icon

Jak jste přecházely ze sedmi na šest kojení za 24 hodin?

nupta
18. říj 2016

Jak jste přecházeli ze sedmi na šest kojeni za 24 hodin?

Uvitam rady a zkusenosti. Jsou nam skoro 3 mesice.

andysebesta
18. říj 2016

Dobre ráno,pravda je,ze jsem nikdy nepočítala kolikrát za tu dobu kojime.Ale u takového prcka bych to ani netěšila.Vždyť je to ještě bobek.Ted bych kojila podle jeho potřeb.Časem on sam bude dělat třeba větší pauzy nebo az začnete s kasickama a ostatnima prikrmama,budete kojit třeba už jen v noci.Ale ted bych se o tohle nesnažila.Miminko je ještě maličké,něco c jiného než to mlicko nemá!

lusynkova
18. říj 2016

Nějak nechápu, proč tohle řešit... Malý má skoro osm měsíců a i teď se kojí hodně. Nemáme kojení jen jako jídlo, dám mu prso, když ho bolí zuby, když nemůže usnout atd... Proč počítat kojení????

ladyhacek
18. říj 2016

asi postupně prodloužit intervali ale nějak nechápu proč? Je ještě malý. já teď řešila ukončení kojení nebo přestat kojit v noci - kojila jsem v noci v 18m 2x.
Já tedy to spočítané neměla kojila jsem po 2-3h přes den a v noci ze začátku po 3h pak po 4h > ale tak jak chtěl on cca v 5 měsících spal asi v ncoi 5h v kuse > budil se 2-3x za noc

celaskon87
18. říj 2016

Neřešte, kolikrát za den kojíte. Vám taky nikdo neodměřuje, kolikrát denně se najíte a napijete. Zvlášť okolo 3 měsíců, kdy bývá spurt, může být takové odměřování a redukování kojení cesta do pekel. Miminko může být uplakané a hladové, vy budete mít méně častým přikládáním méně mléka a sáhnout po UM není tak těžké. Dejte miminku mateřského mléka kolikrát potřebuje.

rebejsova
18. říj 2016

@nupta Když se malý narodil, snažila jsem se dodržovat intervaly, počítala jsem, kolikrát jsem za den kojila, a těšila se, až budu kojit "míň". Dneska vím, že je to blbost, vede to jenom ke stresu a ve výsledku i ke snížení laktace. Teď je malému půl roku a kojím ho tak, jak potřebuje - nejenom, když má hlad, ale i když chce usnout, když je unavený, nervózní atd. Mám s kojením problémy, malý často bojkotuje, mléka nemám vždycky úplně hodně - ale to, že je kojení k dispozici kdykoliv a dá se použít na hodně "způsobů", je prostě stejně fajn. Na tvém místě bych se na kojení dívala právě takhle, je to osvobozující 🙂 Nebo ještě jinak - proč potřebuješ/chceš počet kojení snížit?

mandala
18. říj 2016

To je přece blbost, jestli ti teď pije v pravidelných intervalech, tak věř tomu, že zanedlouho může být všechno jinak a přece mu neodmítneš, když bude mít náhodou hlad mimo tvoji stanovenou dobu. Kojila jsem, jak si dítě řeklo, někdy po 2, někdy po 3 hodinách, ale nikdy jsem nepočítala 🙂

nupta
autor
18. říj 2016

Duvody redukce mame, probrala jsem s dr. Zajimaji me zkusenosti maminek, ktere tez takto postupovaly.

lusynkova
18. říj 2016

Já tedy upřímně lékaře beru s veeeeeeeelkou rezervou 🙂). "Atopický ekzém" malého jsem za dva dny vyléčila zinkovou mastí vlastní výroby.

Chápu, už nebudu přispívat, jen mi to nedalo...

alenka_p
18. říj 2016

Tak, že prodloužíš intervaly mezi kojeními a budeš ignorovat, když bude řvát hlady....6 jídel denně pro tříměsíční miminko mi teda přijde málo

viridie
18. říj 2016

@nupta Ahoj. Chápu,že to jsou pro Tebe nevyžádané rady, ale rovněž se připojuji k davu- kojit 3m miminko 7x denně je opravdu hooodně málo, vždyť mateřské mléko je velice rychle stravitelné ,děťátko v tomto věku potřebuje minimálně 10x kojení/24h. Nehledě na již zmíněný velice významný ne-nutriční význam kojení. A doktoři jsou v otázce kojení někdy dost mimo a melou nesmysly. Zkus se prosím na kojení podívat optikou dítěte a přizpůsob se jeho potřebám. Stojí to za to.

panickatlamicka
18. říj 2016

Mne prijde zredukovane uz tech 7 kojeni . tak male dite ma byt u prsu vicekrat za den, vcetne noci.

izz76
18. říj 2016

@nupta Co to je za nesmysl? Redukovat kojení 3měsíčnímu dítěti 😕To je dobrá cesta k tomu jak co nejdřív odstavit. V tomhle období jsem kojila 10-12xdeně 😀

panickatlamicka
18. říj 2016

Tak treba konik potrebuje co nejdriv otestovat dalsi umela mleka... 😁
@izz76