Elektrická odsávačka hlenů - jak ji použít?

alibabali
1. dub 2016

Ahoj ráda bych se zeptala zda máte někdo zkušenost s odsávačku Comfort Plus. Pořídila jsem ji na střídání s odsávačkou na vysavač, ale bojuji s používáním. Nástavec mi přijde hrozně dlouhý a nechce se mi ho malé strkat tak hluboko do nosu. Když ho mám pouze na kraji, mám pocit že moc nefunguje, že nevzniká takový podtlak či co. Napadlo mě ho trochu seříznout aby našel dát tak hluboko. Dcera se se mnou totiž hrozne pere a mám strach abych ji nerýpla do nosu. Nerada bych ale odsávačku nějak nevratně zničila. Nemáte některa podobný problém? Díky za rady 🙂

janaaanna
2. dub 2016

My máme jinou odsávačku a tu na doraz dáváme, ale podle obrázku má ta vaše jiný tvar a asi delší. Zkuste prsty zmáčknout nos kolem toho nástavce, ať se to "utěsní" a musíte také zavřít (zmáčknout) i tu druhou dírku. Asi bych se bála to seříznout, pokud se pak ten otvor rozšiřuje, tak by to mohlo být moc široké a už by to neodsávalo vůbec (nebo málo). My máme i výměnné nástavce podle stáří dítěte a typu rýmu - nedá se to na tu vaši také dokoupit?
Rýpnout do nosu jí moc nemůžete, je to měkké (silikonové), ne? Záleží, jak je vaše dcera stará.

alibabali
autor
2. dub 2016

Diky. Jakou mate vy? Kouknu na obrázek. Pokud bych nástavec serizla, otvor se nezvetsi. Bude stále stejný. Jen sire trubice do nosu se rozšíří. Dceři je rok a půl. Zkusím vaši radu a uvidim 🙂

kuliseks
2. dub 2016

Nam to taky neslo pouzivat, tak jedu klasiku, striknout sterimar a vyndat nudli srolovanym ctvereckem🙂 ale syn ma jen jednou denne takovou tu sussi nudlicku. U tekute rymy bych odsavacku uz zkusila znovu. Asi bych ji neserezavala teda..

janaaanna
2. dub 2016

http://www.lekarna.cz/odsavacka-hlenu-livinglab...
My máme tuhle, je tam dole i videonávod, třeba vám v něčem pomůže. Ještě je důležité, aby mělo dítě zavřenou pusu, což jde špatně, když řve 😉 Také jsme s tím na začátku bojovali, tady doporučují mu dát lahvičku s pitím, to jsem nezkoušela. U nás bylo na začátku "násilí" a časem už to pochopila.

alibabali
autor
4. dub 2016

Ahoj, díky za rady. No můj boj je asi beznadějný. Mám pocit, že to byla koupě nadarmo....a ne zadarmo 😒 .
Tak budu zkoušet.