icon

Jak ukončit noční kojení a naučit dítě usínat bez prsu?

23. dub 2023

Dceři bude 18m a už jsem rozhodnutá ukončit noční kojení. Má to v podstatě na uspávání a v noci k dispozici (spí s námi) a myslím, ze jsem si tim zadělala na problém 🤦‍♀️. Neumí usnout jinak nez u prsa. Ale já už rok a půl nespala dyl jak 1.5h a už potřebuju aby se naučila usínat i jinak.
Nějaký rady, tipy? V plánu je, že dnes zkusí uspat taťka, jenže malá je maminak a řve, jen jdu z postele třeba na záchod a zůstane tam chvíli s tátou sama 😀

exbordelar
•
23. dub 2023

Tatinek je dobra volba 👍🏼 co mohu doporucit, tak odejdi uplne z domu pryc. Kdyz budes vedle v obyvaku, tak za chvili bude rev, ze chce maminku a ani jeden to nevydrzite 😅 kdyz hude uspavat sam 1 maminka neni - tak to probehne uplne v pohode. Soudim podle zkusenosti vlastni i kamaradek. Drzim palce!! A napis, jak to dopadlo!

exbordelar
•
23. dub 2023

*ta 1 maminka je naky preklep 😅 Verim, ze smysl prispevku bude pochopen 😃

autor
•
23. dub 2023

@exbordelar joo, presne to mam v planu 😁 odejdu pryc uz před večeří a koupanim, mě by to rvalo uši i srdce 😁 a děj se vůle boží teda 🙏Urcite dam vědět!

exbordelar
•
23. dub 2023

To daj, neboj! Predpokladam, ze nebudes nekde 300km daleko, takze kdyby to fakt bylo psycho (ale nebude 😉), tak se proste vratis. Je to psychologicka hra, nic jineho 😀

zrzinda
•
23. dub 2023

Já nad tím hodně premyslela (naštěstí jsem tohle neřešila, dcera se odstavila sama úplně), ale já bych to asi nedelala tak, ze bych odešla a nechala dceru s tatínkem. Proste bych ji vysvetlila, ze kojit uz nechci. Ze je mi to nepříjemný/jsem unavená, cokoliv. Proste pravdu. Asi bych si nevymyslela, ze mliko už není atd. Nabídla bych ji pomazleni, pochovani, vodu ve flasce. Jen mi tohle lhaní dětem víc a víc vadi 😢 Držím palce, ať to zvládnete ♥️

exbordelar
•
23. dub 2023

@zrzinda na me deti tohle bohuzel neplatilo. Zkousela jsem vysvetlit, ze uz se kojit nebudeme - hystericky rev (brutalni). V tomhle veku (cca 15 mesicu) to absolutne nepobraly 😅

luhana
•
23. dub 2023

Noční kojení jsem odbourala, když měl malý cca 20m. Prostě jsem nedala. Řekla jsem, že mlíčko bude až ráno. Budil se s řevem asi 4 noci, pak najednou spal celou noc. Do té doby jsem kojila co hodinu, přes den i v noci. Omezila jsem zároveň i denní kojení na 4x denně. Zvykl si během pár dní. Hodně štěstí.

andelka
•
23. dub 2023

Odjela jsem rovnou na dva dny. A bylo. Tím jsme tedy úplně odstavili už. Ale malému byly tři roky už ( nicméně vysvětlit se nedalo nic, má poruchu řeči a porozumění, ve 3 letech se s ním fakt debatovat nedalo). Každopádně u všech tří se mi osvědčilo být si jistá, připravená, pevná a nedat. Prostředního jsem odstavovala v 15 měsících. První noc se vzbudil kolem půlnoci, a pak až ráno. Druhou noc spal celou. Nejmladší taky, od odstavení se budí jen 1x za noc na wc.

andelka
•
23. dub 2023

@zrzinda mně se nejstarší začal budit v noci na vodu. Takže pak to vypadalo tak,že dvouletákovi jsem 3x za noc podávala flašku a mimco 4x za noc kojila. U dvou dalších se mi to už nestalo. On vždycky hodně pil, člověk ho nemusel pobízet, chystat.

areh
•
23. dub 2023

Jak se tu píše, buď odejít, pokud je možnost. Nabo já zalepila prsa, že mám bolístku a šlo to v pohodě (kupodivu) . Je kouknul, že mám bolístku a dobrý.

autor
•
24. dub 2023

Tak u nás vysvětlování nepomáhá, ukázala jsem zavazana prsa, ze mam auvi, ze se musi zahojit a řev hroznej, podle mě to nechápe. Večer uspava tatínek, včera brečela 2h 🤦‍♀️, dnes hodinu. Jenze po obědě jsrm ji musela uspávat já, a to trvalo hodinu a bylo mi ji hrozně lito. No snad to bude zítra zas lepší. Akorát prsa jak kámen

andelka
•
25. dub 2023

Na to pozor. Pij šalvěj a mátu. Odstrikej do úlevy, pomasiruj.

lenulen
•
25. dub 2023

Ja odstavila dceru celkem hladce, misto spani pri kojeni jsem ji par dni uspavala na ruce, az si odvykla, tak jsme si lehli vedle sebe, popovidali a tak usina do ted.

autor
•
25. dub 2023

@andelka pijus salvej i mátu. Odstrikano do ulevy, jenze do hodiny je to hned zas plný, napnuty, hrbolaty 🤦‍♀️. Vůbec se to nelepší, to nikdy nesplaskne?

autor
•
25. dub 2023

@lenulen tak to zavidim 😊

andelka
•
26. dub 2023

Splaskne. Nejhorší to bývalo vždycky prvních pár dní. Ale do týdne,10 dní už byl klid. Ono se to srovná postupně.

lenulen
•
26. dub 2023

Ty hrbolky zkus rozmasirovat a odstrikat ve sprse pod teplou vodou.