Jak úspěšně zvládnout noční odstavení dítěte?
Tak ahoj, jdu si zas pro radu milé maminky.
Už 6 dní v noci nekojím. Poprvé dám mlíčko kolem půl 6 ráno. Mám problém, ze se mi prcek (17 měsíců) budí 3x za noc. Já vím je to krásné, protože se predtím budil i 15x :D Jen je problém, ze usne jen v kočárku. Dudlík nemáme, dávám mu vodu po ktere nezabere a usnout sam od sebe je pro nás nereálné. Dneska spal do pul 3! Od 9! Poprve od porodnice. :D No jenomže vstal a už neusnul. Tak jsem mohla hodinu a pul uspavat a nebo vstat a koukat na pohádky. No usnul az teď a to jeste slabě, talze ai myslím, že ho budu muset dokojit. Tak trochu se bojím, ze to takhle zustane na pořád 😬😔 Zjistila jsem, ale že mu rostou špičaky, tak snad se to zlepší? Co myslíte? Máte zkušenosti?🦔
@lucietamamieta odstavila jsem v noci v roce a mala zacla postupne misto v 6 vstavet ve 4.
Zlepsilo se to az kdyz sem v 15.m odstavila uplne. To se vratila na svou 6.
@lucietamamieta Takže ráno a pak přes den teda ještě kojíš? Já už přes den nekojím dlouho a noční kojení jsem teď taky zrušila, jediný, který jsem nechala, je to večer na uspání. Když se syn v noci vzbudil, pustila jsem mu ukolébavku, chvilku brečel a pak sám usnul (to byl šok 😂). Takhle jsem to dělala při každém probuzení a teď už se třetí noc skoro vůbec nebudí, maximálně chvilku kňourá, ani většinou nespusím už ukolébavku, a spí. Dříve byl vzhůru taky neustále. Třeba by stálo za pokus kojit taky jen na uspání a ráno už nedávat, třeba se na to "těší"/čeká, kdy už to přijde a proto nemůže pak už spát. Ale dost možná to teda taky může být těmi zuby. Pohádky/hraní v noci bych radši nezaváděla. V noci ten kočár nepomůže na usnutí? Já jsem takhle syna vozila týden a půl celý noci, když nemohl spát kvůli zubům a byl to teda očistec.
@lucietamamieta Takže dneska mé dítko ještě spí. 😄 Polozila jsem ho, kojit nechtěl a spal. Probudil se o pul 7, ale maminka byla tuhá, že usnula i kdyz byl vzhůru no a pán řekl mama a usnul na ní. A abych tak nejak vsem odpověďela 🙂 Přemýšlím o ranním nedání mlíčka, ale bojím se, že ho ztratím úplně. Chtěla jsem kojit do dvou let. Jinak v kocarku uspávám jak večer, tak i v noci. Už jsem si na to docela zvykla (malej se budil na mlíko a v noci neusnul u prsa a chtel kocarek, proto odstav), ale prece jenom bych nechtěla vozit do nekonečna 🤔
@jjasmina Do kojení v noci už nejdu. 🙂 Jak se u toho nekdo vyspí, tak ja teda vůbec. 😔
@katule1990 Pohádky a hraní. No, kdyz on je vyspanej a nejde mu zabrat. Oči jak baterky. 🥺
@lucietamamieta a pres den teda kojis jak? Ja mela prisavku, co skoro nejedla a kojit chtela po 2 h, po nocnim odstavu snad jeste castejc. To se nedalo...
@konidana kupodivu můj chlapeček co chtěl co 20 minut to zvládá statečně (víc než já) :D Kojím ráno v rozmezí mezi pul 6 a pul 8,podle toho jak vstane a potom o 7 večer pul 8 večer. Říká si o to, ale žadne drama, kdyz mu reknu, ze mličko není, že se musí udělat 🙂 Napije se čaje a dobry. 🙂
Ještě mě napadlo, jestli to nemuže byt hlady. Moc toho nesní. V obědu se porýpe a vecer snedl dva jogurty a v noci jeste jeden (poprve za celou dobu), tak mne napada, jestli mu večer nedavat treba nejakou kaši? Měl jeste k večeři chlebík, ale moc tomu nedá. :(
@lucietamamieta hele já první odstavila v noci, pak nad raném, večer a zbývalo jedno kojení kolem oběda, ale malá mi jedla plné porce jídla, takže vždy zvážit, jak dítě jí. Také by mělo do sebe dostat min 300ml mléka nebo mléčných výrobků.
@lucietamamieta v tom roce a půl (po odstavení, takže už jedla) byly večeře třeba hustá polívka, bramborová kaše, pečené kuře - milovali okusovat kosti, defakto od roka jedli normální jídlo co my. Vždycky jsme teda měli teplý jak oběd, tak večeři. K snídani třeba tu kaši, nebo pečivo...

@lucietamamieta zlepší se to, ovšem pokud začnete dávat prso, bude chtít víc a víc a vy budete za chvíli zase na nočním kojení. Pokud dostatečně jí, měl by vydržet časem do rána, malá se ni v noci také budila pořád. A když rostou zuby, pak je to jasné