Kde se dá udělat rozbor mateřského mléka?
Dobrý den maminky,
prosím, nevěděla by některá z Vás, kde by se dal udělat rozbor MM??? Pokud možno i za rozumnou cenu v okolí Pardubic, HK, NB. Naše dětská mi tvrdí, že v 17m kojení mám vodu a ne nic výživného atd. Nutí mě přestat kojit (je to trochu více složitější, to jen v krátkosti). Tak bych ráda věděla, co malé čepuji 🙂 A jsem ochotna i k vůli tomu něco rozumně i zaplatit. Nedělám to jen tak z rozmaru...
Moc Vám za cokoli děkuji.
Obvolala jsem:
FNHK mléčná banka - nedělají, pouze pro svou potřebu a jen na něco
NPK a.s. biochemická laboratoř - vůbec
MeDila spol. s.r.o. - nedělají
našla jsem nějaké dvě soukromé lab. a také ne :(
Akorát, co mi kamarádka říkala, tak snad někde v Brně. Ale to je dost z ruky :(
Super zprávy 🙂 Držím palce, ať už je jen a jen líp.
@hoffi Mám radost z dobrých zpráv a krůčků správným směrem a také z toho, že jste si obhájila , co jste cítila (že sebrat kojení nic nevyřeší), i když chápu, že ty tlaky a řeči doktorky musely být opravdu náročné.
Ono opravdu těžko takto jednoduše soudit (jak to udělala dr.), když je dítě po delší léčbě a reálně se s těmi léky může pojit i to nechutenství...
Držím palce, ať je vše na dobré cestě!!!👍
@hoffi moc držím palce...!!
jinak je smutné to číst jaký má přístup pediatrička... zvážila bych změnu, takový přístup se mi zdá opravdu neprofesionální... 😔
@bachovy_esence_poradna Přemýšlela jsem nad tím změnit pediatra, ale už jsem se bála co bude u nového a hlavně, najít takového pediatra, který nebude řekněme zaslepený veškerými lékařskými vědomostmi není jen tak... Navíc jsem měla tak trochu pocit, že bych utíkala od problémů a neřešila je.
Děkuji za Váš zájem a rady 🙂
@hoffi nerekla bych, ze tva pediatricka je zaslepena vedomostmi, rekla bych, ze je dost neprofesionalni a neumi si poradit s ditetem, ktere presne nezapada do tabulek. Ma dcera byla silna podvaha od narozeni, 48cm, 2.3kg, donosena, kost a kuze do nejakych 10 mesicu a doktor to nelamal presk oleno, i kdyz ze zacatku to vypadalo ,ze ji budu muset krmit sondou, druha od pulroka skoro nepribirala jaky byla drak a pediatr jen mavnul rukou slovy, je tma ohld velky vydej a syna mi ted taky prevazuje, ma 8.8kg ve 14 mesicich a pres 80 cisel , ale je to to stejny, je tam hold vydej a rozohdne to nelame pres koleno jako ta tvoje, jen se zepta jestli ji, to on ji a to je tak asi cele, u vas ma smysl udelat krevni rozbor a pripadne doplnit chybejici latky, ale ot je tak asi vsechno, nutit diteti stejne nemuzes nic abys neudelala blok a jak sama pises, konecne se veci hybou...
@bamishop Přesně tak, řekla bych, že se trefila hlavička u hřebíčku - asi nemá dost zkušeností s dětmi, co nezapadají do tabulek :D Ano, ano, dvakrát ji brali krev na krevní rozbor a 8.3. chce znovu, aby jsme viděli jak na tom je. Povezu tam i moč na kontrolu ( 1 za 4 týdny to dáváme, aby se něco nezanedbalo - zánět nebo tak). Tak to budeme mít se vším všudy.
Jsem na ni zvědavá. Doufám, že to bude dobré a dá pokoj.
Koukám, že to máš také živé, ale je fajn, když je pediatr rozumný. Možná bych řekla, že to hrotila, že si uvědomila, že nevyrostla za půl roku (všude se uvádí, že to znamená, že se něco děje a je v nepořádku). Těžko říci. Uvidíme, jak to bude pokračovat.
Ale určitě své dítě nebudu k ničemu nutit, nenechám nikoho nutit... Přesně, akorát si k tomu vybuduje odpor nebo se prostě kousne a nehne s ním nikdo. No, není to potom zbytečné? ... A hlavně, ta práce, pokroky, co jsme do teď po tom všem udělali, blbě zahodit... To fakt ne. Já si taky dokážu postavit hlavu :D a nehne se mnou nikdo :D
@hoffi mam to zive a pritom jsou deti zcela zdrave, navic po tom roce se jednak hur meri, synovi ted namerila sestra 76cm, nemel naladu se merit, tak ho neslo natahnout 😀 jednak uz pak rostou narazove, klidne cely rok nic a pak behem par tydnu ti dite vyroste o dve cisla ani nemrknes a opet mu mi nemas co dat na sebe a cos mela do zasoby mu neni 😀 . Jinak ty moje vyzabliny maji ted kolem 116 a 122cm, jedna 17kg a druha necelych 20kg, ale za mesic dva to muze byt zas uplne jinak, cyklus je pul roku dite zije ze vzduchu neb skoro neji, pak mu vyroste noha nebo clovek, pak pul roku ji jak protrzene a pak zase odznova 😀

@sibara Moc Vám děkuji, pevně věřím, že to bude už dobré. Zatím je ještě na vše brzy, ale opět sem dám zprávu co a jak pokračujeme.
Mějte se krásně, ať se daří i Vám 🙂