icon

Dudlík a kojení. Jak kojení narušil? A měl to tak opravdu někdo?

matyldik
2. čer 2021

Ahoj,zajímají mě osobní zkušenosti ohledně toho,jak dudlík narušil kojení? Přečetla jsem x článku,ale zajímá mě,jestli to tak někdo opravdu měl. Díky

arevb
2. čer 2021

@matyldik syn byl od narození milovník dudlíků a kojil se do 2,5 let 😂

matyldik
autor
2. čer 2021

@arevb děkuji. Syn už v porodnici pořad narikal,sestřičky mi nabídly dudlík,takže dudla už měsíc,vždy jen na večerní a nocni spaní,pak ho vyndam nebo mu vypadne a spinka tak nějak v klidu. Zatím přibírá hezky,takže má snad při kojení správný “uchop”,ale trosku mě to děsí,ze to dělám spatne...první syn dudlík odmítal,byl nespavec s ctyrmesicni kolikou a pak jsme velmi velmi dlouho odnaucovali cucani palce 🙈

klokanka31
2. čer 2021

@matyldik U nás taky dudlík nebyl problém 🙂

hezz17
2. čer 2021

Bez problemu

calvac
2. čer 2021

@matyldik obě děti dudaly a kojily se dlouho. U nás to vliv nemělo.

palja
2. čer 2021

@matyldik dcera dudlík od narození. Kojila se do 3 let, dudlík do 2,5. Kojení nijak narušeno nebylo.

lovemusicsun
2. čer 2021

Oběma dcerám jsem dala dudlík v cca jednom měsíci, kdy začal být “potřeba” a jakmile se hezky přisávaly a spolehlivě pily (hlavně u první dcery jsme s přisátím měli problém, musela jsem ji dokrmovat). Obě kojené do 18ti měsíců, resp do roka, odstavené z mého rozhodnutí, jinak by se kojily určitě dál. Dudlík měly z 90% na spaní, někdy do auta nebo k doktorce. Nikdy jsem žádný vliv na kojení nepozorovala. Klidně vytáhly dudlík z pusy, nakojily se a znovu si ho tam daly..

andelka
2. čer 2021

Já mám bezdudlikove děti. Jen první ho chvíli měl, mezi 2 týdnem a cca 3 měsícem. A přišlo mi,že když ho měl víc,tak pak min otevíral pusinku a měli jsme horší techniku, kojení mě bolelo. Tak jsem byla i ráda, že ho pak už nechtěl. U dalších dvou bylo pár pokusů,ale dudlík nechtěli. Ani později flašku s klasickou savičkou.

madbetka
2. čer 2021

Naše tři děti měly dudlík jen na výjimečné situace, jako dlouhé cesty autem. Nestálo mi to za ten risk, kojení bylo pro mě důležitější a vždycky jsme to zvládli v pohodě bez něj. Neměly ani klasické lahvičky.

S nejmenší jsem ale byla týden vařit na táboře, byly jí čtyři měsíce a ten týden ten dudlík prostě měla. Začala se jinak přisávat, bolelo mě to, takže jsem ho zase hezky rychle zahodila, protože jsem ten vliv cítila.

marelle
2. čer 2021

@matyldik dcera měla dudlík od narození. Od 3. Měs bojkot kojení, který trval do 7. Měs než jsem ji dudlík vzala. Druhé dceři jsem ho po předchozí zkušenosti nedala,

cikitkapb
2. čer 2021

Mám děti bezdudlíkové, ale za to dokrmované. Starší dokrmován flaškou, a všechno v pohodě. Mladší dokrmována toutéž flaškou a po chvíli děsný problém s kojením. Tak flaška vyměněna za cévku a už dobrý. Ale já jsem zastáncem dlouhodobého kojení. Udělej si to po svým, jen měj na paměti, že každé dítě jiné, a že když někomu něco šlo neznamená, že to půjde i u jiného.

