Nechaly byste si 4. dítě v případě rozvodu?
Maminky, nechaly byste si ctvrte miminko v pripade rozvodu? Jsem v 9tt, deti mam ve veku 4, 2 a 1 rok, otehotnela jsem neplanovane i pres antikoncepci. Nedokazu si predstavit jut na potrat, kdyz je tehotenstvi v poradku a srdicko tluce. Na druhou stranu mam strach z financi. Ze zacatku bych to dala, ale nevim jak dal az budou starsi. Po materske budu nezamestnana a kde me vezmou po 8 letech materske se ctyrmi detmi? Rozvadet se budu urcite.
@orchidis jasně že to mám stejně, co bys čekala. To se v životě stává dost často, zo to máš nemlich úplně stejně jak ten druhej 😝 a taky se dost casto stává, že hlavně víš přesně JAK to mám, a tak můžeš moralizovat a kecat mi do myho sexuálního života. Fakt normálně. Bys nevěřila kolik jasnovidců chodí třeba sem, na Konika 😉
PS fakt je ten, ze jsem upozornila na to, že stourat se zakladatelce v jejim sexuálním životě je, jakkoliv pro někoho lákavé, tak off topic.
mozna ze nektera z nas by to s takto malymi detmi sama hrave zvladla jak se tak rika "s prstem v nose",ale mam pocit ze zakladatelka mezi ne patrit nebude..neni to tak davno co jsi tu stezovala jak je jeji manzel hrozny a ted pise ze je tehotna a s manzelem se chce rozvest..nevim ale tohle uz jde mimo moje chapani..
@tomikjoejoe hele, s tou socialkou- okamzite nahlas na OSPOD, ze otec po domluve s tebou nesel na lekarke vysetreni syna. at jsi z obliga. a udelala bych spis na OSPODU, zazadala do pece...
Ke vsem komentarum - do meho sexualniho zivota Vam nic neni (krome toho po sexu na jednu noc taky uz otehotnelo spoustu zenskych), jestli si myslite, ze protoze je muj manzel lempl a nevytahne sam s ditetem paty s baraku ani k doktorovi, tak mi do bytu musi socialka, tak to na miste opravdu neni ...
caverina: navic logickym vyustenim problemu zivota s blbcem je rozvod, tehotenstvi jeste mohu prerusit a kdybych nemela dite na JIP a nebyla proti interupci uz jsem s detmi pryc ...
Zamyslete se prosim nad sebou nez me odsoudite nejsem zadny natvrdla zenska nebo socialni pripad. Ne vzdycky je tak jednoduchy se vsim prasknout a odejit, jak tady vsichni porad pisi, ze by to tak udelali. Schvlane by me zajimalo, jak moc v poradku je to u tech, kteri na me jen kvuli dvema zmeskanym prohlidkam u lekare, hned posilaji socialku.
pisu z mobilu, proto preklepy
@tomikjoejoe ahoj, dobra rada. Dej si priste pozor co sem pises, bohuzel svoboda vyjadreni a nazoru jde postupne do haje. Nejsi prvni koho tu ty super matky roznesou na kopytech, samy by v te situaci byt nechtely. Ja te kritizovat nebudu, tvuj zivit neziju a je to nezavidenihodna situace. Tady je spise otazka jestli chlap bude platit alimenty, toho bych si nebyla tak jista.
@tomikjoejoe ja bych do toho asi nesla a to jsem dost proti potratum. Ale beru to podle sebe. Mam dva kluky a jsem samozivitelka. Kdyz srovnam co stoji maly dvouletak oproti tomu kteremu je 11 let,tak je to naprosto nesrovnatelne. Skola,krouzky,dojizdeni,tabory atd.. A to mi s temito naklady pomaha nad ramec vyzivneho otec a stejne je to palka. Urcite nejsem pro to,aby mely deti vsechno,ani je moje deti nemaji,ale zase nejaky standart by mit mely. A ne aby si pak v dospelosti z detstvi pamatovaly jen na co nebylo,na vylety ze se nejezdilo,na tabory nebo dovolene taky ne.... Tezko radit v tomhle no. Nasi nas meli 4 deti a taky extra penez nebylo,ale obcas na vylet nebo na dovo po CR ci hory jsme jeli. Na tabory taky. A dotedka na to se segrou obcas vzpominame. A ja chci to same pro svoje kluky.
Rozhodni se podle sebe,ale uvazuj do budoucna hlavne. Jako mit naraz 3 deti na stredni skole to musi byt neskutecny masakr i s chlapem natoz bez.
