icon

Ukončení těhotenství. Ovlivní to kojení 4měsíčního dítěte?

marketanovakova14
Dnes v 08:30

Je mi strašně. Právě jsem zjistila, že jsem těhotná. Mám 4 měsíční dítě a 4 leté. Muselo to být z jednoho jediného sexu po porodu, takže je to asi 2 týdny. Asi budu muset zvolit chemické ukončení. Prosím máte zkušenost jak je to s kojením? Kojím i dokrmuji, to že stále ještě kojím je těžce vydřené. A máte zkušenost s nevolností? Bude stačit zajistit si hlídání na 1 den? Děkuji.

barmil
Dnes v 09:18

@marketanovakova14 šla bych do interupce, kromě anestezie, která vyprchá během jednoho dne, tak zásah do kojení nebude. Po zákroku jdeš do 2h domu, když nejsou komplikace, je to ambulantní. U chem přerušení bych se bála vlivu prášku na mléko

marketanovakova14
autor
Dnes v 09:27
@barmil

@marketanovakova14 šla bych do interupce, kromě anestezie, která vyprchá během jednoho dne, tak zásah do kojení nebude. Po zákroku jdeš do 2h domu, když nejsou komplikace, je to ambulantní. U chem přerušení bych se bála vlivu prášku na mléko

@barmil Děkuji za odpověď. Ale mám obavy ze zákroku. To chemické mi přijde že má méně rizik. Nevíte?

mrkvovydort
Dnes v 09:32

@marketanovakova14 mifepriston ani misoprostol se do mléka prakticky nedostávají (misoprostol je navíc analog prostaglandinů, které se v mléce normálně vyskytují), na mléko ani kojení to vliv nemá.

Tady se můžeš podívat, jak to celé probíhá https://interrupce-asap.cz/

lucynka721
Dnes v 10:00
@marketanovakova14

@barmil Děkuji za odpověď. Ale mám obavy ze zákroku. To chemické mi přijde že má méně rizik. Nevíte?

@marketanovakova14 mela jsem potratovou pilulku a normálně kojila

marketanovakova14
autor
Dnes v 10:01
@lucynka721

@marketanovakova14 mela jsem potratovou pilulku a normálně kojila

@lucynka721 Děkuji. A jak jste zvládla péči o dítě a jak staré bylo? Děkuji.

marketanovakova14
autor
Dnes v 10:02
@mrkvovydort

@marketanovakova14 mifepriston ani misoprostol se do mléka prakticky nedostávají (misoprostol je navíc analog prostaglandinů, které se v mléce normálně vyskytují), na mléko ani kojení to vliv nemá.

Tady se můžeš podívat, jak to celé probíhá https://interrupce-asap.cz/

@mrkvovydort Děkuji za doporučení, skvělý web.

lucynka721
Dnes v 11:07
@marketanovakova14

@lucynka721 Děkuji. A jak jste zvládla péči o dítě a jak staré bylo? Děkuji.

@marketanovakova14 mela jsem dvě dcery, necelé 2 a 7 let. Ale me ukončovali tehu kvůli tomu, ze mimi nežilo a nevyvijelo se. Po třech dnech mel srdeční akci i přes pilulku

drep
Dnes v 11:17

Já jen doplním, že moderní anesteziologické techniky nevyžadují vůbec žádnou “pauzu” od kojení, lze kojit po probuzení. Jen kdyby náhodou nakonec vyhrál zákrok

barmil
Dnes ve 14:51
@marketanovakova14

@marketanovakova14 u chemické je riziko, že neodejde vše, nebo ani samotný potrat neproběhne, plod může zůstat, nebo zůstanou tkáně kolem a stejně se musí na kyretáž. Zákrok je do 15min a je hotovo.

marketanovakova14
autor
Dnes v 17:37
@barmil

@marketanovakova14 u chemické je riziko, že neodejde vše, nebo ani samotný potrat neproběhne, plod může zůstat, nebo zůstanou tkáně kolem a stejně se musí na kyretáž. Zákrok je do 15min a je hotovo.

@barmil Ano, to vím. Brala jsem to tak, že pokud by se chemicky nepovedlo, kyretáž bude stejně. Nebo je to v něčem rizikovější? Nevíte?