Dokrmovat na noc? Pořád chce prso

kimi11111
26. črc 2016

Dobrý den,prosím o radu. Mám 3.měsíčního synka, přes den krásně pije pravidelně, spinká přes den pěkně v kočárku. Váží 6 a pul kila. Ale noci jsou hrozné. Nejdříve spí ty 4 hodiny a pak se budí, co hodinu, hodinu a půl, i dvě-vyjímečně. Vstanu, hladim ho, nosím ho, mluvím na něj, beru si ho do postele, ale utiší ho jen přiložení k prsu. Jsem už opravdu vyčerpaná a hledám odpovědi. Je možné, že má v noci větší hlad?? Dát příkrm???

mandala
26. črc 2016

Dle mého hlad nemá, jen chce prostě prso, na mě děti takhle visely někdy i celou noc 😉

verusky
26. črc 2016

@kimi11111 omezila bych spani pres den... treba je dost vyspany a ma to obracene...

misulka84
26. črc 2016

U nás to vyřešil dudlík 🙂

huggieska
26. črc 2016

@kimi11111 Je to normální, prso není jen o jídle - dítko tímto i zpracovává podněty, co se mu nashromáždá během dne 😉.
Zkuste kojit v posteli v polospánku - já si takto ani nepamatuji, že se malá v noci vzbudí 😀.

mazlik1
26. črc 2016

Některé děti to tak mají. Malá se taky v noci často budí,často si jen podudlá a usne,občas teda je žízeň/hlad

andelka
26. črc 2016

Měli jsme to podobně,mela jsem mimco v posteli a kojila vleže v polospanku. Dudlík nikdy nechtěli.

ladyhacek
26. črc 2016

příkrm né je brzo. Některé děti do tak mají - malý se ještě do nedávna (do roka určitě) budil 4x za noc - také jen prso. Kkdyž rotli zuby nebo rostou a nebo trápí bříško tak se budí častěji. Zkus si navečer udělat meduňkový čaj. Kojila jsem v posteli.
@verusky to bych nezkoušela pak byl přetažený a hodinu nám přořval.
jak často spí pes den? Sny spal ve 3m tak 4x (možná jen 3x) za den po cca 1h? už nevím.
později jsem malému na noc zkusila místo prsa - Um a nezabralo to - stejně se budil a to prso chtěl 🙂

misulka84
26. črc 2016

No já si nedovedu představit, že bych kojila vleže v polospánku, z únavy jsem měla několikrát i halucinace a to už není legrace. Ani v porodnici nám toto nedoporučovali.

neliste
26. črc 2016

Miminko prostě potřebuje blízkost a tu si většinou saturuje přes prso, tam si uspokojí jak potřebu potravy, tak potřebu sání, i potřebu blízkosti, bezpečí a důvěry. Vůbec se tomu nediv, je to prostě normální, devět měsíců bylo v děloze a do dvou let neumí odlišit sebe od matky, prostě potřebuje mámu. Vem si ho na noc do postele a snaž se mu jeho potřeby naplnit, neboť jedině to, že je potřeba naplněna, tak je dítě spokojeno. pokud není potřeba naplněna, dítě se toho bude dožadovat pořád a nedá pokoj a bude nespokojené a ty budeš vyřízená.

lenka3p
26. črc 2016

Dudlik na usinani, kdyz dlouho ma prso v puse a jinak spolecna postel, bez toho nefunguju uz paty rok se tretim ditetem 😀

digydigy
26. črc 2016

Měli jsme to samé, ve 4m jsem postylku vzdala, pricucnout uz se umel sam, od te doby spi se mnou v posteli a dost se to zlepsilo.

panickatlamicka
27. črc 2016

Je to uplne normalni,proste mu to prso dej. Nechapu,proc se lopotis s nosenim,houpanim a pod,kdyz vis,co opravdu zabere. 🙂 Zkratka mimino do postele a at si vezme prso,kdy chce. Ma narok. 🙂

elu
27. črc 2016

normální jev a bude to trvat ještě hodně dlouho, nepomůže nic, leda ho dát do baby boxu....ne sranda, prostě toto je mateřství

kimi11111
autor
27. črc 2016

@neliste Tak s nama spal a budil se "jen"po 2 hodinách..to je asi ta cesta..diky moc vsem.Ale budu doufat,ze jak zacnem prikrmovat bude spat dele..! 🙂 🙂

panickatlamicka
27. črc 2016

@kimi11111 haha,to doufej 😀 u nas pomohla az "seslost vekem" 😀

jitavrtule
27. črc 2016

@kimi11111 hele miminí spaní je tak nestálá věc, že vůbec nemá smysl se upínat k nějakejm příkrmům 😀 ony pak zas rostou zuby, občas nějaká ta chorůbka a po takových nocích budeš vzpomínat se slzou v oku na ten "luxus", kdy spal 4 hodiny v kuse a pak se teprve budil. Ne že bych ti to přála. Jinak se přidávám k holkám, co radily - neunavovat se houpáním, konejšením apod, anóbrž strčit dítě k sobě do postele a dát prso. Pokud by byl prťous ochotný vzít si dudlík, tak je to taky řešení, ale třeba naše malá se nikdy zblbnout nenechala.
Neboj, ono se to zas pak zlepší, u nás třeba o hodně líp spala ne po příkrmech, ale ve chvíli, kdy se začla hýbat - plazit, lézt, jak byla unavenější. Od doby, co chodí, usíná konečně i v dětském čase - mezi 19-21, do té doby chodila mezi 22-24 hod, v podstatě až s náma.

astyna
28. črc 2016

Dám pohled z druhé strany. Já přikrmu od cca 3.měsíce a musím říct, že do doby příkrmů spal relativně dobře. Od přikrmování se budí často cca 3h po usnutí, pak zase za 2 hodiny znovu. Někdy i po hodině. A mám pocit, že čím je větší, tím hůře v noci spí. Dnes v noci se třeba vzbudil 6x - 3x jsem ho uspala v nosítku, 2x nakrmila, 1x pochovala jen na rukou. A pak funguj přes den.... Takže příkrmy to opravdu mnohdy nevyřeší. Syn má asi 8,5 měsíců, tipla bych to na zuby, zatím nemá žádný.

kimi11111
autor
17. srp 2016

Ahooj, děkuji za rady.
Jen hlásím, že je to měsíc a nic vůbec se nezměnilo. Vstávám, co hodina, a prcek pije až chlastá, hltá...a pak za dvě hodky zas. Má za týden 4 měsíce a 7kg. Prostě mi přijde, že mu to nestačí, je s náma v posteli. ☹ Už nehoupu, nechodim, nechovám- nebolí mě celé tělo 🙂