Jak odstavit dítě, které odmítá jiné tekutiny?
Maminky, mám roční dítě (za týden) a chci přestat kojit. Kojim jen ráno/vecer, přes den tomu moc nedá, jen si cucne treba jednou. V noci nekojím.
Jenže - nechce pít nic jiného. UM, vodu, šťávu, čaj, nic. Z žádných druhů flašek, hrníčků. Jí moc hezky, všechny příkrmy, jogurty apod.
Co s tím? Natvrdo odstavit a nechat ho chvíli, aby vzal flašku s čajem na milost?
Děkuji 🙂
Bylo léto, koupila jsem meloun, aby měl dost tekutin. Pak ho začalo bavit pít brčkem ( hlavně bublat ).
@lociloci chtela jsem odstavit v roce na noc, to neklaplo, takze v 15m uplne. Z temer plneho kojeni cca po 2h, prikrmum moc nedala, piti tak 2 az 3 lzice nebo male panaky vody ke kojeni za den. Lahvicku nikdy nemela a nechtela. Pila z hrnicku s pitkem a pak radsi bez pitka, nebo prave z tech tlustostennych panakovek.
Po odstavu ze dne na den, tak 2 az 3 dny hodne narocny, pak uz to slo. Do 14 dnu se rozjedla, s pitim to bylo horsi. Pila tak 3 dcl za den, velmi vyjimecne az pul litru. Tekutiny jsem honila polivkama, redenyma presnidavkama, ridsima kasema, melounem, okurkama, ... Dale blbiny s pitim brckem, ze strikacky atd... Curala 2x denne -rano a vecer (od 16.m nemela pleny na den, na noc uz od rokam jak jsem v noci nekojila) Tohle dite melo i v 6 letech problem vypit 1 litr za den. Zacala si hlidat piti a pije 1.5 az 2 litry od letoska, kdyz ji bylo 17 let😁
Já bych nedostavovala, ale to je rada k ničemu, když odstavit chceš. Mě děti taky moc nepily, ale kojila jsem a neřešila...
@lis6 Přestat chci, no, už to nedávám. Ale jde mi o to, že on se přes den ani moc nekojí, jen si cucne 🤷♀️ plus žádný další tekutiny prostě nechce. Tak nevim jestli někdo nezkoušel odstavit proste úplně .. že si pak dítě neco vezme?
Nejdříve bych omezila ze dvou kojení na jedno a přes den nabízet, nabízet. Syn se mi ze dne na den odstavil v roce a taky neuměl z ničeho pít. Tak jsem po kapkách dávala ze všeho, co mě napadlo. Jak začal tahat z kapsiček, tak jsem mu do kapsičky napíchla brčko s druhým koncem v pití. Časem se nejvíce naučil asi na to brčko co je v DM flašce.
Nejdříve bych omezila ze dvou kojení na jedno a přes den nabízet, nabízet. Syn se mi ze dne na den odstavil v roce a taky neuměl z ničeho pít. Tak jsem po kapkách dávala ze všeho, co mě napadlo. Jak začal tahat z kapsiček, tak jsem mu do kapsičky napíchla brčko s druhým koncem v pití. Časem se nejvíce naučil asi na to brčko co je v DM flašce.
@uzivatelkapetra Díky! 🙂 dneska ráno jsem ho už kojila, tak tedy bych vynechala večer. Ale jestli mi zas nebude pít celý den 🤔
@uzivatelkapetra Díky! 🙂 dneska ráno jsem ho už kojila, tak tedy bych vynechala večer. Ale jestli mi zas nebude pít celý den 🤔
@lociloci a počůrané plenky hlídáš?
Prostě pořád nabízej pití v různých formách, vař polévky, přesnídávky klidně nařeď a dávej na lžičce. Je to pracné, ale není zbytí.
@lociloci a počůrané plenky hlídáš?
Prostě pořád nabízej pití v různých formách, vař polévky, přesnídávky klidně nařeď a dávej na lžičce. Je to pracné, ale není zbytí.
@uzivatelkapetra Ano, čůrá normálně, dneska zatím taky. No zkouším, teď jsem mu dala sníst půlku kapsičky a dolila vodou, ať si z toho cucne.. no potáhne jednou, dvakrát a konec 🫠 Budu zkoušet, díky.
Kdybyste někdo ještě mel zkušenost, budu moc rada ❤️

Já bych nedostavovala, ale to je rada k ničemu, když odstavit chceš. Mě děti taky moc nepily, ale kojila jsem a neřešila...