icon

Jak odstavit dítě, které odmítá jiné tekutiny?

lociloci
8. kvě 2025

Maminky, mám roční dítě (za týden) a chci přestat kojit. Kojim jen ráno/vecer, přes den tomu moc nedá, jen si cucne treba jednou. V noci nekojím.

Jenže - nechce pít nic jiného. UM, vodu, šťávu, čaj, nic. Z žádných druhů flašek, hrníčků. Jí moc hezky, všechny příkrmy, jogurty apod.

Co s tím? Natvrdo odstavit a nechat ho chvíli, aby vzal flašku s čajem na milost?

Děkuji 🙂

lis6
8. kvě 2025

Já bych nedostavovala, ale to je rada k ničemu, když odstavit chceš. Mě děti taky moc nepily, ale kojila jsem a neřešila...

1pomnenka
8. kvě 2025

Bylo léto, koupila jsem meloun, aby měl dost tekutin. Pak ho začalo bavit pít brčkem ( hlavně bublat ).

konidana
8. kvě 2025

@lociloci chtela jsem odstavit v roce na noc, to neklaplo, takze v 15m uplne. Z temer plneho kojeni cca po 2h, prikrmum moc nedala, piti tak 2 az 3 lzice nebo male panaky vody ke kojeni za den. Lahvicku nikdy nemela a nechtela. Pila z hrnicku s pitkem a pak radsi bez pitka, nebo prave z tech tlustostennych panakovek.
Po odstavu ze dne na den, tak 2 az 3 dny hodne narocny, pak uz to slo. Do 14 dnu se rozjedla, s pitim to bylo horsi. Pila tak 3 dcl za den, velmi vyjimecne az pul litru. Tekutiny jsem honila polivkama, redenyma presnidavkama, ridsima kasema, melounem, okurkama, ... Dale blbiny s pitim brckem, ze strikacky atd... Curala 2x denne -rano a vecer (od 16.m nemela pleny na den, na noc uz od rokam jak jsem v noci nekojila) Tohle dite melo i v 6 letech problem vypit 1 litr za den. Zacala si hlidat piti a pije 1.5 az 2 litry od letoska, kdyz ji bylo 17 let😁

lociloci
autor
8. kvě 2025
@lis6

Já bych nedostavovala, ale to je rada k ničemu, když odstavit chceš. Mě děti taky moc nepily, ale kojila jsem a neřešila...

@lis6 Přestat chci, no, už to nedávám. Ale jde mi o to, že on se přes den ani moc nekojí, jen si cucne 🤷‍♀️ plus žádný další tekutiny prostě nechce. Tak nevim jestli někdo nezkoušel odstavit proste úplně .. že si pak dítě neco vezme?

uzivatelkapetra
8. kvě 2025

Nejdříve bych omezila ze dvou kojení na jedno a přes den nabízet, nabízet. Syn se mi ze dne na den odstavil v roce a taky neuměl z ničeho pít. Tak jsem po kapkách dávala ze všeho, co mě napadlo. Jak začal tahat z kapsiček, tak jsem mu do kapsičky napíchla brčko s druhým koncem v pití. Časem se nejvíce naučil asi na to brčko co je v DM flašce.

lociloci
autor
8. kvě 2025
@uzivatelkapetra

Nejdříve bych omezila ze dvou kojení na jedno a přes den nabízet, nabízet. Syn se mi ze dne na den odstavil v roce a taky neuměl z ničeho pít. Tak jsem po kapkách dávala ze všeho, co mě napadlo. Jak začal tahat z kapsiček, tak jsem mu do kapsičky napíchla brčko s druhým koncem v pití. Časem se nejvíce naučil asi na to brčko co je v DM flašce.

@uzivatelkapetra Díky! 🙂 dneska ráno jsem ho už kojila, tak tedy bych vynechala večer. Ale jestli mi zas nebude pít celý den 🤔

uzivatelkapetra
8. kvě 2025
@lociloci

@uzivatelkapetra Díky! 🙂 dneska ráno jsem ho už kojila, tak tedy bych vynechala večer. Ale jestli mi zas nebude pít celý den 🤔

@lociloci a počůrané plenky hlídáš?
Prostě pořád nabízej pití v různých formách, vař polévky, přesnídávky klidně nařeď a dávej na lžičce. Je to pracné, ale není zbytí.

lociloci
autor
Autor odpověď smazal
lociloci
autor
8. kvě 2025
@uzivatelkapetra

@lociloci a počůrané plenky hlídáš?
Prostě pořád nabízej pití v různých formách, vař polévky, přesnídávky klidně nařeď a dávej na lžičce. Je to pracné, ale není zbytí.

@uzivatelkapetra Ano, čůrá normálně, dneska zatím taky. No zkouším, teď jsem mu dala sníst půlku kapsičky a dolila vodou, ať si z toho cucne.. no potáhne jednou, dvakrát a konec 🫠 Budu zkoušet, díky.

Kdybyste někdo ještě mel zkušenost, budu moc rada ❤️