Pouť 2021 - jaké jsou podmínky vstupu?
Holky nevíte jak je to letos s poutěmi? Je nutné se prokazovat PCR testem nebo dokladem o očkování?
@nazka Že my máme v plánu jet za týden na pouť, a na webovkách města píšou právě že budou požadovat PCR testy nebo očkování. Nebo potvrzení o prodělaném covidu. A mě je to nějak divný. Ani si nedovedu představit jak by to chtěli uhlídat...🤔
@klokanka31 tak jako oficiálně se to požaduje a neoficiálně se to stejně nekontroluje, si myslím. Ale teď, když jsou ještě pcr zdarma a už že slin, bych si klidně na něj zašla.
Byli jsme včera na pouti, nikdo po nás nic nechtěl, ani nás nenapadlo, že by mohl chtít.
Je to stejné jako třeba zahrádka restaurace nebo na koupališti: teoreticky test mít musíš, v praxi by musela dorazit hygiena a přímo vás požádat o prokázání testu. Organizátor totiž sice má povinnost vás na nutnost testu upozornit, nemá už ale pravomoc ten test zkontrolovat...
@cilkat Aha to jsem nevěděla 🤔
Ono i kdyby to nekdo kontroloval...doklad o testu jsem ukazovala 3x, mám Tečku s QR kódem, a ve všech případech to neměli čím načíst a uzavřeli to tím, že mi teda budou věřit, mohla jsem jim tam klidně ukázat kód PCR testu z loňska 😜 Ale dneska jsme byli na vyteru z vnitrku tváře, to nebylo ani nepříjemný, když je to i zdarma, přijde mi to jako to nejmenší, co můžu udelat.
@cilkat mimořádné nařízení: organizátorovi akce se nařizuje u osoby před účastí na akci, na niž je regulován vstup, splnění podmínek kontrolovat a osobě se nařizuje mu splnění podmínek podle bodu I/16 prokázat; v případě, že osoba splnění podmínek podle bodu I/16 neprokáže, je organizátor akce povinen takové osobě neumožnit účast na akci
🤷♀️
@klokanka31 jinak by měl stačit stále samotest provedený ma místě

@klokanka31 nic po nás nechtějí.. Byli jsme v Praze a i na vesnici