,aby je videl...tak i ten vztah a celkove chladne...potom si ona nasla dobrou práci a mela vic jak my a ani nemluvim o jeho oridich co ji davali peníze kupovali veci brali si deti apodobne a je to tak do dnes...a nas maly uz 3 roky od nich na naorzeniny nevidel vubec nic,to same vanoce...a pak se proste stane situace kdy opravdu mate sotva na jídlo a jeste platit,proste to neslo...kdyby ty deti živořili,ale vedeli jsme že se maji dobře..tak ona hned rychle zapomela co vse mela navic,co ma od jeho rodiny a okamzite soudy trestni oznameni porad dokolecka...a ted kdyz nam se zacalo darit dobre zamestnání vsechno,kdy by nebyl problem doplatit vse a platit,tak prijde tohle...a najednou zase nemame nic a jen tak mit nebudeme a jeho rodice misto aby taky neoc delali,jen volaji cele dny mě at tam zavolama a zase jinam a neoc zjsitim...maji pusu telefon muzou volat taky...a uz vubec nepocitam s jejich pomoci alespon co se tyce manžela..na baliky tleefonování apod...nastesti mam kolem sebe svou rodinu,která i manžela maji vsichni rádi a je jako jejich vlastní a prátele...a vim,že mi pomuzou jak budou moct...takže asi tak to píši hlavne proto,aby si to přečetl nekdo,kdo dřív než zacne odsuzovat bude vědět víc faktu...a nemám s tím problem o tom mlvuit a cokoliv.manžel je pro nas vsim a vím,že do tehle situace se dostal ne tak uplne vlastní vinou
a jeste jedna vec,že cěkame druhe díte,ktere je chtěné a plánovane...nejsme ani jedne uplní blbci,aby jsme si porizovali dalsi díte,dkyž na to clovke nema,ale jak rikam,zacalo byt dobre...resilo se vlastní bydlení a bylo proste dobře,a v když v takové chvíli kdy konecne se daří prijde zase taková rána,opravdu neni vubec ale vubec lehke se s tim smirit a vědět,že zase musite zacit uplne od zacatku
@luciemas86 rozvody, deti, styk s nimi, dohadovani s exmanzelkou, mohou byt dost problematicke. Nic neni cernobile. Bohuzel za urcite obdobi neplatil vyzivne, nehledi se na to, co bylo predtim. Proste vyzivne na sve deti neplatil, nebo neplatil ve vysi, jak mel. Ze deti netrpely nouzi, bud rada, to by vyfasoval o par let vic (vyssi odstavec tehoz paragrafu).
Jeste rada do budoucna - pokud bude mit partner tak nizky prijem, ze nebude moci vyzivne na deti platit ve stanovene vysi, neni problem soud pozadat o snizeni vyzivneho s prihlednutim m.j. k situaci otce deti.
A jeste je mi divne, kdyz se vam ted financni situace zlepsila, a nebyl problem vse doplatit, proc mu naridili vykon trestu (napada mne leda, ze nezaplatil dle svych sil dluzne vyzivne, jak mu bylo rozsudkem ulozeno, a to je divne, kdyz penize ma, proc nedoplatil dluh na vyzivnem?). Overila bych si, zda ti rika vse po pravde.
@ariadna12 ano zacalo se darit,zacal pracovat v zahranici,kam jsme se i meli stehovat...on puvodne dostal prave ty verejne práce a to je vec,co i ja porad nechapu,ze najednou si tohle...kdyz mel na ty verejne nastupovat...ano zacalo,ale taky bylo treba doplatit co se neplatilo predtim...a zase to není takova doba,kdy se situace zacala lepsit...
a psala jsem ze by nebyl problem to doplatit,ale urcite taky ne naraz...a zaroven jeste i platit...jenže tohle uz proste bylo u soudu a vsechno,neslo s tim uz nic delat...bavila jsem se se známým,dostal se do takove situace taky, byvala mu nechtela davat holky,tak proste prestal platit,i kdyz vedel,ze z toho muze byt problem atd...a pak najednou ze dne na den a sel si sednout i kdyz okamzite vse doplatil naráz,stejne si to odsedět musel..
ja sem tím jen chtela rict ze vsechny mince maji dve strany...a ono opravdu když se clovke do ruznych situaci nikdy nedostal nebo podobne,tezko se to nekdy vysvetluje chápe atd...
neříkám,že manžel je svatý a tak...taky má sovje jako každej z nás...a nerikam jen proot ze ho miluju atd...ale myslím si ze tohle jsme si nikdo nezaslouzili...jak jsem říkala,celá moje rodina a nasi prátele vsichni za nim stojí...dokonce muj tatka,kterého jsem v zivote neviděla brečet ani na pohřbu,tak včera seidme povdíma si a on mi říka,jak moc ho má rád,ze je jako jeho syn a zacaly mu tect slzy...
@luciemas86 tvoje situace me mrzi, nechci a nebudu ani nikoho soudit, na to ostatne nema nikdo z nas pravo. Ale opravdu si zjisti, za co ten vykon trestu nema. Jsem policistka a resila jsem.i neplaceni vyzivneho a z dlouholetych zkusenosti vim, ze za tohle se jen tak lehce do vykonu trestu nedostanes. Rozhodne ne, kdyz se ocitnes ve financni nouzi a kdyz obcas alespon neco zaplatis. Pokud to je opravdu jen toto, muselo to byt opravdu dlouhodobe a hodne vysoka castka a musel byt za to odsouzen opakovane a stejne neplnil to, co mel. Navic dnes soud radeji pristoupi k tomu, ze odebere ridicak - vetsinou to dluzniky donuti zaplatit - rozhodne vic nez VTOS.
Ja chapu, ze to je tezke pojmout, ale na druhou stranu ty deti nemuzou za sve rodice, a kdyz uz je jednou ma, je tady zakonna povinnost je vyzivovat. Predstav si, ze by neplatil tobe - taky by jsi to urcite resila.
Drzim palce.
@luciemas86 věznice po telefonu informace nesděluje. Nelze totiž ověřit, komu by je říkala. Sice jsi manželka ale to o ni neví a tudíž nic neřeknou. Pokud tam bude jen dní, tak návštěvu asi nestihne. Než pošle navšívenku a vše se vyřeší, bude jinde. U nás mají odsouzené do telefonního automatu, prostě jí provolají a můžou volat na další. Ale opět, musí mít schválené číslo, aby se nevolala někam jinam. Bohužel vše chvilku trvá. Na začátku je ten dopis nejrychlejší a pokud bude přemístěn, buď ho přepošlou za ním, nebo se ti vrátí s tím, že byl přemístěn. Napiš na něj zpáteční adresu.
@luciemas86 a proč jste si nezažádali o snížení, když to trvalo delší dobu? prostě to chlap nechal dojít zbytečně daleko, ne? pokud je byt tatínka, tak s dávkami moc nepočítej. počítat se bude i jeho příjem. v podstatě ti můžou říct, že je to tvůj otec, tak ať se o tebe stará (bohužel to bývá realita). aby jsi dostala třeba příspěvek na bydlení, tak by se otec musel jako odstěhovat a ty tam bydlet na nájemní smlouvu a on by pak musel z toho nájmu odvádět daně :-/ aby to tedy vše bylo košér. chlap má trvalý pobyt kde?

@luciemas86 to vam vse reknou na.socce. my.nezname vasi fin ani rod situaci