icon

Plesnivá malina v dortu během kojení. Může ublížit?

12. dub 2026

Ahojte, rodina mi připravila oslavu, malinový dort, v jednom kousku jsem cítila pleseň a prostě jsem ho polkla, nepřemýšlela jsem…Kojím, miminko má 3 měsíce, co mám teď dělat? Uškodí to miminku? Mám dát miminku raději UM? Za jak dlouho se to může objevit v mém mléku?

drep
12. dub 2026

@anonym_autor aby se cokoliv z jídla dostalo k miminku, musí se vstřebat do krve a krví se dostat do mléka. Sama snad cítíš, že je to blbost, ne?

autor
12. dub 2026
@drep

@anonym_autor aby se cokoliv z jídla dostalo k miminku, musí se vstřebat do krve a krví se dostat do mléka. Sama snad cítíš, že je to blbost, ne?

@drep Vím, že samotná plíseň se tam nedostane, ale toxiny z ní myslím, že můžou..

berenika39
12. dub 2026
@anonym_autor

@drep Vím, že samotná plíseň se tam nedostane, ale toxiny z ní myslím, že můžou..

@anonym_autor Ne.Ne. Ne.

autor
12. dub 2026
@berenika39

@anonym_autor Ne.Ne. Ne.

@berenika39 Opravdu myslíte, že se to tam nedostane a miminku to neublíží? Jak to víte?

anonym_9804b2
12. dub 2026

Maximálně se posereš

kristyn86
12. dub 2026

Co maš dělat? Nic. Nic se neděje. Vědeckou studii k tomu nemám,ale selský rozum ano.

drep
12. dub 2026

Na pubmedu se dá dohledat jedna studie z etiopie, kdy zkoumali toxiny u žen ze zemědělských oblastí, kde se ve velkém konzumuje obilí, často nakažené plísní. V mléce toxiny nebyly detekovatelné až na dvě výjimky a i ty v minimálním množství. Takže jo, nestane se nic.

autor
12. dub 2026
@drep

Na pubmedu se dá dohledat jedna studie z etiopie, kdy zkoumali toxiny u žen ze zemědělských oblastí, kde se ve velkém konzumuje obilí, často nakažené plísní. V mléce toxiny nebyly detekovatelné až na dvě výjimky a i ty v minimálním množství. Takže jo, nestane se nic.

@drep Myslíte to vážne, nebo si dělate ze mne legraci?

martivit92
12. dub 2026

Opravdu se nic nestane. Kdyby jste snědla celou vaničku malin přemýšlela bych... Ale jedna malina? Buďte v klidu

knuffel
12. dub 2026

No já si naopak myslím, že paní měla zavolat rychlou, protože tohle už je silná intoxikace a vy všechny to tady zlehčujete!
A pokud by paní odvezla rychlá, viděla bych to na uzavřené oddělení s klikami jen zvenčí.
A byl by tu klid. 🤪

drep
13. dub 2026
@anonym_autor

@anonym_autor myslíš to vážně nebo mě jen trolíš? tak se schválně zkus podívat na pubmed, je to zcela veřejná databáze. Je to teda to, co by normální člověk udělal tak nějak primárně (neříkám rovnou pubmed, ale google například nebo i ten blbej chatgpt) než tu zakládat flame, ale nešť…

autor
13. dub 2026

Děkuji holky, už jsem se z toho vyspala, nebudu to řešit, stejně už nic nenadělám 😄

zvalentova
13. dub 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a co chcete slyšet? Že budete mít "plesnivé" mléko? Že se z toho budete několik let vzpamatovávat? Jak je uvedeno výše - zdravý rozum bez panikaření je nejlepší přístup.

anezzka3
13. dub 2026

Omg, dělejte, že jste nic takového nesnědla, z jedné maliny se nikomu nic nestane a trávicí šťávy to všechno zlikvidují.

kristyn86
13. dub 2026

Neber to spatne,ale co budes delat,az dite zacne jist co nema,nekde venku treba (pisek,hlina,kaminky),olizovat kde co..Strkat si do pusy ruzne veci...Kdyz te vyvede z miry plesniva malina.

titina12
13. dub 2026

Nic se nestane 🙂 jsou ženy které fetují pijí alkohol atp. A rodí se jim co tak vím v celku zdarvé děti až tedy na jejich závislost chudáčci. Tak jedna plesnivá malina neuškodí ničemu 🙂 nemusíš mít strach 🙂

kropinka
13. dub 2026

To je mazec 😂😂

tereza0111
13. dub 2026
@anonym_autor

@berenika39 Opravdu myslíte, že se to tam nedostane a miminku to neublíží? Jak to víte?

@anonym_autor jak to vime... lidstvo prezilo! Nemuzes resit kazdou blbost, jinak se zblaznis a to bude horsi..

levandule_k
13. dub 2026
@anonym_autor

@anonym_autor U drep vím, že se můžu spolehnout na otázky týkající se zdraví.

hadruska
13. dub 2026

To je jak ze Zlutyho slonika 🙂

drep
13. dub 2026
@hadruska

To je jak ze Zlutyho slonika 🙂

@hadruska že narážíš na tu mou etiopskou studii, že jo? Žlutej sloník jako etiopská analogie modrýho koníka je top strop!😂Já se tady mrdlám s poctivou vědeckou rešerší na naprosto stupidní dotaz a ještě jsem obviněná, že si dělám srrandu

fire85
Včera v 06:45

I tady ? Nestačilo ti s tím otravovat na emiminu?? Sama vidis ze je to blbost, ne?

jan_hah
Včera v 06:51

Chápu, že ses vyděsila, i když nevím proč, ale zřejmě sis někde načetla spoustu článků, které mají k realitě daleko. Tobě ani miminku se z jedné maliny nic nestane.

mabs
Včera v 07:00
@kristyn86

Neber to spatne,ale co budes delat,az dite zacne jist co nema,nekde venku treba (pisek,hlina,kaminky),olizovat kde co..Strkat si do pusy ruzne veci...Kdyz te vyvede z miry plesniva malina.

@kristyn86 No co. Bude ho vozit do nemocnice.
Jako moje sestra, která po tom, co neteř snědla 3! kočičí granule, tak ji vezla na pohotovost, aby jí vypumpovali žaludek 🙈😂

kristyn86
Včera ve 13:53
@mabs

@kristyn86 No co. Bude ho vozit do nemocnice.
Jako moje sestra, která po tom, co neteř snědla 3! kočičí granule, tak ji vezla na pohotovost, aby jí vypumpovali žaludek 🙈😂

@mabs Jako fakt? No jo no kazdy jsme jiny. Na druhou stranu,ty lidi z toho asi fakt maji strach a stres. Ale vlastne furft musi zazivat hrozny psycho.

alubif
Dnes v 01:39

Tak už je po porodu, to budou další zajímavé dotazy 😁

odula
Dnes v 09:01

tak jestli jsi mu ji pri kojeni nenacpala do pusy, tak je to v cajku.