Manžel ve vězení - co dělat? Kam se obrátit?
Maminky kdo má zkušenost?včera mi odvezli manžela...vůbec nevím co teď dělat,kam se obrátit o pomoc atd...
@michaela_2 on je podle vseho ve vykonu trestu. Po odsuzujicim rozsudku. Dostal m.j. obecne prospesne prace a min. povinnost uhradit dluzne vyzivne. Ve vazbe neni. Je to jiz odsouzeny neplatic.
@ariadna12 aha! tak to jsem jen špatně pochopila, omlouvám se 🙂
@michaela_2 a o ucinne litosti mas pravdu, kdyz to behem soudniho rizeni do urcite doby uhradi, a nezanecha cin nasledku na detech, bere se to jako ucinna litost a zastavi se trestni rizeni, resp. ho zprosti. On je ale v jine situaci.
@michaela_2 jezis nic se nedeje. Z toho prvotniho dotazu to nejde vycist, pak jsou tam doplnujici informace.
@luciemas86 tak at mu budoucnu tvuj tatka pomuze, az bude propusten, bude treba hledat praci a bude nejdriv bez penez, hradit vyzivne, kdyz ho ma tak rad. Rodina si ma pomahat. Je to treba poresit i do budoucna, aby vcas hradil vyzivne.
Spravne, vazba neni vezeni. O vazbe rozhoduje soud a to na.zaklade tri.nebo.ctyr hledisek, ten.nebom presne. Ovlivnovani.svedku, utek, pokracovani v t.cinnosti
Tady nejspíš vůbec o alimenty nepůjde...
@ilonne no on teprve ty veřejné práce dostal,tak proto i já to pořád nechápu,já všechny dopisy i papíry od soudu videla...a jak nekde nekdo psal,že si mohl nechat dorucit dopisy na postu,tak to by mu tam doručovali vse...ale dopis veškere mu chodili normálně domu. ono samozrejme ta castka neni mala a a kdyz mel predtím vymeřenou částku z toho zahraničí,tak jak se vrátil ono tam neco naskakalo...vím,ze to je necelých 100,je to psané i v dopise od soudu...no první to byla podmínka,potom ty práce,na které měl teprve nastupovat...a jeste sam rikal,ze to nebude problem to oddelat,sám si zarizoval místo,začátkem července mu dosel dopis od soudu,že mu to misto scxhvalují a jeste rikal,ze si chce oddelat co nejdřív,at je klid a pak tohle...ja vím,říkat může cokoliv,ale pořád je to můj manžel,je jasne že nektere veci mi zatajil...vím to...ale taky vím proc to udelal....vedel od sve probacni,ze bude muset jit sedet...ale vedel to tyden před...protože jindy s ní nemluvil anebyl tam,jen na zacatku ohledne praci a potom,ten psoledni telefonát,u lkterého jsem dokonce byla...no ale co vím od ní,melo mu dojit dopis s tím,že má nekam nastoupit...a ja bych se ani nedivila,kdyby mu nic nedoslo,nebo se to ztratilo...ale to se terpve dozvime, známe to jak nekdy funguje česká pošta....ne jednou se takova situace stala...a ten duvod proc mi to nerekl? nmas maly mel jetse ted narozeiny a myslim si ze chtel ty dny si uzt spolecne s namá,prootze kdyby mi to řekl,byla bych uplne v háji a neuzili by jsme si vubec nic,takto apson tech poslednich par dní jsme byli porád spolu a uzivali si jeden druheho a myslim si,ze proste necekkal ani on sam ze to bde tak rychle,i jeho probacni byla dost překvapená, kdyz mu volala a vzala jsem to ja...
@carrie_b jde o alimenty....uz jsem psala,ze jsem mluvila s jeho probacni...není tam zadny nenastoupeni trestu,neplneni praci ani jina trestná cinnost...kdyby neoc mel tak to ma třebva ve vypisu rekstriku trestu,který tady mám taky necelý mesic doma,když to potřeboval do práce...
@ariadna12 to on mu tatka urcitě pomůže...už i ted to říkal,že prostě ho mám i já drzet a napsat mu,že tady u nej je doma a ma tu dveře otevřené....nastesti fakt diky bohu za mého tatku...nevim co bych bez nej delala...
