icon

2měsíční mimi a časté kojení a brek přes den

vernschebe
1. dub 2018

Ahoj maminy,
má někdo zkušenost s něčím podobným?
Dvouměsíční chlapeček přes den pláče, nijak se nešponuje, že by ho bolelo bříško. Nosím ho v různých polohách a nic nepomáhá jen přisáti k prsu. U levého vydrží tak 5min a pak se vzteká a pořád odtrhává, tak mu dám z druhého a tam vydrží déle, ale pak začne dělat to samé. Tak ho nechám odříhnout a pak buď usne na 10-20min a nebo je celou dobu vzhůru a po 1,5-2hod absolvujeme znova. Přes noc vydrží od 19:30-23:00 někdy déle spinkat. Pak po třech hodinách má hlad a pak po dvpu a ráno zo zase začne. Od narození už dost přibral, i pani dr. chválila, že klidně mohl méně př přibrat. Toto teď trvá dva dny, malám málo mléka, dokrmovat UM?

leniczka23
1. dub 2018

Urcite nedokrmuj..ma rustovy spurt..najdi si to.na internetu a neco.o tom procti. Za par dni to.prejde..vim, je to.peklo, ale vydrz..

prcekverunka
1. dub 2018

Vydržte, kojte, co to jde. I kdyby každou půlhodinu, prostě jak si řekne ;)

hanve
1. dub 2018

To přejde,je to období. Taky jsem si to zažila,kojila jsem občas i co deset minut a preslo to. Hlavu vzhůru,pevné nervy a kojit na požádání!

normalnimatka
1. dub 2018

tahle intenzita kojení není nic neobvyklýho u takle malýho prcka. já takhle často kojila ......no fakt dlouho:D možná do roka?:D nepřikrmuj. dítě si řekne, kolik chce. prostě koj a neřeš ty intervaly tolik;)

garalela
1. dub 2018

Vydrž, mám to za sebou minulý týden, kojila jsem v podstatě v kuse, ale prsa zareagovala a srovnalo se to. Už jsme byla nachystaná dát UM taky, protože to bylo hrozné, člověk měl pocit, že miminku škodí...

blabloblu
1. dub 2018

je maličkej, zalez si s nim na den do postele, oblož se jídlem, pitím a pohádkama, pokud máš starší dítko a miminko měj na sobě, ideálně kůže na kůži, a koj na požádání, klidně po deseti minutách... jak si řekne... pokud by to nepomáhalo, mrkni sem: https://www.mamila.sk/ nebo zkus laktační poradkyni... já po šestinedělí přestala kojení úplně řešit a stopovat a nechala jsem to na synovi... dneska jsou mu 3 roky a 8 měsíců a ještě pořád se jednou denně kojí 😉 hlavně klid

vernschebe
autor
1. dub 2018

@leniczka23 děkuji, pomohlo. Já to vydržím, ale měla jsem strach ať nestrádá. Tak snad je to ok.

vernschebe
autor
1. dub 2018

@prcekverunka no chtěla bych dodržet alespoň odstup 1,5hod ať ho nebolí bříško, jak se taky všude píše

vernschebe
autor
1. dub 2018

@hanve jojo už jsem se uklidnila, děkuji. Jen jsem měla strach ať nestrádá. Kojím, kojím, kojím ale bradavky už mám bolavé s oděrkami i přes klobouček, tak nemají čas se zahojit, ale musím to vydržet

vernschebe
autor
1. dub 2018

@normalnimatka dobře díky, mě jen znepokojilo, že už předtím vydržel déle a teď chtěl tak často a ještě to vztekání, tak jsem měla strach ať nestrádá

vernschebe
autor
1. dub 2018

@garalela ano snažím se vydržet, děkuji. I přes bolavé bradavky, přes to že nic jiného nedělám a jen kojím, mi to nevadí. Jen jsem právě měla strach, že mu mlíko nestačí a mám ho málo

normalnimatka
2. dub 2018

@vernschebe to může bejt ten růstovej spurt🙂 kojení není jen o jídle, o "stačení" jídla.... kojením se i doplňuje takovej nějakej zásobník lásky a blízkosti. pokud vydržíš kojit víc měsíců, dítě může chtít kojení jen proto, že mu není hej, rostou mu zuby a chce, aby byl ukonejšenej - k tomu je prso the best:D
o málo mlíka nejspíš nepůjde a neboj, hned, jak začne chtít víc, prsa zase doplněj víc mlíka. gut to bude a přeju krásný zžívání a ať kojení brzo už nebolí🙂

vernschebe
autor
2. dub 2018

@normalnimatka už to máme asi za sebou, tak budeme očekavát příští, ale to už budu klidnější 🙂 jen mě ještě znepokojuje, že ty dva dny málo kakal (četla jsem, že někdy miminka mají pauzu i týden) a od včerejšího večera to má takové řidké (už ne tu klasickou "vaječinu") a takové hlenovité..jsem poprvé mámou, tak mám ze všeho obavy, ať něco nepodcením

bayt
2. dub 2018

Spurt?

prcekverunka
2. dub 2018

@vernschebe To je blbost, odstup kvůli bříšku se týká dětí na UM. Kojeným není potřeba dávat žádné časové limity..

vernschebe
autor
2. dub 2018

@prcekverunka no už jsem toho dost přečetla a všude to zmiňují kvůli toho, že když se míchá mateřské mléko staré s novým, tak je pak bolí bříška

myjusiatko
2. dub 2018

@vernschebe neboj, muzes kojit i po peti minutach. To je jm dalsi z mytu, to michani. Nijak ho neomezuj. 🙂

prcekverunka
3. dub 2018

@vernschebe To je fakt hovadina. Přestaňte číst a zavolejte si kvalitní laktační poradkyni, ať vám o kojení něco popovídá 🙂 Kojit můžete tak často, jak si miminko přeje. Toto míchání mléka v bříšku se týká miminek na UM.

bayt
3. dub 2018

@vernschebe castejsi kojeni po troskach je prevence boleni briska...vzdy si to pripominam, kdyz chce pit ctyrikrat do hodiny 🙂)

garalela
4. dub 2018

@vernschebe taky jsme měli tuto stoličku