Jak poznat zkažené zmrazené mateřské mléko?
Ahojky,
přicházím s otázkou. Prosím, od porodnice už odsávám mlíčko a následně skladuju v mrazáku. Jako první jsem mléko skladovala v plastových nádobkách tomu určených. Pak v sáčcích na mléko (babylove).
Romzrazuju stylem, že do studené vody vložím ten sáček, a nechávám to pod tekoucí vlažnou vodou. A mléko pak ohřívám v cestovní ohřívačce - vzhledem k tomu, že většinou dávám malé pít z flašky, když cestujem a jsme déle pryč.
A teď k věci. Jak má to mléko vonět nebo smrdět? Mě přijde, že jde jakoby cítit takovou umělinou. A chuť je taky na 🤮 z prsa teda chutná jinak, lépe. 😂 A jakou má mít konzistenci ?
Dělám něco špatně? Nebo je to tak v pořádku a má to tak divné smrdět a chutnat?
Kojila bych i na cestách, vždyť proč by to nešlo?? A mateřské mléko bych vživotě nemrazila, aby neztratilo na živinách a kvalitě. Navíc je vše v plastech, už teď tvá malá přijímá mikroplsty 🤷♀️Pokud potřebuji odstříkat, uchovávám pouze v lednici a ve skle.
Nikdy jsem ho nechutnala, takže neodpovím. Ale jestli ho dítě stejně pije z flašky a pak se zase kojí, není jednodušší na ty cesty využít mléko umělé? A vůbec, kojení kdekoliv na cestách je úplně nejjednodušší, pokud cestuješ s prckem i ty.
@zuzkasim Za mě teda se snažím umělé nedávat, když mám svého dost, dítěti na míru. Odsávat musím tak i tak. Ono většinou, když je to plánovaná cesta dopředu, tak odsaju pár hodin před jízdou a mlíčko nemrazím. Jen pak ohřívám - vzhledem k tomu, že třeba 3 hodiny řídím, ráda si odpočinu 🙂 :O Ale to je vedlejší. Řeším momentálně to, že když je to cestování neplánované dopředu, musím brát ze zásob z mrazáku. Ono kdyby to bylo škodlivé a kdoví jaké, asi nám to neříkají i v porodnici a obecně se to zakazuje. 🙂
@1nikolet11 Já to pochopila tak, že při těch cestách nejsi s dítětem.. Pokud s ním jsi, proč nenakojíš? Asi si úplně nedovedu představit situace, které řešíš ty, tak to možná nedává smysl.
@1nikolet11 Já to pochopila tak, že při těch cestách nejsi s dítětem.. Pokud s ním jsi, proč nenakojíš? Asi si úplně nedovedu představit situace, které řešíš ty, tak to možná nedává smysl.
@zuzkasim Nene, já na těch cestách jsem. Ale jen to zkrátím: jestli je to věc, která se nedělá, tak jsem fakt ráda, že jsem tady napsala, abych to napravila. Ale pokud je to v pořádku, chci jen odpověď na tu otázku. Pokud mi ji nedokážete dát, pak s vámi nehodlám sdílet moje důvody, proč na cestách nekojim. A jen vám závidím, že je pro vás kojení na cestách jednoduché 🙂 buďte ráda 🙂
@zuzkasim Nene, já na těch cestách jsem. Ale jen to zkrátím: jestli je to věc, která se nedělá, tak jsem fakt ráda, že jsem tady napsala, abych to napravila. Ale pokud je to v pořádku, chci jen odpověď na tu otázku. Pokud mi ji nedokážete dát, pak s vámi nehodlám sdílet moje důvody, proč na cestách nekojim. A jen vám závidím, že je pro vás kojení na cestách jednoduché 🙂 buďte ráda 🙂
@1nikolet11 Však úplně v pohodě, přiznala jsem, že si ty situace asi neumím dost dobře představit, nic víc. Pro mě by bylo jednodušší jednou za čas dát umělé mléko, kde neřeším odsávání, skladování, rozmrazování atd. To ti nepřipadá jako dobrý nápad a nikdo nic moc dalšího nenavrhl. Jestli máš s kojením potíže a odsaváš i běžně, musí to být hodně náročné, já to takto měla pár týdnů na začátku, než se slabé miminko chytilo a trávila jsem procesem kolem krmení opravdu spoustu času. To bylo vyčerpávající a nikam daleko jsem necestovala. Je pak na zvážení, jestli jsou ty cesty nutné, když je to tak komplikované a asi to řešíš častěji. Někdy stačí přiznat si, že se moje role trochu změnila a na čas musím svůj život trochu změnit. Ale to hádám taky slyšet nechceš... Ať se ti daří.
@1nikolet11 Však úplně v pohodě, přiznala jsem, že si ty situace asi neumím dost dobře představit, nic víc. Pro mě by bylo jednodušší jednou za čas dát umělé mléko, kde neřeším odsávání, skladování, rozmrazování atd. To ti nepřipadá jako dobrý nápad a nikdo nic moc dalšího nenavrhl. Jestli máš s kojením potíže a odsaváš i běžně, musí to být hodně náročné, já to takto měla pár týdnů na začátku, než se slabé miminko chytilo a trávila jsem procesem kolem krmení opravdu spoustu času. To bylo vyčerpávající a nikam daleko jsem necestovala. Je pak na zvážení, jestli jsou ty cesty nutné, když je to tak komplikované a asi to řešíš častěji. Někdy stačí přiznat si, že se moje role trochu změnila a na čas musím svůj život trochu změnit. Ale to hádám taky slyšet nechceš... Ať se ti daří.
@zuzkasim Já UM neodsuzuju. Jen když nemusím malou učit na umělé, tak to dělat zatím nebudu. A asi mě špatně chápete: já ale nehledám jiné řešení. Já jsem takhle spokojena a tak mi to vyhovuje. Jen chci se ujistit od zkušenějších, že mlíčko takhle ,,voní,,, když je zmrazené. A teď pardon, ale pokud si myslíte, že těma si trajdam po výletech a bůhví kde, jako bych byla bezdětná, tak pak se mýlite. Práveže, ty cesty jsou až po narození. Vzhledem k tomu, že mám přítele Slováka, jezdíme za jeho rodinou, malá za babi a dědou 🩷 přítel neřídí. A předtím jsme to neřešili, protože jsme žili v zahraničí . A ohledně toho kojení ještě. Malá snese jednu pozici na kojení, a jen z 1 prsa. Druhé mám odstavené - snažím se rozstimulovat. Takže nedokážu si představit, kojit někde u dálnice na benzínce nebo třeba v autě. Párkrát odzkoušeno, a řekla jsem si, že nikdy více. Nespokojená jak já, tak malá. Jinak ale maličká se chuti a pije jako o závod. I z prsa, i z flašky. Jen chci mít jistotu, že romzrazuju a ohřívám správně. Toť vše 🙂
Je to uplne v poradku. Zmrazene mateřské mleko ma po rozpuštění opravdu až žluklý nadech. Je to kvuli slozeni a enzymům. Takze vse je v poradku. Zkazene by si urcite poznala.

Nikdy jsem ho nechutnala, takže neodpovím. Ale jestli ho dítě stejně pije z flašky a pak se zase kojí, není jednodušší na ty cesty využít mléko umělé? A vůbec, kojení kdekoliv na cestách je úplně nejjednodušší, pokud cestuješ s prckem i ty.