Samovolné tečení mléka během kojení. Kdy to přestane?
Ahoj maminky,
10 měsíců kojim a prostě pořád používám vložky do podprsenky a je to vopruz, už jsem si koupila od Medely vložky, které se vyperou a nebo jen přeperou v ruce, ale myslela jsem že už to samovolně téct nebude 🙈 .
Dokud kojim, bude pořád samovolně téct mléko? (Neodsávám protože mi odsaji max. 60ml )
@martivit92 to bude asi individualni, kojim "dlouhodobe" a potreti, a tak dlouho jsem nepouzivala prsni vlozky nikdy. Kdyz naahodou dite dele nepilo a me se spustilo mleko, tak jsem proste vyprala obleceni, ale ze by mleko prosaklo pres podprsenku, se stalo tak 2x za 6 let. Bud mas proste smulu, to nejspis, nebo nejake specificke podminky, jako ze kojis intenzivne v nekterych castech dne a v jinych treba vubec ,nebo nosis super utazenou pusapku 🤔 Ale asi spis proste smulu 🫂
@anonym_b9a8c0 já musím mít právě pořád, nosím kojící podprsenky bez vycpávek. Kojim 2-3x denně a pak hlavně v noci (kdy mi to teda teče furt). Když někam jdeme i jenom na chvíli do obchodu, tak bez vložek ani ránu. Není to úplně že bych měla ganc promočené triko a kolca jako koláče 😅 ,ale malé kolečka mám 🤷🏻♀️🤦🏻♀️ .
Já jsem taky nosila dlouho prsní vložky, přes rok určitě. Taky mi to pořád teklo 😁 Potom se to pomalu ustálilo a vložky jsem přestala nosit a kojila jsem ještě dlooooooouho
@martivit92 mně teklo mléko mnohem víc, prsní vložky nestačily 🙄 🤦 měla jsem v podprsence narvanou bavlněnou plinku - ano, tak moc to teklo. Asi rok a půl, pak jsem už kojila míň, tak stačily prsní vložky. První dceru jsem kojila skoro 3 roky a teklo to pořád a po ukončení laktace se pořád tvořilo mléko, takže třeba v noci jsem měla ještě mokré kolo na prostěradle 🙄 to se zastavilo až půl roku po odstavu kojení.
U druhé dcery stačily vložky a kolem roka to přestalo téct, kojila jsem ji potom ještě dlouho.
Je to individuální.
Když si na to vzpomenu, jak jsem byla neustále něčím obložená, tak nechci děsit... ale je to fakt hodně individuální. Někomu skoro ekápne ani kapka, někomu teče mléko proudem. Pamatuji si, že některé kamarádky mohly nosit podprsenku bez čehokoli a já měla vždycky prsa dvakrát větší, protože jsem je musela mít vycpané vložkami. Do toho mi ještě vadily ty jednorázové, takže buď pratelné, nebo složené plenky. Jednou to ale přejde... jen bych se neupínala ke konkrétnímu měsíci nebo roku.

@martivit92 to bude asi individualni, kojim "dlouhodobe" a potreti, a tak dlouho jsem nepouzivala prsni vlozky nikdy. Kdyz naahodou dite dele nepilo a me se spustilo mleko, tak jsem proste vyprala obleceni, ale ze by mleko prosaklo pres podprsenku, se stalo tak 2x za 6 let. Bud mas proste smulu, to nejspis, nebo nejake specificke podminky, jako ze kojis intenzivne v nekterych castech dne a v jinych treba vubec ,nebo nosis super utazenou pusapku 🤔 Ale asi spis proste smulu 🫂