icon

Nechaly byste si 4. dítě v případě rozvodu?

tomikjoejoe
26. pro 2016

Maminky, nechaly byste si ctvrte miminko v pripade rozvodu? Jsem v 9tt, deti mam ve veku 4, 2 a 1 rok, otehotnela jsem neplanovane i pres antikoncepci. Nedokazu si predstavit jut na potrat, kdyz je tehotenstvi v poradku a srdicko tluce. Na druhou stranu mam strach z financi. Ze zacatku bych to dala, ale nevim jak dal az budou starsi. Po materske budu nezamestnana a kde me vezmou po 8 letech materske se ctyrmi detmi? Rozvadet se budu urcite.

Strana
z3
majkoz
27. pro 2016

@megynka13 Jde i o to, že některé diskutující o jejich životě právě díky zakladatelce a jejích minulých tématech- diskuzích něco vědí. Proto je třeba pro někoho nepochopitelné, že to došlo až tak daleko.

tomikjoejoe
autor
28. pro 2016

@majkoz Zakladatelka si plne uvedomuje, ze byla pitoma, kdyz to nechala dojit takto daleko, presto to uz vratit nijak nemuzu. Ne vsichni jsme holt dokonali jako vetsina diskutujicich.

majkoz
28. pro 2016

@tomikjoejoe Většina diskutujících není zdaleka dokonalá. Ale Tvoje- Vaše situace popisovaná několikrát taky je dost kontroverzní.
A Ty se drž, ze srdce Ti to přeji a stojím za Tebou, upřímně. Kdybys cokoli potřebovala, tak se na mne obrať. Sice nedovedu zcela pochopit jednání druhých, neznamená to ale, že s nimi nesoucítím- neplést se "soucitem". Mnohé si člověk ani nedokáže připustit, že by se mohlo stát. A to byla moje reakce. Ale přiznávám, že mám rezervy, co se týče nelogických situací- ty mne vždy uvrhnou do stavu téměř nepříčetného. Hlavně, ať je tomu děcku lépe, doufám, že už u něj jsi, ať už ostatní sourozence hlídá kdoklokiv....
Hodně štěstí a ...rčení to známé vystihuje vše: "Ženská unese víc než kobyla"
Takže mnoho síly přeji!

kristyn.g
28. pro 2016

@tomikjoejoe já bych nešla na potrat pokud by sis to měla vyčítat, uvažovala bych o tom dát dítě k adopci. Ale to by asi nesouhlasil otec...

kika_21
28. pro 2016

@tomikjoejoe Ono se toho zase tolik nestalo.Nikoho jsi nezavraždila. U Tebe si trochu myslím, že vaše vztahy s mužem jsou chvilku dobré a pak se něco pokazilo. Jednodušší by bylo odpustit, ale třeba je to neschůdněá cesta. Asi spousta lidí nesouhlasí, ale nejlépe se děti vychovávají s jejich otcem, není-li to násilník či třeba někdo na drogách.

vineta
28. pro 2016

@tomikjoejoe Radu nemám, jen držím pěsti, ať se rozhodneš správně. Neumím si to zcela představit, přesto- 4 děti vs. 3 rozdíl asi je.. Na muže dle tvých předchozích příspěvků není spoleh. Máš kam v případě rozvodu jít? Pomůže ti někdo s hlídáním? Kolik budeš mít přispěvek na RD v případě, že by sis dítě rozhodla nechat- budeš moct čerpat kratší verzi? S alimenty bych asi moc nepočítala, dle jiných diskuzí a z nich vyplývající povahy tvého muže. Bydlíš v místě, kde se dá sehnat práce? Měla bys nárok na nějaké soc. dávky a v jaké cca výši? Máš vzdělání, praxi, kontakty z předchozích zaměstnání, ev. doporučení? Jak dlouho bys se 4 dětmi byla celkem doma- po dlouhé pauze se dobrá práce hledá asi hůř. Musíš promyslet hodně věcí, než se rozhodneš. Ono mít hodně dětí je pěkné, ale uživit je, navíc víceméně sama, je věc druhá.. hodně štěstí. Jestli ti ubližuje i fyzicky, asi bych se snažila odejít i za cenu potratu- 3 děti tím zachráníš z nezdravého prostředí. Ale to víš jen ty sama, jak to doma máte.

