icon

Je pomalý přírůstek váhy dítěte známkou problému?

kkacenka17
7. lis 2022

Dobrý den,
Prosím, teď jsem přišla od doktorky a 14 denní syn přibral za týden jen 100g :( prý je to hodně málo , přitom nepláče, kaká, čůrá, je spokojený :( jsem z toho nešťastná :( příští pondělí na převážení :( kojim na požádání, žádné intervaly :(

emillyhk
•
7. lis 2022

@kkacenka17 Syn první dva týdny nepřibíral skoro vůbec, dostat se na porodní váhu nám trvalo tři týdny. Snažila jsem se kojit, měli jsme i částečně UM. Pořád jsem to řešila, vážila ho, strašné nervy... Měla jsem málo mléka. Ale syn teda často brečel 🤷‍♀️
Zkusila bych laktační poradkyni, aby zkoukla kojení. Můžeš zkusit před a po kojení zvážit, abys měla představu, kolik vypije. Ale mě to teda jenom víc stresovalo.

pampeliska1313
•
7. lis 2022

Taky jsem pro laktacni. Mne teda syn pribiral po kojení jen dva dny po propuštění z porodnice a pak přes sto gramu zhubnul, kojila jsem neustále, z porod nice jsem šla s klobouckama. Snažila jsem se asi ještě pak dva tři týdny a nedala to, museli jsme vážit, pak jsem na doporučení doktorky dávala i částečně um…Udelala jsem si asi blok, kojení pro mě potom bylo nepříjemný, vnitrne jsem už pak asi a i nechtěla… a stejně jsem to pak obrecela.) Takže pokud mate možnost tomu předejít, šla bych do toho aby to třeba někdo zkouknul.)

levandule_k
•
7. lis 2022

Zavolej si laktační, poradí ti uklidní tě, děti někdy přibírají skokově. Můžeš mu zkusit nabídnout prso i jen tak, třeba si vezme.