icon

Kosmetika pro problematickou pleť. Jaké máte zkušenosti?

lobella
14. zář 2019

Ahoj, prosim o vase zkusenosti. Mam aknozni problematickou plet, smisenou. Masti se, ale zaroven mi bude 30 a plet jiz potrebuje vice hydratace. Premyslim nad znackami A-derma rada Phys-AC, La Roche Posay, prip. Avene. Vyzkousela jsem zn.Uriage zelenou radu, plet se trosku zlepsila, ale nijak zavratne. Stravu jsem upravila jiz pred lety, vyhybam se sladkostem, piju jen vodu, mam dost ovoce i zeleniny. Kojim, takze zadne vitaminy neberu. Pripadne doporucte jine znacky a vase zkusenosti. Chtela bych se vejit do 1tis za sadu (cistici gel+krem).

Strana
z2
hanicka2310
16. zář 2019

Používám Jarischuv roztok z lékárny a mě pomohl nejvíc. Po všech mastickach a vodičkach od doktorů. Používám jen černé mýdlo ve vaně na odlíčení a na docístění ten roztok.

maxinkaa
16. zář 2019

@lobella tohle jsem resila pred 4mesici.Pomohl zinek,ktery si davam kazdy den a kosmetika Nuxe Aquabella😉

klara__p
16. zář 2019

Mě funguje večer odlíčit/vyčistit La Roche Posay micerálkou, určitě mají i gel, pak od nich hydratační krém na noc Hydreane Legere , který střídám s Krásnou slečnou od Havlíkovy apotéky (to je podle mě zázrak zázraků!!) a tou se mažu i ráno jako základ pro make-up. Pak hodně dělá pravidelná kosmetika..

martiniquest
16. zář 2019

Koukni se na YT na kanal Beauty by Katty. Je to profi kosmeticka a ma mraky velmi prinosnych rad a konkretnich tipu

lobella
autor
16. zář 2019

@martiniquest znam, sleduji🙂

eithelwing
16. zář 2019

S dovolením se připojím a zeptám se, zda nemá někdo zkušenost s mýdlem Mana. Často mi na něj vyskakuje reklama, skvělé recenze, až se tomu věřit nechce. :D

eeevee
16. zář 2019

@eithelwing na mě tedy žádný účinek nemělo, příjemné to bylo, objednala jsem i masku, ale fakt, rozdíl žádný...ono ale prostě na každého funguje něco jiného, Tobě to klidně pomoci může 😊

barchen
16. zář 2019

@lobella Já s tím akné bojuji skoro 25 let. Má to jedinou výhodu a to, že na svůj věk mám minimum vrásek ale musím o pleť pečovat denně. Ale jinak k tvému dotazu. Vyzkoušela jsem všechno možné, v pubertě aknecolor, vodičky od kožní, pak přes kosmetiku z drogerie, z lékárny až po super drahú kosmetiku z parfumerie (3-4 tis za krém) a není obecná rada, jestli něco funguje. Každému zafunguje něco jiného, je potřeba zkoušet. Návštěva dobré kosmetičky s hloubkovým čištěním je základ. Píšeš, že nemáš čas, zkus třeba v okolí najít někoho, kdo dělá pátky večer nebo i víkendy. Mám malé děti a moje kosmetička dělá i víkendy, někdy sobotu, někdy neděli, jinak bych se tam také nedostala. Obecně ale mohu říct, že běžná kosmetika z drogerky jako Garnier, Loreal, Nivea, Nuxe atd., nic moc, lékárenská jako Vichy, La Roche, Avene... může u někoho fungovat, ta z parfumerie také může a nemusí. Já už pár let mám stejné kroky, líčím se, používám make up, takže každý večer odlíčím micelárkou Bioderma, La Roche nebo nějakou z lékárny nebo drogerky, (nebo v zimě a na podzim odličuji odlič. olejem Saloos z DM), pak umyju pleť čistícím gelem ale ideálně takovým na suchou pleť (byť je pleť mastná nebo smíšená ale čím víc vysušuji, tím víc se mastí), takže pouze něco na suchou nebo velmi suchou pleť a bez kyseliny salicylové. Pak použiju pleťový olej, mám ráda ty Saloos z DM, ty suché jsou také fajn nebo opunciový ale ten je dost drahý a případně ošetřím lokálně nějaké pupínky. Na den kupuji krémy, jenomže ten nejlepší jsem zatím nenašla, takže pořád zkouším všechno možné. Třeba Vichy jakýkoliv, mi ucpává póry byť je na něm uvedeno "nekomedonní", prostě ucpává póry. Vyzkoušela jsem toho moc, např. v létě ušel Clinique hydratační, ideálně neparfemovaný. A nepoužívám žádné podkladové báze, žádné fixátory makeupu, to všechno ucpává póry, byť reklama tvrdí, že ne, povlak na polštář si peru často, 1x týdně, nešahám rukami na tvář, nepůjčuji kosmetické věci jako štetce a líčidla nikomu. Toho Havlíka si schválí víc žen, zatím jsem ho neměla. Toť moje doporučení 🙂

lobella
autor
16. zář 2019

@barchen ja zadny makeup nepouzivam co jsem na materske, rano jen omyju a krem, vecer totez, max korektor, kdyz jdu mezi lidi, s kometickou je to tezke, nemam hlidani ani o vikendu, proste jsem s malou 24/7, o vikendu pohlida manzel chvilku, abych treba vyzehlila atd, ale co je mrne nemam na sebe cas, o kadernici mluvim uz x mesicu

dendasubaristka
16. zář 2019

Mě pomohlo vysadit jogurt. A kvašené, kysané. Černé mýdlo tady to a značka la Roche bomba.

eurieka
19. zář 2019

Ahoj, říká ti něco kosmetika Tiande? Já už jí užívám rok a půl a jsem maximálně spojená 😉

lobella
autor
19. zář 2019

@eurieka nedavno jsem na ni koukala a vubec me neoslovila, ale dekuji za ti

eurieka
19. zář 2019

@lobella Já jí používám už rok a půl, i během těhotenství a teď během kojení, hrozně mi pomohly šampony na padání vlasů po porodu 😊

jolisha
13. lis 2019

Hele já mám citlivou pleť a kamarádka mi doporučila kosmetiku Happymary, její dcera to používala když měla akné v pubertě a prý to docela fungovalo, mě to vyhovuje v tom že to hydratuje, je to jenom přírodní takže to ani nepálí i když jsem měla na čela nějakého roznípaného nevítaného bedíka tak docela rychle zmizel, a opravdu náádherně to voní po růžích, jak odličovadlo tak ten krém, a nejdražší to úplně není.

fionkaa
Odpověď byla odstraněná
rendulik82
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2