icon

Jak poznám, že je miminko nakojené?

jarka1992
20. črc 2017

Ahoj
Chtěla bych se vás ostatních zeptat jak poznáte u vašich miminek že je dostatečně nakojene? Mám doma 14 denního chlapečka kterého v noci kojím cirka 20 min a hned usne ale přes den prostě spát nechce, max v kočáru. V nemocnici mi řekla LP že se musí odtáhnout a tak si jako mlasknout. Takže vždy při kojení čekám na tenhle signál který mi vždy udělá. Pak ho uložím do postýlky a během pár minut spusti pláč. Když ho dám znovu k prsu tak dělá jako by nedostal vůbec najíst. Jak říkám v noci po tomhle hned spí ale ve dne mám smůlu. Děkuji za Vaše odpovědi

Strana
z2
normalnimatka
20. črc 2017

uspávání kojením náhodou je dost v pohodě...rychlý, efektivní, pohodlný.... tvoje kamarádka se třeba nemohla hnout. mnohý jiný uspěj a opatrně se odpojej a dítě spí dál.... takže se toho zas tolik neboj. ono i když ti dítě bude usínat "samo" ze začáku, tak to vůbec neznamená, že mu to vydrží:D dost pravděpodobně bude za pár tejdnů/měsíců stejně potřebovat uspat, a pokud ti usíná u prsa, nelam to přes koleno a jdi tudy, kudy to funguje. jen se v tom nauč běhat tak, aby to bylo schůdný pro všechny.

elikup
20. črc 2017

Nezjišťovala jsem, jestli je dost nakojený. Věřila jsem, že si vzal, co chtěl. Když se pak přihlásil, dala jsem mu.
Kojení prospívá nemyslet na kojení. Prostě dát prso. Nojo, někdy i 10x za noc.

Navíc ono usínání na prsu se bude měnit, usínání se bude měnit. Já vím, že teď řešíš tady a teď a máš obavy, že to tak může být navždy. Ale nebude.

Hodně štěstí a úspěchů Ti přeju. Ale přeju Ti o chyby. Každá se z nich učíme.

normalnimatka
20. črc 2017

jinak ty rady v porodnicích a u pediatrů jsou fakt děsný.... já třeba syna kojila ze začátku i hodinu, hodinu a půl...protože prostě děsně usínal...trvalo mu, než povyrost, nabral sílu a naučil se líp sát a neusínat u toho tolik.... časem se to zkrátilo na půl hodinu, dvacet minut.... ale to byl vývoj v řádu několika měsíců:D ne dnů!
kdybych dodržovala 3hodinovej interval, dítě asi umírá hlady:D
to, že dítě brečí, může bejt spoustou věcí... zkoušejte... já vim, že je to na palici:/ ale bude líp, určitě! šestinedělí (který mi teda mimochodem přišlo, že trvá tak tři měsíce:D) je prostě velmi dobrodružný vylaďování a nalaďování se na sebe.

martiniquest
21. črc 2017

@jarka1992 V tom pripade bych vic odpocivala a mazlila se s ditetem kuze na kuzi a neustale prikladala prso. Slabe mleko opravdu neexistuje. Pricina je vzdy jinde.

martiniquest
21. črc 2017

@normalnimatka Ne nadarmo se rika, ze prvni tri mesice jsou 4.trimestr, akorat ze ten uz probiha vbe delohy. Pekne o tom pise doktor Karp v knizce Nejstastnejsi miminko v okoli

hope09
21. črc 2017

A odkrkne si? Třeba ho to tam tlačí..

Strana
z2