icon

Jak odnaučit dítě na prso? Rady zkušených rodičů

5. led 2025

Ahoj chtěla bych se zeptat jak jste od naučili své děti na prso dceři je 19 měsíců skoro celou noc je na prsu i když se před spaním nají stejnak prso musí mít zkoušela jsem dávat dudlíky ale ty ji vyvolávají zvracení jak dlouho trvalo než si dítě zvykne jak dlouho brečelo ? Děkuju

U syna to bylo lehké řekla sem že mě to bolí že mám auu a on se otočil a spal

chybadel
5. led 2025

📌

luhana
5. led 2025

Syn mi byl od narození snad nonstop na prsu, bylo to velmi vyčerpávající a nechápala jsem, jak může mít někdo z kojení potěšení. Měsíc před 2.narozeninama, jsem mu řekla, že už mlíčko není. Měla jsem toho plné zuby. Nejhorší byla ta první noc, to řval jak siréna. Nicméně jen chvíli, pak lehl a spal. Už nevím kolikrát se takhle vbudil. Zkoušel to pak ještě 3 noci, ale pokaždé to bylo lepší a světe div se, pátou noc už prospal celou! Poprvé od narození. Byla to hotová extáze 🤣 Teď to budu řešit u dcerky, ale té bude teprve rok, je menší a ještě tolik nechápe jako syn ve dvou letech. Tak uvidíme, jak to půjde.

1pomnenka
5. led 2025

Dítě půjde spát s tatínkem nebo k babičce. Já trvala na tom, že mléko není a nebude, jde to. Nabídla jsem k pití vodu, ta nechutnala, dítě se otočí a spí. Nebudu dělat celou noc dudlík, přes den musím fungovat. Jaké si to uděláš, takové to máš.

lenerka1
5. led 2025

Co zkusit vytvořit jiný spánkový rituál? Nejdříve začít při kojení mít třeba ruku na zádíčkách nebo hladit po vláskách, nebo tulit plyšáka cokoliv, co dítě přijme, a pak postupně ubírat prsa až časem nebudou třeba vůbec. Já odstavovala od nočního mléka dvouletačku, ale ta byla muchláčková od mimina a neměla problém usnou s manželem či u babiček, navíc od útlého věku dost empatická, takže stačilo vysvětlit, že potřebuju spát a mlíčko až ráno, párkrát v rozespání zapomněla a pobrečela, ale jinak zamumlala aha, přitulila muchláčka a usla.

barciss
5. led 2025

S nočním kojením jsem přestala cca v 26m dcery, trvalo asi 10 dní než se přestala budit a mlíčko vyžadovat. Některou noc to bylo lepší, někdy si poplakala i hodinu, dvě, než zase usla. Je ale potřeba vydržet a prso opravdu nedat. Teď už se budí třeba jen jednou za noc na čůrání a pak zase usne sama, mlíčko už nevyžaduje.
Na uspání a vstávání kojím dál.

lujhu
5. led 2025

U syna jsem byla z kojení už hotová nemohla jsem si přes noc udělat svoje pohodlý jen prostě na boku a kojit , tak jsem si zkusila dat náplast a naříkat že mám bubu a on to nějak nepochopitelně pochopil 😆 byla to úleva jako 🐷

cilkat
5. led 2025

tady mám popsané, jak to vypadalo u strašího... A u mladšího to vlastěn bylo dost podobné, i když v pozdějším věku a s trochou víc pláče, proože mladší je prostě vzteklejší. https://www.modrykonik.cz/blog/cilkat/article/jak-se-nam-povedlo-odstavit-f6ri2m/

elesse
5. led 2025

U obou to byli cca ctyri noci, nejdriv vic vztekani, pak uz min. Proste mliko neni, tady je voda nebo mliko v lahvi.