icon

Na víkend pryč. Přijdu o mlíko?

tttynka
23. dub 2016

Ahoj všem chtěla bych se zeptat.V srpnu potřebujeme s manželem odjet na víkend pryč a Matějovi bude jedenáct měsíců, pořád kojím, ale bojím se že v Srpnu až na víkend odjedeme přijdu přes víkend o mlíko a nebudu moct už kojit tak se rozmýšlím jestli vůbec jet.Máte s tím někdo zkušenosti?Přijdu o mlíko nebo se to dá udělat abych o mlíko nepřišla a potom kojila pořád dál?Děkuji za odpovědi

katyxq
•
23. dub 2016

Nevím důvod odjezdu, ale takhle malé dítě bych na tak dlouho neopustila, i kdyby kojené nebylo. Vzala bych ho s sebou nebo nejela. Ale pokud budete od sebe ty dva dny, budeš muset odstříkalvat, dítku nejlíp nedávat láhev (ale hrnek obyč třeba), ale i tak není jisté, jestli pak kojení nebude odmítat.

naomi6
•
23. dub 2016

Proč bys přišla o mléko? Odstříkávej, prsa se ti budou stejně nalévat, takže nic jiného ti nezbude. Jedenáctiměsíční to krásně zvládne. Já jsem kojila do dvou let a také jsem párkrát musela odjet. Užij si víkend a ničeho se neboj. Hodně štěstí

tttynka
autor
•
23. dub 2016

o to mi právě taky jde aby pak neodmítal prso.nemám s tím zkušenosti tak si jdu pro radu.

tttynka
autor
•
23. dub 2016

každý na tu dobu odloučení má asi jiný názor, na týden bych meodjela ale dva dny mi nepřijdou tak dlouhé abych musela mít výčitky.

karlajasmine
•
23. dub 2016

Nevim, v tomto je asi kazde dite jine, tak ti nikdo moc uplne neporadi.. hlavne se jeste do srpna muze dite klidne odstavit samo.. nektere deti se odstavi kolem 1 roku a uz treba ani kojit nebudes.. uvidis.. Pokud na vikend chcete a potrebujete odjet, a budes jeste kojit, tak proste holt budes pres vikend odstrikavat a vnitrne se smiris s tim ze bude treba prso odmitat, az se vratis.. ale to v 11 mesicich neni takova tragedie 🙂

tttynka
autor
•
23. dub 2016

taky si myslím že to není nic až tak hrozného, ale že bych s toho pak měla radost to taky ne 🙂 Uvidíme jak se kojení vyvine dál to je taky pravda. Nějak mě nenapadlo že taky záleží na mrňousovi jak bude kojení pokračovat 🙂

panickatlamicka
•
23. dub 2016

@tttynka ja bych se ridila i tim,zda by to moje dite zvladalo po te psychicke strance. Protoze pokud je zvykly se hodne kojit a koji se rad,tak bych se obavala prorvaneho vikendu. Pokud tve dite nikdy nepilo mm jinak nez z prsu,je mozne,ze hlidaci osoba do nej zadne mliko nedostane. Jestli to neni tajny,muzes napsat duvod odjezdu,treba tu ma nekdo podobnou zkusenost a cim vic se dotaz konkretizuje,tim lip se radi.

sara84
•
23. dub 2016

Nechci vas strasit, ale kol toho 11.m byva dost silna separacni uzkost. Ja mam rocniho kloucka a nemuzu jit pomalu na zachod...kdyz jdu pryc, tak chvili vydrzi a pak zacne chodit po byte, hledat me, volat mamama a za chvili spusti jecak...a kojim teda taky. Ono v tech 7-8m to bylo jeste relativne ok, ted je to mazec :(

tttynka
autor
•
23. dub 2016

Důvod odjezdu je rodinná a dost osobní záležitost takže to tu zveřejňovat opravdu nebudu nezlobte se. Jo tak to aby ho hlídací osoba vůbec zvládla nakrmit bez řvaní a tý separační úzkosti mě taky dost děsí ale ono je asi moc brzo dělat nějaké závěry čtyři měsíce předem.Může se toho ještě dost změnit.

panickatlamicka
•
23. dub 2016

@tttynka jj,presne tak,on je do srpna cas. 🙂

olga_
•
23. dub 2016

@tttynka Je to hodně individuální. U nás by to rozhodně nešlo. Kojím syna napožádání a je to pro něho jistota. Teď už má teda rok a půl, ale i tak bych na celý víkend neodjela. Bez problému beze mě dává celé dopoledne i celé odpoledne a na chvíle, které jsou s kojením spojené pevně (usínání, večer, noc), jsem s ním vždy.
Pokud pojedeš na víkend, tak fakt majzla na prsa, aby z toho nebyl zánět.

tttynka
autor
•
23. dub 2016

Jo díky za rady ještě to promyslím a uvidíme co bude v srpnu

soyevita
•
24. dub 2016

@tttynka Asi je moc brzy to řešit,uvidíš v srpnu,co bude 😉