Je kojení každou hodinu v šestinedělí běžné?
Dobrý den, je normální kojit v šestinedělí skoro každou hod? Nějdy kojím 20min, někdy déle...vlastně nedělám skoro nic jiného...
@rencinka87 neboj se ,že jsem nekojila, jenže stále a stále brečela, Dr řekla zkusit příkrm a šup, malá usla u prvních 30ml spokojená jak želva, měla hlad. Plus jiné zdrav. Komplikace mi to ani neumožňovali, ale to se tu nebudu vymlouvat či zpovídat, já pro svoji dceru dělám maximum, naopak kolikrát když to nejde samo spinkat spím s ní v náručí přes den, to samé u uspávání v podstatě jinak neusne než nošením, nosit se nosí skoro pořád, nejsem krkavčí matka, ale když 2 měsíce kojim tak že ikdyž mažu a ošetřuji prsa jak se dá, kojim tak že je mám dokrve už a dítě stále pláče, pak dostanete flašku a je schopné spát spokojeně i 5 Hod tak asi byl nějaký problém. Autorce jsem se za mylnou zprávu omluvila a tim bych to uzavřela ❤️
@rencinka87 ano, také zjišťuji, že všechny ty poučky jsou na 2 věci. Ale je to zvláštní, musí to být přeci něčím podloženo. Aspoň to přední a zadní mléko, někdo musel zkoumat složení...pokud máte nějaké odkazy na články s touto tématikou, ráda si je přečtu...
@kubesovaadelka ja te nijak z niceho neobvinuju, jenom tyhle rady muzou zbytecne nekomu ukoncit kojeni. Samozrejme, ze se svet nezbori, kdyz bude dite na UM.
Ja jsem mela uz z porodnice prsa do krve, byl to ocistec, navic syn chtel presne jist v podstate porad, takze nebylo ani kdy by si ty prsa odpocinuly, u kojeni jsem brecela nekolik tydnu.
Pribiral, to mi stacilo k tomu, abych vedela, ze jsme na dobre ceste. Nejdriv jsem mela taky trochu tendence poslouchat ty rady, ze ho prece nemuzu kojit po pulhodine (obzvlast, kdyz se pak treba doslova pozvracel), ale postupne jsem se naucila poslouchat svuj instinkt a vyplatilo se. Syn zacal mit spatnou stolici, pridal se ekzem, a skoncila jsem na prisny bezmlecny a bezvajecny diete bez cukru.
Lepsi postavu a tolik energie jsem nikdy nemela, lepsi plet taky ne. Syn se zklidnil, ekzemy vymizely, stolice se zlepsily. A diky tomu, ze jsem to kojeni udrzela, jsem nikdy nemusela resit antialergenni mlika a podobne, kojila jsem do dvou let (a kojit bych mohla dal, mliko bylo, jen uz to pro me nebylo komfortni).
Kdybych dala na radu ostatnich, ze mam dat aspon castecne UM, nez se mi zahoji prsa, nekojila bych dyl nez par mesicu. (Tak to mely dve zname v okoli, ani jedna nekojila dyl nez pul roku.)
A to, ze dite po UM usne na 5 hodin a po kojeni se budi co 20 minut, to je normalni - UM zaplacne brisko, tam se to opravdu musi dodrzovat ty intervaly. Protoze travicimu systemu mnohem dele trva, nez to zpracuje. Proto taky (vetsinou) deti na UM spi lepe v noci.
Takze rozhodne o tobe netvrdim, ze jsi krkavci matka, protoze nekojis, jen jsem chtela uvest na pravou miru nepravdy, cos uvedla ty 🙂
@jjasmina V mém postřehu je pravidlo s plenama a vahou - když odsávačka neodsaje, taky mimčo jo? My jsme to tak rozpoznali, že je potřeba přikrmovat. Moje rada byla komplexní. Jasnej ukazatel je dannej počet plen a přírustek váhy. Polopaticky řečeno když to nenasaje tak to ani nevyčurá a nevykadí. Jsem chlap, moje žena měl psychické problémy a nebyla se o kojence nějak řádně starat, proto mám osobní zkušenost, jelikož jsem to hlídal, přikrmoval atd. Dítě vyrostlo a je zdravé.
@jjasmina Odsávačka se dá použít tak, že se mléko přeleje do lahvičky - a rodič má kontrolu kolik mléka dítě vypilo.
@nezadanejmilda ne, takhle to nefunguje. Množství odsateho mléka nemá nic spolecneho s tim, kolik dítě vypije. Tak tady prestan pořád psát tyhle blbosti. Akorát zbytečně strašís ženský, že mají nedostatek mléka. Mléko se tvoří poptavkou + velkou roli hrají hormony. Plastový klobouček na prsu rozhodně neposkytne ženě stejný stimul jako sání jejiho dítěte. Proto je zcela normální když žena odsavackou neodsaje nic nebo minimum a pri tom pro své dítě ma mléka dostatek. Ono stačí už jenom vyzkouset na jednom prsu mít dítě a z druhého odsavat. To se také odsaje vestinou mnohem vic než když dite na matce není vubec.
Jinak procurane pleny samozřejmě indikatorem toho, zda miminko dostatečně pije jsou.
@optimistic Jestli máš instagram, moc doporučuju sledovat laktační poradkyni Terezu Mynářovou (najitsicestu), vyvrací právě tyhlety mýty o kojení. Mně to moc pomohlo, protože jsem špatný info dostávala jak v porodnici, tak od pediatra, okolí ani nepočítám.
@nezadanejmilda jak říkám kojila jsem vcelku dlouho, odsavacka mi neodsala nic a tudíž říkám, že to není ukazatel pouze. Jinak pokud je tvá žena psychicky nemocná a nepostara se, tak je asi jasný, že ste na um. Jinak souhlasím s názorem
@20190418. Jinak já vím jak odsavacka funguje i lahve, nepotrebovala jsem je, když jsem kojila, kdy dítě si vytahlo kolik potřebovalo. Tvé informace jsou hodně zavádějící
@nezadanejmilda mily mildo, takhle to fakt negunguje, zenska neni automat na mliko a dite neni tamagoci. Behem kojeni dochazi k vymene spousty informaci, ke stimulaci hormonu atd. Vazne pri kojeni neprozijes to same, co pri seanci s odsavackou. Vem si uz jen takovou drobnost, ze nekdy zensky staci fotka ditete a ma mokry triko. Tou stimulaci proste vyrobis mlika vic a taktez jeho slozeni se prizpusobi diteti. Pokud je tvorba nizsi, protoze dite skokove roste, je treba prikladat a ono se to rozjede-priroda neni blba, akorat to neni na lusknuti prstem, ale muze to treba den dva trvat 🤷🏾♂️ Nejsme stroje. Tak si, prosim,tyhle bludy nech.
Asi to normální je. Taky jsem to tak měla, ale vydržela jsem to jen asi dva týdny, pak jsme přešli na UM a byli spokojení oba - já i mimčo. 🙂

@rencinka87 takhle přesně to bylo u mě, neodstříkala jsem nikdy nic a kojila