6týdenní holčička jinak neusne, než u prsa

jitule01
17. říj 2015

Holky mám 6 nedělní holčičku,můžete mi prosím poradit jak II odnaučim aby usinala u prsa?když ji dam do postýlky neusne, v kočáru spí jen když vozím jakmile přestanu je vzhůru.Dudlík nechce už nevím jak na ni!celkove mi přijde že nespí vůbec tvrdě jakmile usne chci ji dát do postýlky je vzhůru prosím o radu!

andelka
17. říj 2015

Měla jsem to samé a prostě usínal u prsa, spal v jedoucím kočárku, dudlík odmítal, jako mimi jsem ho uspávala houpáním na balonu..je to dočasné, povyrostl a změnilo se to, v roce usínal bez prsa, v postýlce a dudlík jsem aspoň nemusela odnaučovat.
U takto malinkého miminka je to normální. Kojení není jen jídlo.

jitule01
autor
17. říj 2015

já ji teda nakojim, dám do postýlky chvíli je hodná a pak začne řev takže ji mám zase dát prso?třeba po pul hodine?nepřejí se?už takhle jdeme s váhou rapidně na horu.houpání chvíli zabralo ted už taky ne prostě chce jen to prso a to pak usne ale trvá to klidně i hodinu než si podudlá a usne tvrdě!jsem provorodička a vůbec nevím jak se k tomu mám stavět!mám barak a ted mi přijde že nestíhám ani přitelovi udělat večeři protože jsme celý den na prsu!

majisska
17. říj 2015

@jitule01 neboj, nepreji se..kojim taky podlemaleho, vubec nesleduju cas, delku kojeni, ani vahu..a k usinani- maly mi taky usina u prsa, pak si ho polozim briskem na svoji hrud, hladim ho a chvilku ho tam mam, nez usne tvrde..pak prendam do postylky..no a pokud se vzbudi, tak znova opakuju- prso, na sebe, postylka🙂

kacaba85
17. říj 2015

Chce být u tebe a u prsu. Bude to trvat jen chvíli, zlomek času jejího života. Tak nic neřeš, užívejte si to. Buď ráda, že kojíš. Hrozně rychle čas letí a za chvíli budeš mít spoustu času dělat večeře a lítat kolem baráku, ale takhle intenzivně s tebou už nikdo nebude potřebovat být, jako teď tvoje miminko.

andelka
17. říj 2015

@jitule01 ale to je normální. Máš se venovat dítěti a chlap má večeři chystat tobě, barák taky počká.
Hodina kojení není nic zvláštního. První měsíce se obvykle mimco kojí,uspava, prebaluje, chodí s kočárkem a tak pořád dokola.
Někdy je potřeba třeba po 10-20 minutách,jak si dítě odrihne, v bříšku se mu udělá místo, tak ještě dokojit. Až má dost,usne. Někdy ho od jídla něco vytrhne,třeba kakani, a až je hotovo,prebaleno, tak se chce ještě dojist.

andelka
17. říj 2015

Navíc v šesti týdnech může jít i o spurt, kdy dítě potřebuje stimulovat laktaci a mít více mléka,hodně roste,tak se kojí dyl a častěji. Někdo má spurt pořád 😅
Můj měl při narození 3,2 v 6 týdnech 5,2 v půl roce 9 kg. Pak začaly prikrmy, pohyb a pribirani polevilo. Neboj se že bys ji prekrmila.