@tomikjoejoe ano chapu ze se chces rozvest...udelala bych to same...co uz chapu mene je to ze presto si s nim spala a otehotnela...a co uz ale nechapu vubec je to ze uvazujes ze si to dite nechas a rozvedes se...ale je to tvuj zivot....zadna z nas ho za tebe zit nebude....a tem reakcim se nediv..
Ne, ctvrte dite bych si, ja osobne, v tomto pripade nenechala, sla bych bud na interupci (lepsi varianta) a nebo dite dala po porodu k adopci (horsi varianta). Rozhodne bych na to nebyla pysna (ani na zpusob jak a s kym jsem k tomu diteti prisla), ale ta nejistota z budoucnosti by byla silnejsi nez nejake moje presvedceni. Ale tiha rozhodnuti lezi stejne na tobe, kazdy ti tu pise jen sve nazory a pohledy na vec, ale rozhodnout se budes muset sama.
@odula všimla sis slovíčka třeba 🙂? Já vím, že v životě ženy jsou prostě dny, kdy není nejlépe... a provokovat anonymně na netu pomáhá... ale zkus radši procházku, gynex, nebo tak něco 🙂.
Mé podivení nad tím, jak je možné, že se žena rozvádí a zároveň s tím mužem souloží, trvá 🙂.
Dále už ti odpovídat nebudu, zkus otravovat off topic příspěvky někde jinde 🙂.
@tomikjoejoe Možná jsi mne špatně pochopila, ale já na Tebe tedy rozhodně sociálku neposílám. Podivuji se nad tím, že řešíš obavu z kontroly ze soc.(kvůli kontrole u lékaře?), když máš dítě na jipce. A taky jestli je nutné se rozvádět zrovna teď, když se problémy nakumulovaly... Před dvěma měsíci bylo všechno v poho a najednou rychle rychle rozvod...Já si to neumím ani představit, už nebudu reagovat, když tomu nerozumím, sorry
Asi bych rozvod v tomto případě odložila. Kdybych se chtěla rozvádět, tak bych zároveň neotěhotněla s daným mužem. To nejde dohromady. Musela bych ho opravdu nenávidět-když rozvod, máme-li tolik dětí. Ale nejsem v kůži zakl. Spíše se obávám, že láska, nenávist a rozvod jsou tu jen slova, zřejmě bez hlubšího významu. Jinak si nemyslím, že by děti zanedbávala, spíše naopak-je toho na ni moc a je na to sama-proto bych rozvod odložila a soustředila se jen na provoz rodiny, klidně bych zapojila otce dětí. Kór v těhotenství.Finance jsou důležité, ale z pohledu matky pubertálního syna je také klíčový mužský vzor-tedy muže, s nímž vycházím dobře-ideálně žije-li se mnou trvale.
@odula To mě nenapadlo a ani to nepředpokládám. Ale máš pravdu-spíš si myslím, že tolik dětí a do toho rozvod-prostě bych ty partnerské problémy-pokud to tedy není násilník, jak píšeš-odložila.Řešila bych nejprve svoje problémy-a to je teď zdraví a klid pro děti.Za mne -mám 5 dětí-je největší záhul hádat se s mužem-s dětmi to není takový problém-ale jsem extrém, nemám ráda nudu a někdy to přeháním-mám kromě dětí ještě školu a zvířata a další ,,nesmyslné" aktivity...
@tomikjoejoe chtěla bych tě podpořit v tvém rozhodnutí dítě si nechat, v mém okolí máme paní, kterou manžel opustil s 6 dětmi a zůstala sama (čekala to poslední), pomoc ji přišla z různých stran (kamarádi, z Charity -nárazové platby třeba botiček na zimu, tábory..) oblečení dostávala od známých..děcka už jsou na svých nohách, dvě mají VŠ a myslím, že nikdy nelitovali, že jsou z tak početné rodiny...paní si našla muže, oba chodí do práce, takže jak to šlo, zventila se...nikde není psáno, že už zůstaneš na vždy na vše sama..Jen teď toho máš moc, obrátila bych se na OSPOD, aby ti poradili, jaké kroky podniknout, ještě zmíním organizaci, která nabízí pomoc maminkám v nouzi www.nesoudimepomahame.cz.
To, co Ti dělá muž je psychické týrání, tak se nenech.
Drž se, bojuj za všechny děti i za sebe, ať máte lepší život!
Rozvod odlozim, nez se nejmladsi da dohromady. Manzel na me vcera urcitym zpusobem vztahl ruku (to sem psat nechci) proto, jsem pro ten rozvod tak rychle rozhodnuta, to byla posledni kapka.
