Jak přestat kojit? Co zabere?

nikaak
6. zář 2019

Ahoj holky,
Trošku jiný dotaz než je tu obvykle. Malá bude mít rok. Přes den nekojim, malá si na prsa nevzpomene. Pouze v případě kdy je pretazena. Má Sunar a samozřejmě prikrm. Ale v NOCI! - budi se mi po hodině,někdy vydrží i dvě hodky. Chce pouze prso. Bohužel mléka už tolik nemám,takže třeba při pátém vstavani malé nic moc neteče,takže zurive tahá. Bradavky mě bolí jako když jsem začínala kojit 🤦🏻‍♀️ v noci si ale lahvicku nevezme. Hysterický place než opět dostane prso... je nějaká ráda,na to jak přestat kojit? Potrebuji se trošku vyspat. Jsem na obě holky momentálně sama a ač to pro Vás bude znít divně,tak tohle mě už obtěžuje. Zabere něco jiného nebo prostě budu muset pár noci vydržet s pláčem?:( jinak dudlik nempouzivame.

denca033
6. zář 2019

@nikaak Ahoj pokud chceš teda úplně odstavit od kojení tak studený obklady na prsa. Co se malé týče zkusila bych ji to nahradit lahvickou s trochou čaje místo nočního kojení.

karlajasmine
6. zář 2019

Zkus ji dat pred spanim dostatecne najist, at nema v noci hlad.. ja jsem davala bily jogurt a dostatecne zapit.. at si muzes byt jista, ze neni hladova. U nas pak zabralo nositko, davala jsem je x krat za noc do nositka (oba kluky, jednoho ve 14ti mesicich a jednoho v 18ti mesicich) a obeslo se to bez place. Pak jak uz prso nehledali tak nositko nebylo potreba a spali celou noc. Akorat se jeste ujisti, ze ji nerostou zuby - kolem roka muzou rust prvni stolicky a ty jsou pro deti nejvic neprijemny a nejbolestivejsi, tak pokud rostou, tak bych jeste s odstavem pockala, az narostou uplne.

nikaak
autor
6. zář 2019

@denca033 s tím nejspíš nebude problém,prsa se mi vůbec nenaliji. Lahvicku v noci právě nechce ☹

nikaak
autor
6. zář 2019

@karlajasmine zuby mne také napadly. Ale my takhle jedeme asi už tři měsíce. :( hladova podle mne není. V 18h sni kasi, 20:30 vypije 210ml mléka a max ta dvě hodky je vzhuru

nikaak
autor
6. zář 2019

@nikaak ale určitě zkusíme to nositko❤

lennus
6. zář 2019

@nikaak Mléko staví šalvěj a máta - čaje a homeopatika, ale někdy chtějí děti jen cítit prso a blízkost

svntvt
6. zář 2019

Ahoj, ja nemam teda radu, pac jsem to vyresila asi jedinym zpusobem, kterym to v tu danou dobu slo (mela cca 14 mesicu), proste rvala :-\ Ale kdyz uz do toho clovek jde, nesmi ustoupit a je to o nervy no. Me nic nezabralo na nu, takze kdyz brecela, hladila jsem ji a klidnym hlasem vysvetlovala, ze prso uz ne. Pozitivni (snad) zprava je, ze plac rychle ustupoval a ubyval na sile, az pri probuzeni a zaknourani pak stacilo pohladit/chytit za ruku a uz nebrecela vubec a spala dal. Tak to ma doted, kdyz se nahodou vzbudi, pohladim a spi dal. Nejhorsi byly prvni 3 noci, pak se to rychle srovnalo. Drzim moc pesti at to zvladnete,at uz jakoukoli cestou 😉

ag76nes
6. zář 2019

Kojit co hodinu v noci je nesmysl. Dite nema hlad jen te potrebuje. Zkus ponosit pohladit nebo hladit v postylce. Pokud nechces kojit tak ji odstav- proste ji nic nedej ale musis byt vytrvala- je to kdo z koho. Na zastaveni laktace neni nic potreba. Uz jsem odstavila sve 3ti dite a mleko se do tydne ztrati samo. Jen kdybys mela hodne velke pnuti v prsu, tak do sprchy a mirne odstriknout. A to, ze se ti prsa tak nenalevaji neznamena, ze se ti mliko vytraci. Mleka mas porad dost a pokud kojis stale se tvori.

alexovka
6. zář 2019

Měla jsem doma taky takového zavisláka, kojila jsem i 5x za noc. Jakmile jsem se dostala vahou na 47kg a byla opravdu hodně vyflusaná, prostě jsem si řekla a dost a přestala jsem mu prso dávat.

Nejdřív lahvičky absolutně odmítal, ale šlo jen o to vydržet. První noc byla tragická a řval a řval...tak jsem nosila, objímala, dávala dudlík...druhá noc byla lepší, i když taky hodně brečel. Třetí noc vzal láhev na milost a byl klid. Za pár dní už jsem nekojila vůbec, mléko jsem zastavila šalvějí.

Hlavní je se rozhodnout, že opravdu chceš přestat kojit a vydržet i přes ten jekot.

svntvt
6. zář 2019

@ag76nes Kdo z koho 😂 přesně 😂

tynka9
6. zář 2019

Já jsem takhle odstavovala taky v roce, kojila jsem už jen večer na usnutí a v noci. Prcek se budil 5-10x, což pro mě bylo hrozně unavujicí, byla jsem znovu těhotná, takže únava už jen z toho, prsa bolela... postupně jsem mu nabízela lahvicku, co vypil, to vypil, když pak chtěl ještě dokojit, dokojila jsem, trvalo to asi 14 dní. Pak jeden večer vypil celou flašku, chvilku brebentil a usnul. V noci se pak ještě dožadoval, ale mírně pod tlakem jsem mu dala flašku, zase ji vypil a spal dál. Začal se budit už jen jedenkrát, postupně jsem i to noční pití odbourala, prostě jsem si ho pritulila s tím, že spíme dál a spal.. a teď až na výjimky spí celou noc.

nikaak
autor
6. zář 2019

Holky moc děkuju. Je to hold jak jsem si myslela,prostě vydržet. :( no nic,jdem dnes do toho 🤦🏻‍♀️

hanka_12345
6. zář 2019

@nikaak nas maly taky nechtel ale proste jsme ji postavili pred nej a nechali to na nem. Nekdy trvqlo i 15min nez.ji.vzal na milost...ale.vzal

kittyy17
6. zář 2019

@nikaak vyřešit to stejně, jako kdyby mliko ze dne na den zmizelo úplně (což se může stát taky). Prostě nedáš... Musíš být rozhodnutá a fakt se nenechat obměkčit, jinak se naučí, že když bude dost dlouho řvát, ustoupis.

areh
6. zář 2019

@nikaak synovi jsem přestala dávat mleko v noci asi ve 14 měsících, nejhorší byla první noc. To se muselo vydržet. Do týdne spal celou noc 😉

nikaak
autor
6. zář 2019

@areh na celou noc úplně nespoliham, stacilo by,kdyby se intervaly prodloužily 🤭

Holky,moc děkuju. Držte nám palce,respektive mym nervům😅

viki999
14. říj 2019

@nikaak Tak jak to dopadlo? 🙂