Kolikrát denně kojit téměř 9měsíční miminko?

pekluska88
29. bře 2017

Ahoj,prosím o radu. Skoro 9 ti měsíční dceru kojim ráno,po obědě a jako odpoledni svacinku. To znamená většinou 3x za 24 hodin. Výjimečně v noci,ale většinou se neprobouzi. Jinak ji moc hezky. Krom kojeni má dopoledne svačinku většinou jogurt nebo ovoce. V poledne oběd. Odpoledni svačina ovoce a na večeři mléčná kaše. Je kojeni 3x denně dostačující? Starší dceru jsem v tomto veku kojila určitě častěji,ale malá nechce...

elinkal
29. bře 2017

Zrovna dnes jsem dostala letacek u pediatra, tam doporucuje v tomto veku kojeni alespon rano a vecer, aby dite vypilo idealne 500 ml mleka. Takze vase varianta urcite staci, zvlast pokud nechce bych nenutila, treba zase prijde doba, kdy bude chtit vic.

haaaluska
29. bře 2017

Nasa ma 10 mesiacov a kojim ako si pyta a zhana🙂papa pekne,trocha caju vypije no rada si pocucka,v noci sa mi budi takze vtedy si potaha a spi.

majaaa82
29. bře 2017

@haaaluska Teď jsem si pokládala úplně stejnou otázku, je to zhruba půl hodinka. Malá má teď přesně 9 měsíců, ale už nekojím a UM dávám 3x denně. Vypije ho cca 300-400 ml. "Kojím" k snídani, odpolední svačině a pak ještě kolem půlnoci. Jinak dopoledne, k obědu a večeři příkrmy.

listopadka1
29. bře 2017

@majaaa82 Já to mám stejně, taky už nekojím a dávám UM, dopoledne a odpoledne po 150 ml a na noc 180-200 mléčné kaše. Snažím se dodržet těch 500ml, ale někdy to nejde, malá moc nechce a v noci se nebudí, takže za noc nevypije nic.

pekluska88 Myslím, že to určitě stačí, pokud sama nevyžaduje další pití, tak bych jí to nenutila, oni jsou sice nějaký doporučení, ale každý dítě má jinej apetit, podle mě ví sama, kolik jí stačí. A mléčná kaše se do té doporučené dávky mléka taky počítá.

panickatlamicka
30. bře 2017

ja v te dobe, kdy bylo dceri 9 m, kojila cca 6- 8 krat denne a. 3-4 krat v noci.

stastnablcha
31. bře 2017

ja som bola asi blazniva, mam pocit ze dcera bola na prsniku stale.. v noci tak 5 krat a vez den veru aj kazde 2-3 hodinky. ale to bolo preto ze prveho som kojit nemohla. som sa bala ze aj tretie budem mat takto, ale bohuzial ani tu sa mi nedarilo kojit a tak sme skoncili na amilku. to uz kotuha mala - stacilo rano a vecer a v noci niekedy. ale stale spominam ake to bolo uzasne si to babo pritulit. tak ked sa ti da koj tak casto ako sa da, nemusi sa to opakovat 🙂

alcar
31. bře 2017

V te dobe uz jsem kojila myslim 3x denne, rano, večer a v noci. Mala bastila s chuti prikrmy, prso pres den nevyzadovala. V 9,5 mes. uz jen rano a vecer a v 10 mes. uz mliko doslo. V podstate se mala sama odstavila. Ale pro me to nebyla zadna traga. Pak jsem davala sunar a bylo to rozhodne pohodlnejsi.