Varování před podvodnými eshopy?

mabe1607
11. led 2019

Ráda bych varovala všechny maminky před podvodnými eshopy levne-hracky-eshop.cz, petpotreby.cz, prodeti-eshop.cz, sklademihned.cz, topslev.cz, dovezemelevne.cz, penezenky-tasky-shop.cz, levendarkyeshop.cz. Vse vede jedna podvodnice. Dava si pozor a vetsi objednavky zasila. Male do 1000,- zaplacene predem ne. Uz to projednava policie. Poskozenych je zatim kolem 40. Ja se nechala take napalit.

popelka1984
11. led 2019

Koukám na to, všechny shopy jsou stejné, takže očividně to má stejný člověk.

magdalenax
11. led 2019

Nejspíš přidám další - pohodovydum.cz
Zaplaceno předem, zásilka nikde.
Budu to znova řešit

harleta
12. led 2019

Ja jsem si objednavala z postovnezdarma.cz tehotenske kalhoty 1.prosince a platba predem. Jeste je nemam. A neustale mi pisou, ze dodaci lhuta je 15-30 dni, ale muze to bejt prej i dva mesice :D za 4 tydny rodim, takze mi to asi velice l nicemu nebude. Psala jsem at vrati penize a bez reakce.

ssluniiii
12. led 2019

@harleta protože zboží objednávají z alliexpresu, já objednala oblečení pro dceru a pro mě v půlce listopadu a došlo to včera 🙄 a ke všemu nekompletní.

narnell
12. led 2019

@harleta toto je zrovna předprodej z Aliexpressu. Z toho důvodu to tak dlouho trvá. Akorát cena je mnohem vyšší. Jsou to zmetci.

chiara1990
13. led 2019

@harleta postovnezdarma.cz je neco jak aliexpres kde maji 60dni na dodani a ceny si nahodi proto si objednavam sama

magdalenax
13. led 2019

Já tedy z poštovnézdarma objednávám, sice jsou fakt dražší, než kupř. wish, ale neumím si představit, když bych měla něco reklamovat, či vracet- tak to budu posílat do San Franciska? Navíc nemám to jak zaplatit, kartu k použití k internetové platbě nemám. Objednávala jsem tam jednou koberce, platil mi je kamarád, já mu dala peníze na ruku. Do roka byl z koberců hadr, takže letěly. Sice mi štvou, co tam dělají z cenama, ale to má tak i wish, nebo aliexpress, ale raději si připlatím a kdyby cokoliv, tak se domluvím

mabe1607
autor
15. led 2019

Ano, od policie vim,ze je to Ruska zijici v CR. Policie vi zatim ca o 40 pozkozenych a pry bude trvat delsi dobu prokazani viny a zablokovani e-shopu.

jinajanna
16. led 2019

Lze se nějak přidat k žalobě? Zatím jsem to zkoušela přes ČOI, ale ani ti neuspěli.

magdalenax
16. led 2019

@jinajanna Ahoj, asi takhle, hromadná žaloba se dá sepsat společně- několik věřitelů, nebo se k ní připojit. Vzhledem k tomu, že žaloba je žalobou, která se podává k soudu, obrátila bych se na soud. U Policie také neuspěješ, jelikož u té podáš max. trestní oznámení. Pokusila bych se najít věřitele, který již v hromadné žalobě figuruje. Jen Tě musím upozornit, že u hromadné žaloby se škrtá né od data podání, ale od nejvyšší částky. - Tam povinnost plnění začíná a pokračuje po částku nejnižší

jinajanna
17. led 2019

@magdalenax Děkuju za vysvětlení.

magdalenax
23. led 2019

Ahoj všem, tak jsem byla na wish, objednala jsem si pár drobností, s druhou platební kartou mi to šlo... . Nicméně, srovnávala jsem ceny s poštovné zdarma. Ono je hezké, že na wish je konkrétní šátek za 64 korun, ale připočtou DPH a dodání a výsledná částka je 174 korun. Ten samý šátek na poštovné zdarma za 175 korun. Na wish se mi kupř. lak na nehty z 38 korun vyšplhal na stovku a nejlepší ještě je to, že je tam škrtnutá částka 900,-, tolik nestojí ani opravdu značkový. Těch porovnání cen jsem postřehla více, jen jsem senakonec zaměřila jen na ten šátek. Jinak velikosti na wish skoro nikde nejsou popsány číselnými rozměry.
Takže ani wish, myslím že ani aliexpress ve výsledku také žádná hitparáda. Jo a na wish si stačí nevšimnout, že určitá barva kupř. je dražší, a je to. Pravda je, že třeba některé věci jen za poštovné výhodné jsou

okeja
21. kvě 2019

Ahoj, spousta podvodných eshopů je rozpoznatelná hned, ale jak se zdá, najdou se tací, kteří jsou schopni v nich nakoupit. Aktualizovaný seznam některých je třeba na webu https://www.urbag.cz/podvodne-eshopy/

arwen931565548
8. črc 2019

Pohodovydum.cz. Podvodníci, zboží nedodají, peníze nevrátí, nekomunikují. Kdo byl okraden a chce své peníze zpět, prosím, přidejte se k nám ve skupině pro podání hromadného trestního oznámení. Čím víc nás bude, tím líp.

https://www.facebook.com/groups/489010108309333/

atelierqueen
23. lis 2019

Dobrý den,

objednala jsem si kabát na eshopu BUNDY A KABÁTY -

https://www.bundyakabaty.cz/cerna-damska-bunda-...

Jelikož mi kabát neseděl, poslala jsem ho hned druhý den 5.10.2019 zpět a odstoupila jsem ze smlouvy. Po několika dnech si tato firma vyzvedla doručené zboží což bylo 14.10.2019. Jelikož jsem už několikrát urgovala svoje peníze, přišlo mi v minulém týdnu oznámení, že firma zkrachovala a že mi již peníze nevrátí a jediná varianta je objednat si zboží znovu a dostala jsem kód na který si mohu objednat. Jelikož jsem si řekla, že je lepší mít něco než přijít o 2000,-Kč, objednala jsem si tedy znovu kabát a od té doby již nemám žádný kontakt, Firma již nebere telefony, nekomunikuje........
Prosím poradíte mi co s tím? Jak mohu své peníza získat zpět? Mám podat trestní oznámení? Zaráží mně, že jejích stránky stále fungují, vlastně si můžete kdykoliv objednat a opět může obírat další a další nevědomé zákazníky.
Jak to, že toto není v našem státě postižitelné? Na Vašem webu je již tolik eshopů, které obraly zákazníky, a to tam určitě nejsou všechny.....jak je to možné, jak se to může dít?