icon

Jaké jsou tipy na léčbu ucpaného mlékovodu bez antibiotik?

1leny
5. led 2023

Ahoj,
Jsem trochu zoufalá, příští týden mám jít na plánovaný zákrok v celkové anestezii a nejen že zrovna bojuju s virozou, ale ještě se o mě pokouší zánět prsu 🙈 snazim se chladit, před kojenim nahřát, masírovat, ale malý z prsu nechce pit a odsávačka to nevytáhne😭 nemáte nějaký tip, jak z toho ven, aby se mi to nerozjelo a já se vyhnula ATB? Snažila jsem se teď přikládat hlavně v noci, kdy byl v polospanku, ale vypije něco a pak už nechce a rozciluje se:( děkuji za rady! 🌷

zekrt
•
5. led 2023

Obklad se slivovicí nebo zelný list. Nejlepší

nazka
•
5. led 2023

@1leny mně vždy okamžitě pomohl namoceny kapesník ve slivovici, dát třeba na hodku. A do rána byl klid. Taky k tomu nahřát ve sprše a masírovat.

aspie83
•
5. led 2023

@1leny mně zatím vždycky zachránil tvaroh 😉

1leny
autor
•
5. led 2023

@aspie83 ten dávám, ale zatím to moc neustupuje.. Můžu se zeptat, po jak dlouhé době to to zabralo? Pořád kontroluju červený flek a bolestivost a pořád bar stejné :(

1leny
autor
•
5. led 2023

@nazka @zekrt holky, a ředily jste tu slivovici nějak? Mám tu lékařský líh, tak že bych ho nějak zredila a zkusila to.. 🤔 A taky se zeptám, jestli máte vypozorovano, za jak dlouho to zabralo? Vůbec nevím, jak dlouho čekat 🤔🤷🏻‍♀️ ale fakt je, že třeba teplotu zatím nemám..

nazka
•
5. led 2023

@1leny já taky neměla teploty. Neředila jsem ji nijak, jen pak jsem oplachla kůži. Zabralo to opravdu přes noc.. Párkrát jsem obklad vyměnila

ellyem
•
5. led 2023

Ja si davala tvaroh a zelny list. Nejvic mi ale stejne pomohla navsteva laktacni poradkyne. Sice to bolelo jak prase, ale hned byla uleva. Od te doby se mi to neopakovalo.

aspie83
•
5. led 2023

@1leny mně to vždycky zabralo rychle... Třeba po dvou dávkách tvarohu už to bylo znát.

zekrt
•
5. led 2023

Mně tvaroh nepomohl. Pod slivovici nebo líh to chce hodně namazat kůži, nakapat na kapesník a přiložit a zabalit do tepla. Zelný list taky přiložit a do tepla. Třeba na to dát ručník a mikinu.

jadadee
•
5. led 2023

Mne teda pomohl tvaroh, ale co jeste nezaznelo, tak kojit v noci z toho bolaveho, vetsinou v polospanku si neuvědomují, ze to je to prso, ktere nechce, zkusit zmenu polohy pri kojeni, tusim ze bradickou k zatvrdline nebo naopak (nekde v mamila poradne lze dohledat). Nekdy to je jen ucpany mlekovod, pri zmacnuti bradavky uvidis bilou usazeninu, tak tu vyndat, paratkem, jehlou, jak se ti podari. Preji at to brzy přejde ❤️

1leny
autor
•
6. led 2023

Holky, moc děkuji za rady!! Celý včerejšek jedu obklady, nejdřív tvaroh a pak lihove.. Konečně se červený flek trochu zmenšil 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 tak snad!! Akorát malému se tu ztvrdlinu pořád nedaří úplně vycucnout a mne úplně rozmasirovat.. Tak budu pokračovat a uvidíme. Snas to bude v pořádku! Ještě jednou moc díky!! ❤️