Robotický vysavač do patrového domu. Máte zkušenost?
Chci koupit roboticky vysavac a trochu se v tom ztracim. Mame dum se dvema patry, tak nevim, na co si dat pri vyberu pozor.
Jde mi hlavne o prakticke veci - aby se nezasekaval na prazich, zvladl bezne vysavani, nebylo s nim moc nastavovani a dalo se s nim rozumne fungovat i v patre.
Mate roboticky vysavac v patrovem dome? Je to pomoc, nebo je s tim vic nastavovani a preneseni nez uzitku?
Mame v kazdem patre jiny. Dole nam uklizi roborock edge a ten zvlada i prahy. Vysava a vytira vzdy vecer, kdyz jdeme uspavat deti. A v patre mame jen nocni cast domu + manzel pracovnu. Tak zatim mame jenom vysavac. Vytirani sice ma, ale jen nejake zakladni, tak nevyuzivame. Taky v patre uklizi pres den a jen obden. Kdyz je potreba vytru rucne. Jenom na vysavani je ok vysavac prenest na patro a pustit (pokud mu vydrzi baterka). Vytirani je problem, potrebuje do stanice namacet mopy.
Máme patrový dům a jeden robotický vysavač. Dole vysává obden, nahoru ho nosíme párkrát do týdne, jak si vzpomeneme. Jen ho doneseš, pustíš, a když dovysává, zase ho odneseš zpět dolů. Nic, co by člověka nějak extrémně zatížilo. Za mě je zbytečnost mít v každém patře jeden.
Máme patrový dům a jeden robotický vysavač. Dole vysává obden, nahoru ho nosíme párkrát do týdne, jak si vzpomeneme. Jen ho doneseš, pustíš, a když dovysává, zase ho odneseš zpět dolů. Nic, co by člověka nějak extrémně zatížilo. Za mě je zbytečnost mít v každém patře jeden.
@herminka ono taky zalezi jak velky mas dum a jestli chces aj vytirat. Puvodne jsme taky mysleli, ze budeme mit jeden, ale nas stary irobot roomba nezvladal tu plochu uklidit. Ted co mame na patre, tak po dvou letech uz si taky rozdeluje uklid na dvakrat, protoze mu slabne baterka a potrebuje se v prubehu dobit.
Děkuju, tohle mi dost pomohlo. My máme dům cca kolem 120 m², dvě patra, ale mopování zatím neřeším, šlo by mi hlavně o vysávání prachu a drobků. Takže spíš přemýšlím, jestli by jeden robot, který bych přenášela mezi patry, stačil.

No, budeš ho nosit z patra do patra. Prahy nepřejede, přechodové lišty ano. Nejefektivněji uklízí, když ho zavřeš do jedné místnosti, zavřeš dveře a když uklidí, přeneseš do jiné místnosti.