cherie24
2. čer 2021

@matyldik já jsem všude četla a slyšela jak alespoň 2 týdny se nemá novorozencům dávat dudlík, protože si zkazí sání. Malé jsem ho narvala hned 2. den co jsme byly z porodnice, ale ona si dudala jen pár dní a pak ho plivala. Pak měla ještě asi 3x období, kdy si třeba týden, dva dudala, než ho zas začala plivat. Kdyby bylo po jejím kojila by se klidně 20x denně i teďka pomalu ve 2 letech. Byli chvíle, kdy bych byla šťastná za dudlík, protože to bylo dost práce, utrpení a jejího řevu ji odnaučit dumlat prsa pro zábavu, ale dudlík nechtěla vzít na milost.

jannym
3. čer 2021

Mam dve deti, jedno nikdy nepochopilo na co je dudlik ma svuj palec (bohuzel jsem po porodu byla tak zrasova, ze jsem se o ni nemohla starat v porodnici tak jak by potrebovala) a druhe, ktere se mi velmi divokou souhrou okolnosti narodilo v loznici, bylo dudloholik, pak si ho na chate ztatil a oddudlikoval se zcela bez problemu - oba byly jak vysokofunkcni odsavacky i prvni (palcoholik) mel s pricucem trochu potize (zkracena uzdicka - coz jsme zjistili az o nekolik let pozdeji na logopedii), za me zalezi ma diteti, tvaru prsou, psychickem rozpolozeni obou a na dalsi miliarde veci - s dudliky je to jako se vsim ostatnim v materstvi pro nekoho je to zachrana pro nekoho dabluv nastroj

leilinka1234
3. čer 2021

První dcera dudlík od porodnice a kojení do cca roku a půl. Bez problémů. Neznám nikoho, kdo by s tímto měl problém. A to mám ve svém okolí hodně dlouhodobě kojených dětí s dudlíkem.

kosi_cek
3. čer 2021

Moje dcera, dudlík podán mezi 5.-6.týdnem, což prý už je celkem bezpečná doba, alespoň před těmi 15ti lety nám to tak bylo v porodnici řečeno, začala vytrvale bojkotovat kojení, nepřibírala, hubla, ale brečela jen u prsu, skončila na UM (dlouho jsem ji dokrmovala stříkačkou, ale odstavovala se i tak, po podání lahvičky přestala prso odmítat úplně-i ve spánku prakticky okamžitě), jinak prvorozený syn dudlíka měl, kojený byl dlouhodobě, nedokážu vyloženě posoudit, jelikož každé dítě je jiné, ale bylo docela dlouhé období, kdy se nespokojeně od prsu trhal a hrozně řval..Příkrmy musel mít docela brzo..Dakším 3dětem už jsem ale dudlík radši nedala, protože už jsem nechtěla riskovat žádné problémy s kojením a zdá se mi to tak o hodně lepší, ale taky pravda, jak v čem, ale zase později je to bez dudlíku snažší, člověk neřeší vzteky kvůli dudlíku (což jsem zažila u obou dudlíkových dětí)...

treasurka
3. čer 2021

@matyldik 3x bez problemu

konidana
3. čer 2021

Dcera dudlík neměla vůbec, synovi jsem ho dala asi po týdnu nebo po dvou, ale jen na spaní. Měl ho do roka. Kojili se oba v pohodě.

skarol
3. čer 2021

U nás problém byl. Syn se po něm špatně přisával, z toho se mi rozjel zánět a musela jsem přeučovat techniku. Bylo to celkem peklo. Vyzkoušeno 3x, ve 4 a 8 týdnech a vždy stejný průběh. Dala jsem dudlík a všechno špatně Pak už jsem nikdy nesebrala odvahu, ani u druhého dítěte.

geonisa
3. čer 2021

My jsme problém teda neměli , když jsem byla ještě s malým po porodu v nemocnici . Sama sestra řekla , ať vytáhnu dudlík a dam ho synovi . Jestli nechci dělat dudlík ze sebe. Kojení nám šlo krásně . Ale každý to má opravdu jinak . Je to o zkoušce . Každý dítě je jiné . Teď čekáme druhé a jsem zvědavá jestli taky bude chtít dudat nebo ne . Každopádně dudlík mám opět nachystaný .

matyldik
autor
3. čer 2021

Díky za zkušenosti 🙂

Za jak dlouho jste tedy pozorovaly,ze dudlík to kojení ovlivnil? Prisava se pořad stejně mi přijde,nevím 🤷🏽‍♀️🙈