Časté noční kojení 9m. dítka. Co dělat, aby spalo déle?

angipe
11. srp 2015

Ahoj devcata, jdu si pro radu. Dcerka 9 mesicu se mi budi kazde dve hodiny na koneni. Kdyz chci dat misto prsa dudlicek nebo jen tak utisit, nepomaha to. Nakonec to prso stejne dostane. Jsou ted dost vedra tak to pricitam tomu, ale je pravda, ze driv se budila po 3 hodinach, takze taky zadna slava. Kasicky na noc zadne nedavame, jednou sem zkusila a budila se jeste casteji. Jedine co bych jeste chtela zkusit je domaci ryzova kasicka s ovocem. Nejsem moc velky zastance tech chemickych.
Prosim poradte co udelat aby spala o trosku dele. Sem uz k smrti vycerpana. Vzdala sem uz i spani v postylce a spime spolu v posteli. Vim, ze je to asi chyba, ze to jen zhorsuju, ptze me citi a to vic bude to prso chtit. Ale ja uz fakt nemela silu kazde dve hodiny vstavat. Takhle jen vystrcim prso a usiname u toho obe. Dekuji vsem za jakekoli rady.

festa
11. srp 2015

Mám také devítiměsíčního a teď v těch horkách také hodně špatně spí, budí se co dvě až tři hodiny a dudlikem ho zpátky neuspím. Ale na to, abych ho kojila už tolik MM nemám. Takže mám připravený hrneček s pitím, dám mu napít a spí dál.

evulina77
11. srp 2015

mám to stejné, ale naše malá spí se mnou od narození, postýlku vůbec nedala. Zatím to neřeším, protože je teď vedro. Ty hodně pij a doporučuji magnezium, hodně to pomáhá na pocproti vyčerpání a prostě musíme to vydržet.

honzulka
11. srp 2015

@angipe taky myslím,že je to z těch veder.Pokud nechceš pořád kojit,zkus jí nabídnout vodu.Myslím,že až se ochladí,tak to přejde.A nevidím nic špatného na tom,že jí máš u sebe-měla jsem takhle dvě ze svých tří dětí a nemyslím si,že je na tom něco špatného.Ten prostřední zásadně se mnou spát nechtěl... 🙂 Dej na svůj instinkt a ne na to,co ti kdo bude tvrdit.. 😉

indigirka
11. srp 2015

@angipe Záleží na tom, jestli už normálně jí a pije, nebo je hlavně kojená. Jestli ještě moc nejí, tak je asi potřeba počkat, až začne (syn začal jíst až po roce, do té doby nic moc, a pak ho zajímalo rovnou to, co jíme my). A asi vidíš, jestli normálně saje, nebo prso jen tak žmoulá. Ve vedrech může mít prostě žízeň, pak jí taky mohou růst zuby. Já jsem noční kojení začala omezovat až někdy kolem 1,5 roku, když už normálně jedl a v noci pořádně nepil, ale jen chtěl to prso žmoulat, prostě jsem se rozhodla a před pátou jsem mu nedala. Druhou noc to pochopil a budil se až ráno mezi pátou a šestou (to jsem mu dala a spali jsme pak do půl deváté). Takové radikální kroky ale není dobré dělat, pokud nejsi stoprocentně přesvědčená, že to tak prostě bude a že to noční kojení opravdu už nepotřebuje.
Postýlku máme přiraženou k naší posteli a sundanou bočnici, takže jsem taky nikam nevylézala a u kojení spala. Pak, když jsem kojení v noci začala omezovat, jsem ho vždycky pohladila a mluvila na něj, dokud se neuklidnil a zase neusnul. A spí vedle nás pořád a ničemu to nevadí.
Někteří pediatři tvrdí, že dítě od půl roku musí umět spát celou noc, ale to je asi z těch stejných socialistických příruček, kde tvrdí, že dítě musí do roka začít chodit...

angipe
autor
11. srp 2015

@indigirka Ellca uz basti krasne a pije taky, ale kdyz ji davam v noci misto prsa vodu tak zacne plakat. Je to trosku zavyslacek 🙂 Z prsa pokazde krasne pije. Davam obe a z obou vytahne maximum a u toho druheho pak usina. Bud u toho usnem spolu a pak se jen prevalim a nebo ji, kdyz uz vidim ze jen duda, prso vyndam a strcim dudlik. Krkne si a spi dal. Je to muj mazel. Nechci delat nake razantni kroky. Ja to asi spatne napsala, ale slo mi o to, aby mi nekdo poradil nejaky prikrm nebo mlecko nebo neco, co bych ji krom kojeni mohla pred spanim dat aby spala trosku dele. Nejlepe neco domaciho nebo prirodniho.

spuldar
12. srp 2015

Doporučuju pročíst:
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne...
nejsi v tom sama, u nás to samé, kombinace zoubků a vedra to dokonce posunula na co hodinu. Ale už jsem si zvykla, spíme spolu v posteli, takže si víc odpočinu. Nebude to trvat věčně, tak to musíme vydržet 🙂 Jinak zkoušeli jsme Viburcol čípky, má to být od bolesti a na uklidnění homeopatikum, ale moc asi nepomohly a během dne popíjet čajík na uklidnění (meduňka, heřmánek...), ale myslím, že je to tak stejné pořád 🙂

jaded_
1. zář 2015

@spuldar Jsem tez zoufalka nevyspana,proto jsem zabloudila na toto forum. A dekuju za odkaz na clanek. Uklidnila jsem se. A jedu dal v kojeni v polospanku a budu verit,ze to "raz" opravdu jednou prijde 🙂

lenkaicka
28. lis 2015

Děkuji za odkaz na článek od spuldar. Mám 9 měs. dcerku a řeším časté noční kojení. Tlak okolí, reklamy na noční kašičky atd. udělá s mateřským instinktem divy. Je třeba noční kaše brát asi jako krémy na vrásky a nic od nich neočekávat. To že se děti budí je normální. Jsem ráda, že mě článek opět vrhl do klidu. Díky a kojte s radostí!

angipe
autor
5. pro 2015

@lenkaicka
Ahoj, moji male je jiz jeden rok a mesic. Uz asi 1 mesice spi bez prsa. Jiz staci dat dudlicek a spi dal. Dokonce to doslo tak daleko, ze par dni spi i celou noc. Nekdy se vzbudi, ale staci dat dudlicek a je zase dobre (ale to je spis vyjimka) . Takze vydrz! Deticky si to upravi casem samy. Ja to nakonec prestala hrotit. Ten clanek me tez moc uklidnil a kojim dodnes, jen v noci uz ne.
Hodne zdaru a preju vsem klidne a hodne deti jako mam ja ;)