icon

Ukončení těhotenství. Ovlivní to kojení 4měsíčního dítěte?

marketanovakova14
26. kvě 2026

Je mi strašně. Právě jsem zjistila, že jsem těhotná. Mám 4 měsíční dítě a 4 leté. Muselo to být z jednoho jediného sexu po porodu, takže je to asi 2 týdny. Asi budu muset zvolit chemické ukončení. Prosím máte zkušenost jak je to s kojením? Kojím i dokrmuji, to že stále ještě kojím je těžce vydřené. A máte zkušenost s nevolností? Bude stačit zajistit si hlídání na 1 den? Děkuji.

barmil
26. kvě 2026

@marketanovakova14 šla bych do interupce, kromě anestezie, která vyprchá během jednoho dne, tak zásah do kojení nebude. Po zákroku jdeš do 2h domu, když nejsou komplikace, je to ambulantní. U chem přerušení bych se bála vlivu prášku na mléko

marketanovakova14
autor
26. kvě 2026
@barmil

@marketanovakova14 šla bych do interupce, kromě anestezie, která vyprchá během jednoho dne, tak zásah do kojení nebude. Po zákroku jdeš do 2h domu, když nejsou komplikace, je to ambulantní. U chem přerušení bych se bála vlivu prášku na mléko

@barmil Děkuji za odpověď. Ale mám obavy ze zákroku. To chemické mi přijde že má méně rizik. Nevíte?

mrkvovydort
26. kvě 2026

@marketanovakova14 mifepriston ani misoprostol se do mléka prakticky nedostávají (misoprostol je navíc analog prostaglandinů, které se v mléce normálně vyskytují), na mléko ani kojení to vliv nemá.

Tady se můžeš podívat, jak to celé probíhá https://interrupce-asap.cz/

lucynka721
26. kvě 2026
@marketanovakova14

@barmil Děkuji za odpověď. Ale mám obavy ze zákroku. To chemické mi přijde že má méně rizik. Nevíte?

@marketanovakova14 mela jsem potratovou pilulku a normálně kojila

marketanovakova14
autor
26. kvě 2026
@lucynka721

@marketanovakova14 mela jsem potratovou pilulku a normálně kojila

@lucynka721 Děkuji. A jak jste zvládla péči o dítě a jak staré bylo? Děkuji.

marketanovakova14
autor
26. kvě 2026
@mrkvovydort

@marketanovakova14 mifepriston ani misoprostol se do mléka prakticky nedostávají (misoprostol je navíc analog prostaglandinů, které se v mléce normálně vyskytují), na mléko ani kojení to vliv nemá.

Tady se můžeš podívat, jak to celé probíhá https://interrupce-asap.cz/

@mrkvovydort Děkuji za doporučení, skvělý web.

lucynka721
26. kvě 2026
@marketanovakova14

@lucynka721 Děkuji. A jak jste zvládla péči o dítě a jak staré bylo? Děkuji.

@marketanovakova14 mela jsem dvě dcery, necelé 2 a 7 let. Ale me ukončovali tehu kvůli tomu, ze mimi nežilo a nevyvijelo se. Po třech dnech mel srdeční akci i přes pilulku

drep
26. kvě 2026

Já jen doplním, že moderní anesteziologické techniky nevyžadují vůbec žádnou “pauzu” od kojení, lze kojit po probuzení. Jen kdyby náhodou nakonec vyhrál zákrok

barmil
26. kvě 2026
@marketanovakova14

@marketanovakova14 u chemické je riziko, že neodejde vše, nebo ani samotný potrat neproběhne, plod může zůstat, nebo zůstanou tkáně kolem a stejně se musí na kyretáž. Zákrok je do 15min a je hotovo.

marketanovakova14
autor
26. kvě 2026
@barmil

@marketanovakova14 u chemické je riziko, že neodejde vše, nebo ani samotný potrat neproběhne, plod může zůstat, nebo zůstanou tkáně kolem a stejně se musí na kyretáž. Zákrok je do 15min a je hotovo.

@barmil Ano, to vím. Brala jsem to tak, že pokud by se chemicky nepovedlo, kyretáž bude stejně. Nebo je to v něčem rizikovější? Nevíte?

anonym_02c4c4
27. kvě 2026

Syn měl dva roky, taky jsem kojila. Ráno před zákrokem a pak večer. V 11h byla krátká narkóza, ve 13 h jsem šla s doprovodem domů. Odpoledne jsem si trochu odpočinula a večer normálně fungovala. Chemickou cestu jsem si neuměla představit. Bylo to hned na začátku 6 tt.

marky232
27. kvě 2026

@marketanovakova14 promyslete si to ještě, vše se dá zvládnout...já mám děti taky 14 měsíců od sebe a jsou jako dvojčata ...