tomikjoejoe
autor
28. pro 2016

Jeste jednou dekuji za komemtare, miminko si necham. Bohuzel jsem musela syna nechat v nemocnici s babickou, mam silny zanet dutin a neprijali by me.

lajla
29. pro 2016

@tomikjoejoe a ptala jste se? Ja byla s dcerkou v nemocnici a byla jsem dost nemocna...ryma kasel...tak jasny zalezi asi i kde lezi...
Jinak ja se ani neptala...vubec by me nenapadlo ze bych mezi nemocne nemohla a to jsem byla s ni i na jipce v tehu a mela rotaviry

tomikjoejoe
autor
29. pro 2016

@lajla Ptala, rekli ze, ne. Uz ted jsou omezene navstevy kvuli chripkam apod. Rekli mi, ze bych mohla nakazit ostatni, lezi na luzkovem oddeleni pro male deti, maji ted kvuli vysoke nemocnosti nejake dalsi narizeni. V pondeli za nim uz nastupuji ja, pokud ho nepropusti. Neni to ideelni,ale dohadovat se s nimi do krve take nechci, jsem rada, ze mi umozni navstevy relativne bez omezeni.

aiva01
29. pro 2016

@tomikjoejoe To, ze jste zalozila toto tema se dalo pocitat, ze i kdyz Vas a Vaseho muze nikdo os.nezna, z predchozich diskuzi si jiz udelali obrazek a mysli si, ze mohou radit a doporucovat.
Spise, nez se babrat v tom co jste mela udelat jinak, abyste neotehotnela s muzem se kterym se chcete rozvadet, bych hledala reseni, jak si mimi nechat, kdyz uz jste se rozhodla ze si ho nechate, coz povazuji za obrovskou odvahu vzhledem k veku ostatnich deti a Vasi situaci. I rodice se zazemim a 2 platy, maji co delat "utahnout" 4 decka. A ackoli nejsem ve Vasi situaci tak nevim, jak bych se rozhodla. Ale clovek mini a zivot meni, sama to mooooc dobre znam. Nalajnovat jde malokdy.

Evidentne Vam pomohou rodice. A to, ze chlap plati alimenty je sice hezke, ale stejne 90% nakladu nesete Vy sama, vcetne organizovani, vychovy a vseho co s detmi souvisi.

Mimochodem jsem si pomyslela to, co pidalka12. Jste opravdu plodna zena😅 - je videt, ze chlap na Vas sahne a uz jste v tom. Mnoho zen s problemy otehotnet jen tise zavidi...

katgatoo
29. pro 2016

@tomikjoejoe Dobře, že si miminko necháš.❤

samaber
29. pro 2016

@tomikjoejoe gratuluji ke spravnemu rozhodnutí! život má smysl🙂 udelala jsi mi krasnejsi den

soyevita
29. pro 2016

@pidalka12 Někdo to tak má,že nemá problém otěhotnět,mám známou a ta má přes antiko 4děti.. A ještě z jiného soudku,moje sousedka měla 5dětí,když se rozvedla a stěhovala.3roky po rozvodu si našla chlapa-exmanžela mé dobré kamarádky...Teď spolu mají další děti,myslím že celkem 8.A jsou spokojená rodina

katkagabinka
8. pro 2019

Teď jsem koukla na profil a je fajn, jak si se rozhodla. Rodinka se ti krásně rozrostla o další dva členy. Přiji už jen hodně štěstí. 🙂

sticker
tomikjoejoe
autor
14. pro 2019

@katkagabinka děkuji, i manžel mi nakonec zůstal 🙂

Strana
z3