Litomyšl. Kam na oběd a zábavu pro děti?
Ahoj,
v pondeli jedeme z Ostravy do Liberce a cca v pulce cesty je Litomysl. Tam asi budeme stavet na pauzu a nejspis i obed.
Muzete mi tedy prosim poradit nejakou restauraci, kde by bylo i neco zajimaveho pro deti a na co pekneho se tam podivat, at se protahneme?
Divala jsem se, ze jsou v zamku i detske trasy, ale to nevim, jestli stihneme (jsou jen v urcite casy) a klasicka prohlidka by dceru nebavila.
Popripade neco zajimaveho v okoli?
dekuji
Ahoj, ráda se připíchnu, žijeme sice v České Třebové, ale úplně mě nenapadá, co by šlo. Tedy, akcí pro děti je tu docela dost, ale jsou spíš jednorázové, víkendové.
Třeba v muzeu tu ted máme výstavu o hospodářských zvířatech, ale tam se teprv chystáme a asi bude mít muzeum stejně zavřeno.
Restaurace v Litomyšli nevím, věděla bych v Třebový, ale to je samozřejmě zajíždka.
V Litomyšli jako takové jsou ale docela hezké zámecké zahrady, okolí zámku a celkově náměstí, centrum města, nicméně, pokud bude deštivo, tak to je samozřejmě komplikace.
A tedy i to pondělí je komplikace 🙂 Prostě samé komplikace :D
No snad někdo poradí více, ráda mrknu.
Dobrá je restaurace U Medvěda.
Přímo v Litomyšli mě nic nenapadá ale o kousek dál v Brandýse nad Orlicí je přírodní labyrint nebo v Doudlebách nad Orlicí je babiččin dvorek u zámku nebo u zámku v Častolovicích super park s lesní zvěří
Přímo v Litomyšli mě nic nenapadá ale o kousek dál v Brandýse nad Orlicí je přírodní labyrint nebo v Doudlebách nad Orlicí je babiččin dvorek u zámku nebo u zámku v Častolovicích super park s lesní zvěří
@linusha děkuji, ale to je už trochu z ruky.
Popřípadě by šlo třeba ještě Vysoké Mýto, Svitavy nebo Moravská Třebová.
Prostě něco, co je vyloženě po cestě. Už tak pojedeme dlouho a nechce se mi moc cesta protahovat zajížděním.
Potvrzuji, že Častolovice jsou moc pěkné. A můj oblíbený je Potštejn, jak hrad na kopci, tak zámek, kde taky bývají dětské hrané prohlídky, ale pondělí 🙂 Tak třeba cestou zpátky?
Potštejn celkově je pěkné městečko, včetně třeba cukrárny, taky tam je docela dobrá restaurace - Slávie (je v zatáčce u hlavní silnice a prakticky naproti je zámecký park a zámek). Celkově tuhle cestu mezi Třebovou a Hradcem Králové mám radši, přijde nám ta cesta taková pohodovější.
Tak uvidíte, nicméně vy pojedete tu tzv. druhou cestou.
Ve Vysokém Mýtě je okruh, kde dělají školu smyku, ale nevím, jak moc tam jde zastavit a jen tak se podívat, pak samozřejmě záleží, jestli je dcera fanda aut. Náš skoro tříleták by tam byl nadšen 🙂
A pokud se nepletu, tak pojedete přes Hradec? Tak tam by toho mohlo být víc.
Z Hradce pocházím, tak kdybyste jeli přes něj, tak můžu zkusit něco sepsat 🙂
Taky záleží, jak moc se chcete zdržet 🙂
Potvrzuji, že Častolovice jsou moc pěkné. A můj oblíbený je Potštejn, jak hrad na kopci, tak zámek, kde taky bývají dětské hrané prohlídky, ale pondělí 🙂 Tak třeba cestou zpátky?
Potštejn celkově je pěkné městečko, včetně třeba cukrárny, taky tam je docela dobrá restaurace - Slávie (je v zatáčce u hlavní silnice a prakticky naproti je zámecký park a zámek). Celkově tuhle cestu mezi Třebovou a Hradcem Králové mám radši, přijde nám ta cesta taková pohodovější.
Tak uvidíte, nicméně vy pojedete tu tzv. druhou cestou.
Ve Vysokém Mýtě je okruh, kde dělají školu smyku, ale nevím, jak moc tam jde zastavit a jen tak se podívat, pak samozřejmě záleží, jestli je dcera fanda aut. Náš skoro tříleták by tam byl nadšen 🙂
A pokud se nepletu, tak pojedete přes Hradec? Tak tam by toho mohlo být víc.
Z Hradce pocházím, tak kdybyste jeli přes něj, tak můžu zkusit něco sepsat 🙂
Taky záleží, jak moc se chcete zdržet 🙂
@erchia děkuji, my pojedeme po dálnici, takže Hradec budeme míjet. A i všechny zmíněné od Linusha.
A zdržení bych viděla jen tak dlouho, abychom si dali oběd a trochu se protáhli. Litomyšl a okolí je v půlce cesty.
Já s manželem bychom to zvládli v kuse (4,5hod není zas tolik - pokud se nesekneme někde na dálnici), ale dcera mi tak dlouho nevydrží.
Je ji 8 a auta ji zas tak moc nebaví.
Jasný, to chápu, ta Litomyšl se jeví jako ideální jen na takovou procházku kolem jídla. Tak uvidíte, dle předpovědi tady pršet nemá, tak třeba to vyjde 🙂

@mackys ted mi doslo, ze je vlastne pondeli a zamek je stejne zavreny.
je tam tedy neco jineho k videni? Nejlepe i uvnitr, jelikoz pocasi bude asi destive.