icon

Co si dáváte do podprsenky na zachycení mléka?

efka89
18. zář 2015

Ahoj holky,
Chci se zeptat, co si davate do podprdy na zachyceni odkapavajiciho mleka a aby prsa zaroven vetrala? Vlozky kvuli vetrani na netu moc nedoporucuji a nerada bych mela neustale mokre triko 🙂
Dekujiii

efka89
autor
18. zář 2015

A jeste otazka, je normalni, ze pri kojeni z jednoho prsu se mi spusti mliko (relativne velke mnozstvi) i z druheho prsu?

scruffy
18. zář 2015

@efka89 Ano, je to normální, tak během těch dvou měsíců se to upraví a pak už se mi to nestávalo, kojila jsem vždy jen z jednoho prsa.
Tak ten první měsíc jsem moc ty vložky nenosila, jen na ven, protože mě bradavky bolely a pomohlo na to jedině chodit i bez podprsenky, pak to taky vymizelo.

ivuse81
18. zář 2015

Ahoj Efko!Já používala Chicco,ty jsou super,ale jsou celkem drahý a teď používám Johnsons a vyhovují mi ze všech,co jsem zkusila nejvíc!Mají vytvarovanou bradavku a zachytí hodně mlíka,malému je už sedm měsíců,ale bez nich,bych se neobešla...a to je odpověď na druhou otázku,jakmile začnu kojit,druhé prso teče taky...a to někdy pořádně 🙂

efka89
autor
18. zář 2015

Takze vecne odkapaviji mlicko na bricho nebo mokre fleky na obleceni jsou v tomto obdobi normalni co..mam dvoutydenniho prcka, tak si zatim jen zvykam na vsechny ty zmeny 🙂 prvni tyden jsem spatne prikladala, takze praskly bradavky, proto ted resim to vetrani, abych je nedusila a nemokvaly...

blahova_andrea
18. zář 2015

já prsa hodně větrala. večer jsem si lehla na záda, rozhalila triko a větrala. přes den, když bylo teplo, byla jsem doma sama a neteklo už mlíko samovolně pořád, tak jsem taky chodívala nahoře bez. jinak jsem prostě používala buď látkové prací vložky nebo jednorázovky. co se týká mlíka, tak to je normální, že se spouští z obou prsů. já kojím už 13m a z prsou mi mlíko pořád tryská jak z gejzírů 😅 takže bych určitě netvrdila, že se to během dvou měsíců upraví. upraví se laktace jako taková. nebudou tolik nalitá prsa a přebytky mléka. bude se tvořit úměrně poptávce. já už mám prsa dávno měkká, kolikrát si říkám odkud malá to mlíko z těch věšáčků vůbec bere a stejně když jsem na ostro třeba po sprše a ona začne tahat, tak z druhé stříká na metr ode mě 😀 ale musím přiznat, že už ne vždy. záleží jak moc se naposledy kojila a jak je to dlouho. když se kojí častěji a z obou, tak pak vydrží v tričku chvíli i sucho. ale jak vypila jen jedno a druhé si dává po delší pauze, tak to prostě teče. vím, že jsou nějaké kloboučky - zachytávače mléka od medely, možná i jiných výrobců, ale ideální to prý taky není

blahova_andrea
18. zář 2015

@efka89 praskliny nejlépe mazat purelanem, zkoušela jsem fakt kde co a toto jediné mi nakonec pomohlo a fakt hodně větrat. vložky nevadí, ale je potřeba je často měnit a větrat kdykoliv to jde 😉

shine2015
18. zář 2015

@efka89 za mě jedine chicco...u obou děti jsem je měla a max spokojenost....mám je koupené i teď na třetí.....mají microgreanule antibakteriální tudíž i proti zánětu....a mě snad nikdy neprotekly. Stojí 60ks asi 199kc ale jsou perfektní....a doporucuji pevnou poidprsenku, pak ty prsa tolik netecou....a nebudeš je mít vytahana 😉

efka89
autor
18. zář 2015

Ja prave na to vetrani nosila formovace, co jsem mela jeste z tehotenstvi, vypadaji jak ty sberace. Vytvareji podtlak a tak to mliko teklo fest, zamrazovala jsem, aprsa nebyly tak natekly, ale ocividne zas chybelo v prsu pro malou, ptz dnes na kontrole jsme mely maly prirustek..takze formovace sundavam a radsi mokre triko, nez to mliko zachycene davat ji zpetne strikackou...snad to zabere a zacne pribirat

darija06
5. zář 2022

U obou dětí jsem používala prsní vložky, ale žádná sláva jelikož mi vždycky protekly a já tak měla od mléka i trička ...

kajush95
26. zář 2022

@darija06 Nápodobně, proto jsem si taky koupila absorpční podprsenku a mám klid. Můžu jít v klidu ven bez toho aniž bych si s sebou musela brát náhradní tričko.

krisstina93
26. zář 2022

To spousteni mléka je normální a jinak sem si tam dávala ty vložky do podprdy, nějak sem to neřešila a v začátku to mlíko teklo fakt hodně. Pak se ti ustálilo a teď už nepotřebuju nic.