Jak to udělat, abych po operaci mohla nadále kojit?

ilinie
21. lis 2017

Zdravím,
čeká mě operace štítné žlázy (vyndání uzlu) a mám doma 3měsíční miminko, které plně kojím. Poradí mi někdo, jak to udělat, abych po operaci mohla nadále kojit, abych o mléko nepřišla. Stačí po zákroku použít odsávačku, jak často...a budu po narkóze vůbec schopná odsávat mléko...Máte někdo takovou zkušenost? Děkuji

berenika39
21. lis 2017

ahoj. byla jsem na operaci v osmi dnech malého a pak ve třech měsících a pak v roce. vždy mi umožnili hospitalizaci malého se mnou, na ortopedii, na nadstandardu. Před operací jsem vždy odstříkala dostatek , co to šlo. Po narkoze jsem musela odstříkat ještě asi dvakrát po třech hodinách a pak jsem dál kojila.
Po narkoze jsem byla schopná odstříkávat celkem bez problémů asi tak po pěti hodinách. Ale to je asi individuální.
Problém byl s analgetiky, léky proti bolesti, které jsem odmítla, abych mohla kojit .. a to bylo teda peklíčko.
Pokud je o´to je jen jedna operace - odstříkávej předem co nejdříve, můžeš vzít s sebou do nemocnice. Pak až se probereš, odstříkáš, odpočineš si a kojení se nepokazí.
Držím palce a neboj se. Není to zase tak nepřekonatelný problém.

ilinie
autor
22. lis 2017

Hodná, děkuju za info, za tak velký problém to nepovažuju, spíš se chci na to dobře připravit 🙂 Vůbec jsem s operací nepočítala a jsem ve fázi, kdy si teprve pořizuju odsávačku, (nenapadlo mě, že bych ji potřebovala) a taky se s ní musím naučit....a zvyknout mimi na flašku... 😉 Je mi jasné, že s analgetiky budu odstříkávat proto, abych neměla prsa na prasknutí a mléko následně vylévat.......Když si udělám zásoby mlíka pro miminko dopředu, tak je zřejmě musím uskladnit v mrazáku..a jak ho uchovám, dopravím do nemocnice, aby se nezkazilo před podáním?...a o krmení miminka se postarají sestřičky? Díky

berenika39
22. lis 2017

@ilinie asi bych zamrazila a pak v chladící tašce vzala s sebou zase dala do mrazáku, dávku pak rozmrazit před podáním. Jednou se mnou byla tchýně a o krmení se postarala, potom sestřičky. Byla jsem na ortopedii a byli tam z miminka nadšení, takže fakt pohoda. 🙂
Jestli to jde, tak nadstandard je na tohle super, může tam s tebou stále někdo být a pomoci ti, zařídit ohřátí mléka atd.

Ono hodně záleží na tom, kde budeš - jak budou přístupní -možná bych tam zajela předem a zjistila předem podmínky. Dá se domluvit na spoustě věcí.

ilinie
autor
22. lis 2017

Dneska jsem byla na schůzce s chirurgem a ten mi řekl, že miminko na oddělení se mnou být nemůže, že se tam o něj starat nemůžou, ať si to domluvim na dětskym (novorozeneckym), (naštěstí jen o patro výš) že by mi ho i vozili na kojení nebo já za ním docházela...no, jen nevim, jak se budu cítit, abych to zvládla, ale zajdu se s nima domluvit, snad budou vstřícní a postarají se. Vše je o domluvě to je jasné...a taky o lidech 😉 (Bohužel s babičkama to není možné a manžel se bude starat o starší dceru)
Děkuji za rady, určitě to nějak zvládnem 🙂