@luciemas86 sama jsi mi.rikala, ze nenastoupil.kdy mel. A rejstrik.trestu je vyjety ke kteremu datu. A hlavne na.nej.muze byt vedeno jeste.jine.rizeni, ktere jeste neni pravomocne.ukonceno a to v rejstriku nevidis. Hele pisem.ti tu dve policjatky, jwdna.kocka.z vezenske, ja sama.slouzim.dvanact let, vyzivne jsem.reaivala a neznam pripad, ze by nekdo sel hned do vezeni. Jak.pise @ilonne ucinejsi trest pro neplatice je.odejmuti ridicaku. Ale chapu je.to.tvuj muz, tezko se veri
@luciemas86 Takže dluží na alimentech necelých 100 tis., jestli to dobře chápu. Je mi tě líto a držím palce, ať to nějak zvládnete. Ještěže tatínek tvůj pomůže..........
Teď jsem tady četla diskuzi, kdy žárlivej chlap dělá peklo těhotný přítelkyni, vedle toho tahle diskuze, kdy se chlap ,,nechá" zavřít za neplacení, když má doma malý dítě a těhotnou partnerku............Co to do pr..... s těma chlapama je!! Místo toho aby byli oporou, je to přesně naopak. 👎
Jo a vazba se dava jak.jsem psala vyse, ne kazdy na koho.je vedeno rizeni muso byt ve vazbe, zrejme.tvuj.muz splnil.podmonky pro udeleni vazby,
@barulina to jsem neříkala,že nenastoupil kdy měl,jen že policie chodí až pokud nenastoupí a že na ty veřejné práce měl teprve nastupovat....rejstrik trestů je vyjety z 26.června právě...no já třeba vím,když byl u toho vyslechu jeste pred soudem,tak co mu tam rikali,že je taky některe veci prekvapuji. Nas tady doma napriklad i zarazi,ze byl jen na vyslechu na policii tady u nás,kde se to sepsalo poslalo a behem mesice dosel rozsudek s tema pracema? proc treba nedostal vyrozumneni kdy a kde je soud,aby se tam mhl dostavit vzít si teřba právníka a měl alepson možnost se nejak bránit???tohle mi taky nejde do hlavy...o tom řidičáku mluvili,ale jelikož ho potřeboval kvůli zaměstnání,tak i na policii mu řekli,že mu ho nevzemou...ale ján jsem rikala,já tady muzu spekulovat nad vsim moznym,myslet si cokoliv,dokud nenapise nebudu s nim mluvit nebo neco,stejně se nic nedozvím... ☹
@luciemas86 sama jsi psala ze i pani z probacniho ti rikala,ze nenastoupil kdy mel. 18.7 debata
@michaela_2 Míso no on mi vzdy oporou byl...jak jsem pslaa par veci co si myslim,že to pro nej asi taky byl sok...na malou se tesil uplne neslutecne,´a vím že nas miluje...nidky na nas nebyl zlej ani nic podobného...a to i ted rikam,jei pro nej to posledni ho odsuzovta cokoliv vycitat a podobne,i on potřebuju tu podporu....ja vím,že to vzládneme,díky rodine přátelum,opravdu pomahaji vsichni už ted jak mohou a me davají sílu to zvládnout a byt oporou pro nej
Celou diskuzi nečtu, ale je otázka, co zakladatelka vůbec ví a co chce vědět. My jsme s manželem dali pánovi cca 500tis na materiál, dovezl (a udělal) za cca 250,pak se začal zapirat apod. Šanci jsme mu dávali milion. Nakonec jsem na fb psala jeho manželce, že jestli nezačnou spolupracovat, budeme to řešit právně (fakt se nám do toho nechtělo) ... Zkrátim to. Skončilo to tak, že jsem dostala vynadano, jak nám pomohl a jak jsme zlý a že chudák naše holka, že má takový rodiče.
Takže ted:vyhráli jsme soud, protože jsme prostě v právu, pan se stále neozyva, pracuje na černo. Na fb fotky spokojený rodinky, manželka podle mě vůbec nic netuší a nechce tušit. Jen čekám na založení diskuze o nás..
