icon

Jak zlepšit usínání syna po kojení?

palosanto
15. dub 2026

Dobrý den, mám 3 týdenního syna. V porodnici nám dali kojící klobouček, protože moje bradavka je vpáčená a nemohl se přisát. Syn si na kloboučky zvykl a rád u kojení s kloboučkem usínal, dokud jsme požívali tak nebyl problém. Nyní už ho ale 3 dny nepoužíváme, syn se hezky přidává když má hlad a dobře pije. Problém je v tom, že u prsa neusne, protoze z bradavky stále teče mléko a nemůže ji jen tak cumlat jako klobouček, někdy se tedy přejí a pak dost blinká. Po nakojení ho uspávám houpáním a mazlením, ale trvá to hodně dlouho než usne a celkové je syn i jeho spánek neklidný. Ve dne spí déle, ale v noci se budí po hodině nebo hodině a pul, někdy chce prso, někdy se u něj vzteká, protože chce jen cumlat bez mléka. Jak dlouho tohle období ještě může trvat, a můžu udělat něco pro podporu syna, aby ta změna byla pro něj snesitelnější?

l_
16. dub 2026

Objednej si laktacni poradkyni z mamila.sk
Mimco se neprisava na bradavku, ale na dvorec.. poradkyne poradi, upravi, pomuze.. me strasne pomohla.kdysi i na dalku 🙏🏻 neodkladej to, at kojite spokojene, co nejdrive ☺️

anonym_ba2ea2
16. dub 2026

Nikdy jsem neměla důvod, proč bych měla po kojení ještě dělat dudlík a dítě mělo u prsa usínat. Jasně, že mléko stále teče a přejídá se. Bude to dělat, dokud budeš kojit a dokud to dovolíš. Neber to zle, neděláš nic špatného, je to tvoje věc a tvoje rozhodnutí. Já vždy nakojila, nechala odříhnout a dala do postýlky. Takhle maličké děti jen spaly a jedly, nebylo nutné je uspávat.

zaneta_mak
16. dub 2026

Co jsem pochopila tak kojení není problém to se napije hezky, co mu pak vyměnit prso za dudlík 🤔 když si chce jen dudat, pokud v tom nevidíš problém. Někdo ho nechce dávat 🤷🏼‍♀️

tereza0111
16. dub 2026

Z toho popisu mi prijde, ze je resenim hezky lehnout do postele, nakojit a pak vymenit prso za dudlik a nechat ho hezky lezet kde byl, jak byl, jen s dudlickem

l_
16. dub 2026

Kojeni neni jen o jidle 🙏🏻 neni to jen o tom nakojit, odthnout a zacpat pusu siditkem.. a dudlik muze u kojeni nasekat dost problemu..
@palosanto takze zalezi, jak to s kojenim mas naplanovane.. zjisti si nejdriv info, zavolej te laktacni a pak se sama rozhodni, podle toho, co ti bude vyhovovat ☺️

palosanto
autor
16. dub 2026

Děkuji za reakce. Přisávání jsem konzultovala jak s porodní asistentkou tak dětskou sestrou která je i laktační poradkyně a syn je přisátý hezky, ma v puse celý dvorec a kojení je příjemné, není nijak bolestivé. Zkoušeli jsme i různé polohy, máme ted naši oblíbenou. Jde o to usnadnění usínání, o dudlík měl zájem pár dní, ted ho odmítá, je to tim, ze mu dávám kaučukový a ten neni tak hladký jako silikonový klobouček. Z osobních důvodů odmítám dávat synovi zbytečně silikon, i dudlíky dražších značek bohužel obsahují bisfenol, což se u kaučuku nemůže stát.

@anonym_ba2ea2 tak mi poraďte, jak jste naučila miminko samotné usínat bez prsu nebo pomazlení, jasně, někdy se povede ze sam usne, ale rozhodne to neni vždy. To jste ho nechala plakat v postýlce do únavy?

habiba_ketta
16. dub 2026

Ja jsem taky chodici dudlik, nekdy je to narocne, ale zaroven jsem za to rada. Mliko se brzy ,,uklidni” a nebude tect porad a i mimco se nauci, ze nesmi tahat, kdyz pit nechce 🙂 Mejte se krasne a uzivejte si spolu kazdou chvilku

anonym_ba2ea2
16. dub 2026
@palosanto

Děkuji za reakce. Přisávání jsem konzultovala jak s porodní asistentkou tak dětskou sestrou která je i laktační poradkyně a syn je přisátý hezky, ma v puse celý dvorec a kojení je příjemné, není nijak bolestivé. Zkoušeli jsme i různé polohy, máme ted naši oblíbenou. Jde o to usnadnění usínání, o dudlík měl zájem pár dní, ted ho odmítá, je to tim, ze mu dávám kaučukový a ten neni tak hladký jako silikonový klobouček. Z osobních důvodů odmítám dávat synovi zbytečně silikon, i dudlíky dražších značek bohužel obsahují bisfenol, což se u kaučuku nemůže stát.

@anonym_ba2ea2 tak mi poraďte, jak jste naučila miminko samotné usínat bez prsu nebo pomazlení, jasně, někdy se povede ze sam usne, ale rozhodne to neni vždy. To jste ho nechala plakat v postýlce do únavy?

@palosanto Venku je krásně, dej ho do kočárku a jděte ven. Není nutné být doma, když ti špatně usíná.

tereza0111
16. dub 2026
@anonym_ba2ea2

@palosanto Venku je krásně, dej ho do kočárku a jděte ven. Není nutné být doma, když ti špatně usíná.

@anonym_ba2ea2 tak, idealni praktikovat treba ve 3 rano 🙂 a muze u toho koukat na hvezdicky!

palosanto
autor
16. dub 2026

A hlavně bych se i já ráda vyspala 😃 proto čekám na tu radu jak naučit miminko samo usínat když pláče.

l_
16. dub 2026
@palosanto

A hlavně bych se i já ráda vyspala 😃 proto čekám na tu radu jak naučit miminko samo usínat když pláče.

@palosanto je to miminko.. 9mesicu v tobe rosto, ted je najednou na svete samo.. potrebuje byt s tebou.. ja spala s holkou, kojila v leze a spala u toho.. nejlepsi reseni pro obe..

lis6
17. dub 2026

Taky si myslím, že se prsa uklidní nebude tam prebejvat mlíka a nebude tolik tect samo, já razim že není lepší uspávače než -li prso, jen až prostě přestanu kojit, tak už mi přes den nejspíš neusne. Dej tomu čas