icon

Ako kojiť bez dokrmu?

erikanakpan
15. únor 2018

Dobry den. Potrebujem poradit. Rodila som 28.1. Maly mal jemny nabeh na zltacku tak mi uz porodnici vela spal. Na kojenie som ho musela pracne budit. Pustili nas domov az po tyzdni a to koli tomu, ze malo pribral. Kojim kazde 2-3hodiny ale maly si pyta viac tak mu k tomu dam 30ml nutrilonu a niekedy spraska aj 60ml. Maleho vazim pred a po kojeni aby som mala aspon predstavu kolko sa z prsnika napapa, ale neviem to odhadnut. Ked dam maleho na vahu, a samozrejme sa hybe, vaha ukazuje z priebehu sekundy vahovy rozdiel aj 60dkg. Rada by som iba kojila ale naozaj neviem ako to docielit. Po prichode domov sme fungovali hole telo na telo a kojenie kedykolvek si maly pytal a zrejme to nestacilo. 😪

Strana
z2
normalnimatka
17. únor 2018

vykašli se na váhu a prostě koj, jak dítě chce. na nějak intervaly co 3 hodiny se fakt vyser. jsou i děti, který chtěj každou hodinu, hodinu a půl.... dávej, jak dítě potřebuje. je to ještě takový pudový zvířátko, který si prostě řekne, kdy chce a kolik chce. časem se to pak urovná, ale teď bych to vůbec nekorigovala. koj na požádání a jak dlouho dítě chce. když budeš přikrmovat, mlíka bude málo, ne tolik, kolik dítě potřebuje, a pak musíš právě dokrmovat.

normalnimatka
17. únor 2018

jinak to, co vytáhneš z odsávačky nevypovídá o tom, kolik máš mlíka a kolik dítě má šanci vypít. moje kozy nikdy mlíko nedávaly odsávačce a přitom byl syn jen kojenej asi do 7 měsíce a pak dost dominatně kojenej asi do 13 měsíců, kdy se teprve trochu rozjed. z odsávačky sem vymlátila asi 10ml po půlhodině snažení....někdo to tak prostě má.
jestli se ale stejně bojíš, že mlíka je málo, zkus to podpořit homeopatikama, nebo kojícím čajem (třeba apotheke).
jinak jsem to měla podobně, syn taky nechtěl sát a hrozně usínal, ze začátku to byl fakt stres, nepřibíral moc, tak jsem mu pár dní dávala dokrm, ale pak prostě nějak nabral konečně sílu a přikrmovala jsem čím dál míň (celkově tak tejden?nevim), až jsem jen kojila. možná to máš taky takhle v plánu. prostě si myslim, že jakmile trochu povyroste, tak bude mít víc sílu sát a neusínat tak extrémně.

betelgeuzz
17. únor 2018

Takže přibral za 2 týdny 600g? Vždyť to je nádherný přírůstek a dokrm není potřeba.

agne
17. únor 2018

Čím víc kojíš, respektive častěji přikládáš, tím víc se ti tvoří mlíčka. Uklidni se a věř svému tělu a dítěti, že to zvládnete. Zkus i ty homeopatika na podporu tvorby mateřského mléka z lékárny. Nevaž pořád, věř svému instinktu a zdravému rozumu...

kladpol
22. únor 2018

@betelgeuzz Děkuji už si to musím někde napsat, protože si to nemůžu pořád zapamatovat 🙂

kacaba_s
6. bře 2018

@sobist prosím o radu jak se berou ty homepatika. Koupila jsem si ricinus communis 5CH, ale nevím jak je brát.

sobist
6. bře 2018

@kacaba_s Takhle to mám z porodnice. 🙂

vendes
Autor odpověď smazal
Strana
z2