@luciemas86 fakt tě obdivuju. Já bych byla neskutečně nasr....😀
nene,rikala jsem ze on věděl,že ma nastoupit,ale nevedel kdy,to jen rikala,ze nejspis nenstoupil jak mel,kdyz si pro nej prisli,ale že ona to vse zjisti...protože jak jsem psala kdyby mu neoc doslo mezi tema ostatnima dopisama,ktere jsem videla a vedela o nich a mezi tim o nicem nevim ze by neco doslo...ona říkala,ze to práve jeste zjisti jak to s tim prikazem k nastupu je atd...no a prave proto že nevedel ani kdy jeste,tak proto mi urcite nic neřekl...ono rikam spekulovat nad tim jak by co mohlo byt je na nic v podstate,protoze dokud nebudu vedet presne co a jak se stalo,stejne akorat si tim budu lamat hlavu...
@barulina no tak on v podstate není ve vazbe,je ve vazebni veznici a tam je jen nez ho prevezou jinam na tech par dnu
@michaela_2 ja ani neivm chvilema jsem skrz nektery veci hrozne nasrana,chvilema zklamana smutná...to je tolik pocitu...ale rozhodne ani jednou jedinkrat me ani neprolitlo hlavou byt nasrana na nej nebo neco...a kdyz už jsem na nekoho nasrana,on je ten poslední...
@luciemas86 holka, je me te lito, ale jen.slrzeva alimentu by.proste sedet nesel,ne v dnesni.dobe. bid.dloihodobe neapoluracpval, nesodrzoval.jeste navoc co mel a nebo ti proste lhal. Jen kvuli tomu paragrafu,kor v kdyz je.tam.jen.1.odstavec, jak jem se tu docetla by.do vezeni.nesel. mrzi me to
@luciemas86 Prave proto berou ridicaky, lidi je k praci potrebuji a dluzniky to tak donuti zaplatit. VTOS je az posledni stace, kdy vsechno ostatni selze. A policie nic neodebira, to dela az soud. To ze byl odsouzen k verejne prospesnym pracem v kratke dobe, aniz by probehlo hlavni liceni, je take normalni. Jednalo se o zkracene pripravne rizeni a byl vydan trestni prikaz. Proti tomuto mohl podat odpor (opravny prostredek), coz mel napsano v pouceni, pak se narizuje hlavni liceni. Opravdu neni tak jednoduche dostat se do VTOS, zvlaste pokud s organy cinnymi s trestnim rizeni spolupracuje.
@luciemas86 samozrejme, ze vycitkama nic nevyresis. Nicmene by jsi se mela "zdrave nasrat" predevsim na nej - at ti rekne celou pravdu. Od toho se odpichnete a budete problem resit. Tezko se resi neco, o cem nemas ani paru nebo jen polovicni.
@luciemas86 tak řidičák k práci potřebuje téměř každý. myslím, že i proto, jak je to zásadní, tak to bylo zvoleno, jako prostředek vymáhání.
me se libi jak se vsechno hodi na postu, ona to nedorucila... tohle vsechno chodi do vlastnich rukou, takze z toho, ze nic nevedel se nevykrouti. chapu ze ho milujes, ale proboha otevri oci a neschovavej hlavu do pisku. nerekl ti ze ma nastup trestu, protoze je asi prece lepsi kdyz jako tehotna zazijes ten sok, ze ho najednou odvezou a ty vubec nevis co se deje. Jo sem tvrda, ale on ti lze, zatajuje a ty porad jenom ho obhajujes a hledas konstrukce jak on chudacek za nic nemuze a vsechno je proti nemu. Jestli ma dluh na alimentech 100 tis. tak jak dlouho je neplatil a neresil to. Jak dlouho muselo trvat nez vsechno probehlo soudama.

Já žila v tom, že pokud otec neplatič, projeví v době trvání soudu - před tím, než jej odsoudí, takzvanou tu účinnou lítost - tzn. doplatí co dluží, tak jej neodsoudí. V životě jsem neslyšela, že by někoho vzali do vazby kvůli neplacení alimentů :-/
Podání trestního oznámení a zahájení řízení, to jo, ale do vazby? Jediné co mě napadá, tak že se v tomto případě mohli obávat, aby neutekl do toho zahraničí, kde tedy pracuje, ale jako stejně................Trošku skepticky si říkám, kdoví jak to je a co všechno za tím je ☹