Jak zvýšit produkci mléka při kojení?
Zdravím, malé je měsíc a 3 týdny. Je částečně na um mm. Myslíte, že se ještě rozkojim víc? Je pravda, že kojim víc než prikrmuji. Ale jak se rozkojit ještě víc? Přikládám pořád a pořád, kdy si řekne a nebo když chce uklidnit. Laktační poradkyni jsem měla ( nezabíralo) a na um bohužel z části být musí, protože po kojení řve hlady a nevypije více odeme jak 30ml (váženo před a po kojení). Ch5 jsem brala, piju kojící čaje, masáže prsou, teplé obklady. Ale máte někdo nějaký zaručený "recept"? Vážně bych ji chtěla jenom kojit. Děkuji.
@uzivatelkapetra taky sem dudlík 🙈 ale pořád to není takový :( čaje piju též a ten gravimilk
Vše popisované výš je super,já ještě beru Lactil. Je tam anýz a fenykl,je to na podporu laktace.Zkus se zeptat v lékárně.
@anickaaa28 já taky nechápu, že v noci vydrží bez flašky, to jí jenom kojim a spí déle jak 8 hodin a budu se 2x ,3x za noc
@luna03 já pila Caro. A kojení v noci je základ..do druhého měsíce určitě jsem budila po max třech hodinách..je to nepraktické a samozřejmě že spát je fajn,ale také jsem chtěla vyřadit um ...a prostě jej vysadit a hotovo...nastavit v hlavě,že prostě není a nabídnout znova prso.
Skin to skin na den dva a flasku muzes zahodit. Vlastne bych ji zahodila rovnou a tu vahu taky. Mliko se tvoří na zaklade poptavky.
Podle toho co pises, tak jsi udělala maximum. Přestala bych se tím stresovat a užívala si krásného podzimu.
@ada22 mozna by bylo lepší přestat kojit úplně a dávat uz jen um , aby se jí nemíchaly dvě mlíka... Ale já se toho kojení i když ne tak castyho vzdávat nechci :( uklidnim ji tím, uspim a tak obecně mám tenhle kontakt moc ráda :((( ale možná by to bylo lepší.... Nebolelo by ji tolik to bříško
Hele bříško ji nebude bolet z kombinace kojení Um nemusí ji vyhovovat Um a nebo ji naopak může vadit něco co jís ty. Hodně mých kamarádek kombinovalo kojení a um, protože neměly dostatek mléka. Jinak na bolavé bříško zkus masáže, cvičení s nožičkami apod. Mě přišlo, že malé někdy pomohlo nošení v šátku nebo nositku a určitě nechat pořádně odříhnout. Někdy, ale na bříško zabere až čas, kdy se děti začnou víc hýbat. Někdy holky psaly že dětem vadil Vigantol a nahrazovaly ho něčím jiným, ale o tom se radši pořád s pediatrem.
@bassetlady jo??? Třeba ty z vegmartu? V tabletách? Myslíte že by mi to mohlo více pomoct?
@luna03 jj. U první mi zachránily kojení a teď u druhé jsem je nasadila hned po císaři a do dvou dní jsem mohla kojit půl vesnice.
@bassetlady a myslíte že když to nasadím takhle po dvou měsících už , tak i tak se to zlepší?
@luna03 já bych to zkusila, a opatrně s tím vážením, je zbytečný být v nervech. A nekoukat na hodiny, já než se to ustálila, tak jsem v podstatě trávila dny s kozama venku 😂

Já ležela s prckem v posteli a byla jeho dudlíkem, ne jen když měl hlad, ale skoro pořád a pila kojo čaje a meltu na litry, hodně střídat prsa a prostě věřit.
Zkusit se nespoléhat na to UM, ale fakt se nechat dyndat klidně celý den a věřím, že se to za chvíli podá.