icon

Kojení a psychické obtíže. Co dělat?

Včera v 16:02

Ahojky, mam dilema. Syn ted ma 5 let a kojeny plne nikdy nebyl. Uz v porodnici mi ho dokrmovali, z kojeni trauma, bradavky do krve. Doma kdyz nas pustili se mi trosku ulevilo odsavackou, takze jsem cca do jeho 4 tydnu odsavala a stridave davala s UM, jenze se mi postupne mleko ztracelo. Dostala jsem zanety. Ted mam dceru, kojeni jsem chtela hned zabalit, ale .. proste uz od porodnice to slo nejak ,,lepe”. Takze dcera je zatim plne kojena. Jenze….ja jsem na tom psychicky spatne. Kojeni mi prijde hrozne omezujici ale zaroven ji o to nechci pripravit kdyz vim, ze jebto to nejlepsi. Prsa me porad boli a kazde prisati je horor, no mensi horor nez se synem. Uz jsem po zanetu dobrala jsem antbiotika. 3 dny v horeckach starat se o syna a novorozence nebylo moc fajn.. uz nekolikrat jsem brecela a vadi mi to ale zaroven nechci prestat. Skoda, ze nejde rano odsat na cely den😃 a taky mi dcera zacla delat. Ze se prisaje vzteka se, odpoji se a zase hleda prso a takhle furt dokola.😔

kakba
Včera v 16:11

Moje rada zni. Udelej to tak, aby si byla spokojena ty. Zaroven bude spokojene dite. 1.dite kojene 6.tydnu, 2. 3 mesice a sup na umele mleko. Dneska jsou ty mleka tak vymakany, ze o nic neprijde. Okoli neposlouchej, dite je to tvoje a jak si to udelas je jen na tobe. Pokud citis, ze se ti ulevi, udelej to.

martivit92
Včera v 21:43

První syn byl kojeny možná 14dni, je mu už 11let... Druhý syn (15 měsíců) je kojeny doteď 🙄 ... Ze začátku jsem říkala, že ho budu kojit jen do půl roku, taky mě to bolelo a strašně mě to štvalo. Jenže zase na druhou stranu jsem kojením uspávala, když mu rostli zoubky u prsa se uklidnil, celkově byl u nich více v pohodě 🤣 . Bolest pak časem zmizí a kojení vůbec nebolí, to bolí jen v začátcích. Ale dělej tak jak uznáš ty za vhodné a co ti bude příjemnější 😊 .

20190418
Dnes v 05:41

Mně přišlo kojení taky strašně obtěžující, neměla jsem žádné velké bolesti ani záněty, ale malyho na prsu opravdu skoro non-stop. Prvniho pul roku jsem bez nej nemohla byt ani minutu, neexistovalo že by ho někdo vzal na procházku...fakt jsem se těšila až prestanu kojit. Ale mesice plynuly a ja si zvykla a čil dám tím více viděla vyhody kojeni - ten univerzální tišící, uspávací a krmíci prostředek vzdy po ruce byl k nezaplaceni. Žádné operace s termokami, žádné nekonečné houpani, proste jsem vyndala prso a 90% problémů bylo vyřešeno... to jen k té tvé poznámce jak je to omezujíci. Jak jsem psala, já naštěstí nejakou vyraznou bolest zpusobenou kojením neznám (i kdyz taky to nebylo úplně bezbolestné), ale mam par kamaradek, ktere si ty první měsíce taky protrpěly. U všech se to ale po par měsících ustálilo a kojily pak dlouho a byly za to moc rády...měly ale ten mindset, že to prostě "vybojují"...