Dekuji za odpovedi k tematu.
Dítě bych si nechala, když už je tady... pro děti se přece nechodí jak do supermarketu.
Spíš bych směřovala dotazy, kde a jak hledat pomoc.
Nevím, zda při několika malých dětech není nárok na pečovatelku anebo při Tvé neschopnosti starat se o další děti, např. budeš-li v porodnici.
Nevím, odkud jsi, ale třeba v Brně má dopravní podnik asistenta a když jedeš se 3 a více malými dětmi, máš nárok na asistenta zdarma.
Existují neziskovky, které pomáhají maminkám v nouzi zadarmo (potraviny, oblečení, někdy i nábytek, autosedačky, kočárky, někdy i pomoc s péčí o děti, ...).
Jsou soukromé školičky a paní na hlídání, které fungují i non-stop... není to zadarmo, ale když není jiné řešení...
Loni jsem řešila situaci, kdy měl manžel komplikovaně zlomenou nohu (byl doma, naprostý ležák), doma další 2 děti (4 a 6 let) a 2 leté dítě v nemocnici... taky jsem sháněla pomoc s hlídáním a vyzvedáváním a péčí o děti, kde se dalo... určitě něco najdeš.
Sama bych dítě pryč nedala.
Také napíši tedy svůj názor ...
Neznám vás ani vašeho manžela a přijde mi tedy od jiných dost hloupé psát něco o sociálce a o tom, že si nevidíte do pusy, když někde píšete to a tady zase tohle - nikdo z nás do toho nevidí a vždy je těžké hodnotit něco jen z příběhu jedné strany. Proto mi to tu občas leze dost na nervy, jelikož místo odpovědi na položený dotaz spousta maminek dostává poučování a kdesi cosi, přitom nikdo z přítomných o jejich životě nic neví.
Odejít od manžela, přítele ... po x letech vztahu je vždy těžké, ono se to skvěle radí ostatním, ale většina by sama nevěděla, co v takovém případě dělat. Někdy je rozvod jediná možnost, jenže když má člověk rodinu, společné bydlení a děti, vždy je to hrozně těžké a složité ...
Upřímně, já bych si 4 dítě nechala. To je moje rada - samozřejmě rozhodnout se ale musíte sama. Nevím samozřejmě, jak na tom jste nejste, kde budete po rozvodu bydlet, zda máte rodiče, co by mohli pomoci apod., ale i tak ... 3 nebo 4 děti, to už není zase takový rozdíl, ani na finance. Tatínka mít děti budou, i když bude bydlet jinde, tak co ;)
Držím moc palečky ;)
@megynka13 libi se mi vas nazor...lec nesouhlasim s tim ze3 nebo 4 je jedno i financne..kazde dite je osobnost, potrebuje lasku, peci, cas...a ten nafukovaci neni..a hlavne deti rostou..
Ja jsem velmi proti potratum a kdyz nechci otehu tak delam vse pro to aby se to nestalo...a kdyz se stane, tak musim nest " nasledky"
Preji zakladatelce hodne stesti a at se rozhodne podle svedomi...potrat je nevratny krok a muze zpusobit ohromne trauma
Souhlasim s
@veruska007 - hledat moznosti...
@tomikjoejoe
Ahoj. V první řadě přeji hodně štěstí v životě. To jestli si dítě necháš si musíš rozhodnout sama. Ja sama bych byla úplně v pr.... Ale zase bych to nenechala zajít tak daleko. Předpokládám, ze problémy s manželem nejsou jen poslední dobou, ale táhne se to s ním dlouho?...nebo se mýlím? Možná jsi se měla rozvést dříve. Ale to už je jedno.
Psala jsi, ze manžel bude platit alimenty. Bude je mít z čeho platit? Je to pracující člověk, máš aspoň v tomhle jistotu, ze pracuje a není to povalec? Psala jsi totiž, ze do práce teprve nastupuje, a místo toho aby se staral hraje hry na PC. Škoda, ze spostu holek co tu je nemůže otěhotnět tak jako ty. Přes antikoncepci a ze sexu, který je velmi, velmi, velmi .... málo.

@tomikjoejoe a jak to tedy budes delat, až se rozvedete a jedno díte onemocní?což při počtu 4 do sesti let, bude kazdou chvilku?a to zatim nemusis do prace, budes doma s miminem.
to, že se s ním musis nutne rozvest a spis s ním, radsi nekomentuju, ale nechápu.soialka by možna u vas nebyl na skodu.jak nebyl s ním u Dr?doktorce se zrejme neco nezda a pohrozeni socialkou bylo takove první varovani.