icon

Jak zvládnout den bez kojení u staršího kojence?

tamiraa
15. lis 2014

Dobrý den, nevím úplně, jak si poradit se situací, která u nás nastane za pár dní. Mám devítiměsíční dceru, kterou stále několikrát denně kojím (a obvykle 1-2x v noci). Dcera jí tři příkrmy, v poledne masozeleninu, odpoledne ovoce (někdy dokojím), večer kaši. (Zvažuji zavedení dalšího, ale není to úplně snadné, dcera má atopický ekzém.) Jiné tekutiny pije jen málo, většinou kolem 50 ml denně, snažíme se je do ní dostat horem dolem (měla zánět ledvin), ale prostě nechce, jen slazené jsme ještě nezkoušeli. Problém je, že za několik dní musím nutně na celý den odjet a malou nemohu vzít s sebou (je to k lékaři kvůli mému zdravotnímu stavu, složitá doprava, vyšetření apod.), z domova budu odcházet po páté ráno (kolem té páté ještě počítám s kojením), dorazím večer před desátou (hned můžu nakojit). Odstříkávání se mi moc neosvědčilo, tak přemýšlím, jak situaci řešit, aby malá neměla hlad a žízeň. Je to výjimečná situace, kupovat kvůli jednomu dni krabici UM se mi moc nezdá, navíc ho dcera nikdy nepila, nevím, jak by malé chutnalo a jak by ho bez prsu pila. Jídlo se mi nezdá takový problém, snad by mohla mít výjimečně příkrmů víc (třeba 2x kašičku, 2x ovoce, masozeleninu...)? Nevím ale, jak s pitím, zkusit dát výjimečně něco sladkého? Nějak si prostě nevím rady, řešila jste některá podobný problém? A jak? Díky moc za všechny odpovědi!

monasek84
16. lis 2014

Ahoj, jelikoz jsem se vratila ke sportu, tak uz delsi dobu resim jednou tydne to same. Jak pises, maly mel vic prikrmu a na piti jsem davala stale jen vodu, tim ze nejsem u nej a nemuze si cucnout kdy chce, tak tou vodou vzal zavdek. Spis jde citit ze mu chybi to prituleni atd, ale kdyz ti jde o jeden den, tak to se da. A ja si musim aspon jednou denne rucne trochu odstrikat prsa.

blondynka400
16. lis 2014

@tamiraa já bych to pití na jeden den neřešila... Jak píše monasek, když byla měla fakt žízeň, vodu vezme na milost... Osobně bych se nebránila ani zkusit jí dát UM, prodávají se i malá balení, které zas tolik nestojí.
A nebo mne napadá udělat hodně řídkou kaši do láhve, já tomu říkám vodokaše (150ml vody, vrchovatá lžíce kaše, ale musíš mít nějakou, co není moc kouskovatá a větší dírku v savičce), moje dvouletá dcera to má ráda ještě dnes a to UM nepije a kaši nejí někdy od roku.

xmarg04
16. lis 2014

@tamiraa V DM nebo lékárně mají um po porcich, kdyby ses rozhodla...😉

marecekavendulka
16. lis 2014

na jeden den bych to neřešila,bud v klidu,maličká si dá prostě víc příkrmu a pak jí to vynahradíš i s úroky. 🙂

tamiraa
autor
17. lis 2014

Díky moc za rady, nevěděla jsem, že UM mají i porce, tak to by možná stálo za úvahu.... Řídká kaše už mě taky napadla, tak to snad nějak vyřešíme. Prostě to malá bude muset den zvládnout 🙂