icon

Kojení a bojkot

kim2222
25. zář 2017

ZdravÍm všechny maminky. Jdu si pro radu. Mám doma dvouměsíční prdelku a již od narození bojkotujeme s kojením. Už v porodnici podaly sestry příkrm. Doma jsme pokračovaly jen s kojením. Vše bylo v pořádku. Nakojila jsem a malá spinkala 3 hodiny. Potom jsem ale kojila častěji a malá stagnovala. Byly jsme poslány do nemocnice, kde nám ve třech týdnech zjistily pozitivní testy na rotaviry  A začalo to. Zjistila jsem, že tím, jak malá nepřibírala, si ode mě vytáhla vždy jen max. 60 ml. Proto taky nepřibírala. Byly jsme hospitalizovány na tři dny, kde jsme vážily pleny a dávku mléka. Potom podaly sestry dokrm. Ale..V lahvi! Na mou otázku, zda raději nedokrmit stříkačkou, kterou jsem doma měla, mi bylo odpovězeno, že na to oni čas nemají a dírka v lahvi je minimální, neměla by prý narušit techniku sání. No, ale vše pokazila. Třetí den při odchodu malá tahala už jen 20 ml za 20 minut :/ Nevzdala jsem to a po příchodu domů začala jednat. Sehnala jsem Piulatte plus, homeopatika Ricinus, kojící čaje snad od všech značek. Nyní mám čaj od Weledy a beru pískavici spolu s Benediktem. Malá se zlepšila, o tom žádná, přibrala, posílila a zvládne tahat lépe. Kojím bohužel déle, ale to mi nevadí. Z původních 20 ml zvládne i 170ml. Poté spí krásně. Ale kde je ten problém. No zkrátka jsem si všimla, že i po dobrání všeho výše uvedeného mám prsa tak akorát. Pokud malá spí 3 hod. a víc, naplní se a je schopna vytáhnout i 170ml. Pokud ale chce dříve, například po hodině a půl max. dvou, příjde mi, že prsa nestíhají a za 45minut vypije fakt max. tak 90 ml. Jak mám ještě prosím zvednout množství laktace jiným způsobem, než těmi, kterými už se o to pokouším? Prsa mléko mají, ale příjde mi, že opravdu jen tak tak pro ni. Kojím často v noci, i 3x a přes den neklesnu pod 7 kojení po dávkách 130 ml minimlně. Někdy více. Jenže jak píšu, někdy se mi prsa nenaplní, jak by měla a malá táhne a mléko vychází jen po kapkách. Musím proto dorazit alespoň 60ml Sunar, protože by plakala hlady.Tím pádem by dřív chtěla jíst a tím pádem nemám vůbec mléko. Dokrm vychází průměrně 1x za 2 dny tech 60-90ml , když už je nejhůř. Jinak jen stále kojím.Piji Vitakávu i Meltu. Jím, spím, piju 3l denně. Prosím maminky s podobnou situací, jestli se dá zachránit plné kojení bez dokrmu a jak jste situaci řešily? Omlouvám se za dlouhý úvod, jsem už ale bezradná, musím proto pro radu o dům dál. Děkuji moc

Strana
z5
kim2222
autor
5. říj 2017

@luj89 noo je fakt ze kadila naposledy vcera rano. Ale netlacila tak neevim.

luj89
5. říj 2017

@kim2222 ty maly mimca casto ani moc netlaci, jak maji ridke kakani 🙂.

kim2222
autor
5. říj 2017

@luj89 tak me tlaci mala a i syn tlacil jak o dusu kolikrát🙂

mrskato
6. říj 2017

@kim2222 Syn mi to dělal taky, ale myslim, že to bylo právě z bolení bříška, trpěl na to do půlky 5 měsíce. Hodně pomáhalo vzít ho do klubíčka nad umyvadlo, vyprděl se (často tam hodil i něco víc). Vydrž, ono se to fakt upraví, začátky prostě nebývají jednoduchý, u nikoho...záleží jen na tom, kdo to dá a kdo ne.

iulia
6. říj 2017

Nás se to stávalo, když ji bolelo bříško (namasírovala jsem, dala espumisan). Až si ulevila, nechala jsem nakojit.

