icon

Dítě odmítá kojení a kousá při růstu zoubků. Co s tím?

dnn
11. čer 2025

Zdravím dámy. Potřebuji od vás radu. Moje dcera (11 měsíců) mě včera při kojení začala kousat do bradavek, přičemž jsem samozřejmě vykřikla bolesti. Zkusila jsem ji prso nabízet i později+dnes ráno, no včera večer ještě Kousala, ale v noci už nechtěla, při pohledu na prsa brečí a absolutně odmítá se přisát. Zkusila jsem i odstříkat a dát lahvičku/lžičkou, ale odmítá i to.Rostou ji teda zuby, tak si myslím, že to bude tím, ale zajímalo by mě, jak dlouho tento stav může trvat?? V noci to byl tříhodinový boj, než s dudlíkem usnula, je zvyklá usínat právě při kojení, ....jsem z toho celkem smutná. Chtěla jsem sice dceru lehce po roce odstavit, ale postupně . Kojim ji tak 3x denně + v noci, kolikrát se vzbudí i 4x. Jestli je to samoodstav, mám ji pořídit nějaké UM? Bojím se, aby ji nechyběly nějaké ty minerální složky, které mléko obsahuje.

alice180
11. čer 2025

@dnn nás malej to měl vzdycky, když rostly nějaký zuby. Docela pomohlo mu dát cumlat před kojením takovou tu chladící věc do mrazáku ve tvaru zvířete 😀 jako sice se prisaval a pouštěl, ale aspoň něco. Trvalo to vždycky pár dní. Nevím jestli je to váš případ, ale můžeš zkusit max to nepomůže