icon

Jak dlouho se dá kojit jen s odstříkaným mlíčkem ?

jezernikralovna
19. zář 2010

milé maminky, měly jsme problém s kojením a tak to aspoň držíme díky odstříkávání mlíčka co 4 hodiny. náš miláček má 4 měsíce a zatím dostává moje mlíčko a 1x denně mu namíchám mlíčko od Hami. jak dlouho se mi bude tvořit mlíčko, když budu jen odstříkávat ? kamarádky mě strašily, že odstříkáváním se mlíčko ztrácí ☹ a kdy je vhodné začít popřípadě už s příkrmem ? děkuji za vaše odpovědi.

vladimuraz
19. zář 2010

Ahoj, moje kamarádka, co má nedonošená dvojčátka, nikdy nekojila, kluci od ní nechtěli, tak odstříkávala do roka pravidelně po třech hodinách a měla mlíčka dost pro oba 🙂 . Já jsem tak úspěšná nebyla, myslím, že každá z nás je jiná a přesně Ti to nikdo nepoví . S příkrmem se teď začíná od 6. měsíce u kojených dětí. Přeju Ti, ať máš mlíčka dost ještě hodně dlouho 😉

sonica
19. zář 2010

my plne kojit odstrikavanim zvladli ctyri ukoncene mesice, pak jsem postupne zacali pridavat sunar a kasicky, jelikoz prdelka pribyvala pomalejc, ale to ona od zacatku 🙂
ale jak rika vladimuraz, tak jak kazdy koji indivindy tak i tohle je uplne individualni a nikdo ti presne nerekne jak dlouho to zvladnete, to zalezi i na tobe, jakou budes mit trpelivost, jak se ti bude mlicko delat...
kazdopadne hodne stesticka a trpelivosti 😉

elvira
20. zář 2010

Já jsem krmila od začátku pouze odstříkaným mlékem. Nechtělo se mi mlíko po porodu spustit, malý si zvyknul na láhev, tak jsem to řešila odsáváním.
Do 4 a půl měsíce jsem krmila pouze mým mlékem, potom se začalo ztrácet, dalších čtrnáct dní jsem musela přidávat jednu dávku sunaru denně a pak už to šlo z kopce. V šesti a půl měsících už nebylo co odsávat.

I tak mi ale pomohla homeopatika na podporu laktace a čaje pro kojící matky - všeobecně je potřeba hodně pít.

xkacatkox
20. zář 2010

ahojky, moje kamarádka odstříkávala rok a půl, a pak odstavily, takže pevné nervy, hodně pít(co třeba meltu,ta některým maminkám hodně pomáháhá)kojící čaje, homeopatika, zkus vytrvat a odstříkávej minimálně 10min

bufina
20. zář 2010

Držím palce ať se to daří co nejdýl. Ono to není tak úplně že odstříkáváním by mlíčko mizelo, ale v tom prsu je ho mnohem víc, než když se odstříká. Sem potřebovala mlíko na kašu pro malýho, protože sem omylem koupila nemléčnou a odsávačkou se mně podařilo odsát asi 50 ml, kdežto u kojení malej kolikrát hltá několik minut až se z toho dáví 😀 Takže množství odstříkanýho nebo odsátýho mlíka neudává množství v prsu. A to by se už kojení nepodařilo? Malej se narodil předčasně, taky sem odsávala, v porodnici ho krmili sondou do bříška a pak z flašky a kolem třetího měsíce jsme se rozkojili. Ale zase každý dítě je v tomto jiný, malej by se přisál aji kdyby prso neviděl měsíc. Tak přeju hodně zdaru 😀

lenuse999
20. zář 2010

Ahojky, jsem ráda, že se tu objevil někdo s podobným problém. Tedy, on to zase tak velký problém není, co bychom pro ty naše drobky neudělali🙂 Mě by spíš zajímalo, jak to děláte, když někam cestujete. Já musím tedy max. po 6hod odsávat, jinak by mi asi praskly prsa. A jak skladujete mlíčko na cestách? Díky za odpověď.

m.o.u.s.e
21. zář 2010

lenuse999 : Záleží na délce cestování ; třeba výlet na pět hodin to pro mně znamená dítě před odjezdem nakrmit , pokud možno hned odsát mlíko z prsu na další dávku a to odsáté strčím do termoobalu. Na delší dobu bych bez ledničky nevyjela, skladuju v ní mlíko max.24 hodin. Jinak vlastním Medela swing odsávačku která je i na baterie,takže můžu odsávat i v terénu ( už jsem odsávala v autě, na návštěvě u rodičů). Jinak odsáváním a podáváním MM v lahvi krmím malou defacto od narození, i když z prsu jsme to zkoušely cca další dva měsíce, leč bez většího úspěchu a po proděleném zánětu v prsu jsem to její přemlouvání vzdala. Vlastně jsem si zvykla a mám svůj rytmus, odsávat se mi daří i dopředu, chce to udržovat tvorbu mléka poptávkou ( i umělou, takže odsávám kolikrát častěji než má malá hlad), přes noc se snažím dodržovat těch šest hodin. Nejhorší situace byla tak v půlce třetího měsíce, malá asi měla období spurtu a chtěla jíst snad pořád, takže jsem se dostala do situace,že byla doba krmení a já teprve odstříkávala mlíko..stres veliký,ale přestála jsem to a momentálně mám zas období megatvorby...v lednici mám tak tři dávky dopředu. Pravdou je, že u toho odsávání to prso i celkem dost masítuju,aby se mlíčko uvlnilo. Homeopatika mi moc nepomohla, ale pitný režim se opravdu vyplácí.

lukza
21. zář 2010

Ahojky já odstříkávám od začátku a malý má skoro už 8měsícu a stále je na MM a dokonce mám zásoby v mrazáku 🙂) tedka jak už baští příkrmy tak odstříkávám 4xdenně a v pohodě teče🙂)) tak vesele dál se mazli s odsávačkou. a já s příkrmy začala od 5,5měsíce a to jen proto že sem pozorovala že je na čase začít .ale stejnak ani tedka nebaští plné dávky prostě ráno mlíčko v polende zeleninka pak se za hodku ještě dobaští MM pak ovoce a večer kaše s MM a dobaštit MM a v noci MM.jo a neboj mlíčko se nestratí ty prsa si prostě zvyknou na odsávačku a budou se chovat jak při kojení jen počítej že mužou přijít krize a bude mlíčka méně a to chce pak třeba co 2hodky přikládat odsávačku a vše se zase urovná.přeji hodně mlíčka