A když mi malá protestovala u prsu, tak jsme chodila a u toho jsem malou kojila. A to ji nevadilo.

mrskato
6. říj 2017

@iulia taky jsem s malym takhle pochodovala u prsa😌

kim2222
autor
6. říj 2017

Holky tak dnes to same , a ejhle, zade se zalapala. To nedelala, tak asi novy zvyk😅

anetpierowska
6. říj 2017

@kim2222 muze to byt brisko vecer a nebo uz zjistila,ze se muze vice hybat. Jinak pokud boli brisko,zkus na min.tyden vysadit Vigantol. Malou desne po nem bolelo brisko. Vysadili jsme a od te doby klid. Mame prirod.alternativu.a to muzu jist cokoliv.

kim2222
autor
6. říj 2017

@anetpierowska no ten uz jsme davno vysadili, protoze to byl masakr teda. Name Baby D a je to ok. Ted si zase pripadam ze jen kojim. Chce porad a vzteka se. Ted jo chvilku drzel chlap a nez jsem povesila zaclony, zacala neskutecne plakat. Od posledniho jidla hodinu. Ted zas kojim. Nervuje se, mliko tece. Nechápu😎 je to porad dokola. Ted u toho zas usina😖

mrskato
6. říj 2017

@kim2222 z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že pokud dítě na to bříško trpí, což je většina dětí, nepomůže ani to, když budeš pít jen vodu. To je prostě období, který se musí vydržet a je lepší se s tím smířit, než se tím trápit. Ono to přejde kolem 4. měsíce. Jasně, že je dobré vyřadit nadýmavý jídla nebo třeba můj syn se opruzoval šíleně po kyselém, takže mandarinky nebo citron v čaji u nás nepřicházel v úvahu. Zkus malou dávat často do klubíčka nad umyvadlo, fakt to moc pomáhá, nevěřila jsem tomu, ale vždy byl úspěch 🙂 klidně i mezi kojením, i když se pak riskuje, že se nejspíš pozvrací, když ji zmáčkneš bříško, přesto bych to zkusila na tvém místě.

anetpierowska
7. říj 2017

@kim2222 BABY D ma pry stejne slozeni. Kolik je ted mimi?

kim2222
autor
7. říj 2017

@anetpierowska noo... To nevim, nicmne je jako vymenena..Jjinak hky, co rikate spánku na brisku? Mala mi nechce nijak spat sakra...Pokud je na zadech tak ani neusne. A kdZ, je hore do dvaceti min. Jak to resit? NECHAT ji? Ma ma ted 2mesice a sest dni

mrskato
7. říj 2017

@kim2222 nechala bych ji, po usnuti bych ji dala na bok, spoustu deti usina/spi na břiše.Mas monitor dechu?Pokud ano,neresila bych.
Co syna neuspavam u prsa (asi mesic), usina jedine na brise,ale Tonik je uz "velkej" oproti tve malicke, nedavno mu byl rok.

kim2222
autor
7. říj 2017

@mrskato No nemám prave. Jako ja bych i rada, jenze ona se probere a rev. Proste na boku nebude a hlavne ji tak ani nesmim davat. Mame Wagnerovi puncosky jeste. No lepe receno, spravne ji nesmím dat ani na bricho skrze ty puncochy. No jento sileny. Porad neco. Druhy dite, ale teda pripadam si jakobych mela prvni 🙄 🙂

iulia
9. říj 2017

Můj syn se snažil spávat na břiše od 2měsíců, hrozně jsem se bála a dovolila mu to až 6měsících a spí takto dodnes🙂 Do té doby spával v zavinovačce a potom ve spacím vaku. To snášel dobře. A uspávala jsem ho na břiše, položila jsem si ho na sebe, hlavu na bok a až zabral, zavinula do zavinovačky nebo dala do vaku.

kim2222
autor
11. říj 2017

@iulia tohle kdybych udelala tak se.mi.okamzite vzbudi. Ona nema klidne spani vubec, nechapu to..🙄

kim2222
autor
17. říj 2017

@mrskato
@anetpierowska
@iulia tak holky, ted jsme byly 8 dni bez dokrmu. Parada. Ale.. Dnes vecer uz zase nestacili a dokrmit jsem musela. Mala ma.2,5 mesice. Myslite, ze muze uz jit o rustovy spurt? Vzteka se, ze zacatku ne. To tece dobre chvilku, ale jakmile proud slabne, vzteka se. Uz druhej den nespim. Vcera spala od 9do 2:00, pak uz ba neustale u prsa. Mela boleni. Pres.den ok, nakojim a spi pres tri hodiny. E vecer.hruza. nakojila jsem, bez kozy ale neusla.lehla jsem k ni teda, vytahla cicinu a spaly jsme. To ji vydrzelo do 00:00. Uz ale se vztekanim. Tak jsem ji dokrmila. A odpadla mi tak, jak po mem mleku nikdy. Krasne ted spi. Potrebuju poradit, podporit. Ze to neni u konce? Taky ctu ze ve spurtu pomaha kojit treba co nejcasteji. Ale uz se nikde nepise, co delat, kdyz se u kazdeho kojeni nedoji jak ma. Mleko tam uz neni, jako dnes. Je ale minimum a to bych mohla kojit taky hodinu nez by po tech kapkach spapala co ma ze jo..tim padem by.to rovnou travila a porad jedla. Takze co v techto situacich? Nechci prestat sakra..

alishka111
17. říj 2017

@kim2222 já to mám s malým taky. Mlíka je přes den dost, ale večer jsou prsa prázdný a pije dvě tři hodiny a stejně není spokojenej a vzteká se. Tak vždycky v noci a k ránu, kdy mám mlíka nejvíc, po kojení odsávam. Není to moc, ale natřikrát těch 70-100 ml dám a to mu pak dám z lahve večer, kdy už mlíko není a je po boji a chrní 🙂 Navíc se pak to mlíčko víc tvoří celkově, takže některé dny už dáme bez lahve - to pak zamrazim pro případ další nouze.
Bez odsávacky bych to nedala, sice prospívá a přibírá výborně, ale je nenažranej a ty prořvaný a prokojený večery mě fakt ničily...

mrskato
17. říj 2017

@kim2222 to je normalni,ze se takle male dite budi a chce kozy treba kazdy 2 hodiny.To je u kojenych deti pomerne standartni.Deti na UM spi vetsinou mnohem lepe.Jestli chces kojit, musis počítat s tim,ze ten spanek proste bude na prd.Dite muze chcit jist casteji,je to normalni,muze mit rustovy spurt,ktery muze trvat i tyden.Neres,kolik ti vypije,kdyz bude mit hlad,ozve se,kdyz ne,bude klid,davej na pozadani.V zaveru je dobre,ze ti u prsa zaspi, ja takhle fungovala s dcerou normalne,dala jsem prso a spalo se dal.Syn se probudil a byl treba 2 hodiny vzhuru...

mrskato
17. říj 2017

@alishka111
@kim2222 holky,je normalni,ze takhle male deti prave k veceru placou, vetsinou je to brisko nebo vstrebavaji vse,co za den zazily.Obe moje deti rvaly vecer a obe byly jen kojeny.

alishka111
17. říj 2017

@mrskato nene, u nás je to stopro hlad. Myslela jsem si ze začátku, že je to bříško a prdlajs, hlad. Když dostane mlíčko navíc, tak je klidnej a spokojenej. Taky se kojí po dvou-třech hodinách, a když je mlíko, tak v pohodě, ale prostě večer prsa absolutně nestíhaj. Narodil se velikej a už teď v 6ti týdnech je skoro stejně velkej jako kamarádky 3měsiční, tak má asi větší spotřebu, než moje 70A mlíkárničky zvládnou

alishka111
17. říj 2017

@mrskato jo a v leže se ten můj lumpík vůbec kojit nechce, byla by to paráda, ale nechce tak pít. Musim sedět :(

mrskato
17. říj 2017

@alishka111 rika se,ze maly prsa koji lip,nez velky. Kamarádka je uplne plocha a kojila syna do 2,5roku.
Mozna je to hlad, ale v tom smyslu,ze se poradne nenaji,protoze se u toho krouti a rve,proto nema dost,ale ver,ze kdyz vydrzis,tak to za chvili prejde.Syn s tim prestal kolem 5 mesice.Na UM se vykasli.Je normalni,ze jsou prsa vecer vycucly, to mam i ja ted po 13ti mesicich kojeni.Ale mliko tam je.

mrskato
17. říj 2017

@alishka111 syn taky moc nechtel v leze a musela jsem ho mit v naruci, je to na palici, unavne, pozdeji kojeni ležmo zacal akceptovat😂

alishka111
17. říj 2017

@mrskato já dokrmuju vlastním, po půlnoci mam mlíka dost a on všechno nevypije, tak zbytky odsaju a pak dávám večer. Krásně mi to i zvýšilo množství mlíčka, že jsme to zvládli pár dní bez lahvičky, ale jak jsem přestala odsávat, tak zase málo. On strašně nerad v noci dopíjí "zbytky" tak to možná na produkci působí blbě...

kim2222
autor
17. říj 2017

@alishka111 super, zkusim to taky nasbirat pres den ale moc to nejde.jednou se mi povedla 70 pak uz to jde tak tak. Uvidime no..

mrskato
17. říj 2017

@kim2222 jen ještě takový malý poznatek: odsávačka ti nikdy neodsaje tolik jako dítě, takže podle odsáteho mléka se neřiď, ale to, si myslím, už víš 🙂

alishka111
17. říj 2017

@kim2222 no já právě vždycky odcucnu třeba jen 20ml, ale když dáš trochu po každým kojení, tak se něco do večera nasbírá a zároveň se začne tvořit toho mlíka víc. Za zkoušku nic nedáš ;) Držim palce!

kim2222
autor
17. říj 2017

@alishka111 urcite to tak udelam, diky moc holky. Vzdycky je mi pak hned lip kdyz vidim jak to nemusi byt hned u konce

iulia
17. říj 2017

@kim2222
vypadá to na bříško - zaražený prdík nebo chce kakat a jen se potřebuje napít, aby ji to líp šlo🙂

Strana
z5