icon

Kojení během menstruace. Jak zvládnout problémy?

prdipirko
10. bře 2025

Ahoj,
Mate někdo zkušenost s kojením během menstruace? Nikde jsem nenašla žádné téma, ani na internetu.
Miminko mám plně kojene a bohužel se po sestinedeli dostavila menstruace. Gynekolozka říkala, ze se stává u 30% žen.
Bohužel mam podezření, ze během menstruace není kojení úplně nejlepší - menší tok mléka, mam co dělat prcka nakrmit, je nenasyceny. Nevím jestli mu mléko vůbec chutná. Bohuzel všechno souvisí se vším, takže i během tohoto období, kdy bojujeme s kojením, mam rozkousane bradavky až do krve. A bohužel menstruace - takže prsa citlivá díky tomu, bolava, do toho kojení a ještě rozkousane.
Mate někdo zkušenost? Jakou? Nebo jak jste řešili? Chci vydrzet kojit co nejdéle, umele mléko zatím není na poradu dne, ale kdo ví. Prckovi jsou 4m, trápí me to už po třetí.

gbp
10. bře 2025

@prdipirko jo. bylo to jak píšeš. měla jsem presne to podezření. tak 2-3 dny asi méně mléka a ještě jim to moc nechutnalo a byly dost uplakane.

cassidyc
10. bře 2025

Já si nějaké extra rozdíly moc nevybavuju. Dostala jsem MS hned po šestinedělí, pak pravidelně a kojila jsem 2,5 roku.

apajda
11. bře 2025

Přesně. Dokonce já ty úbytku měla i před menzes, jen jsem nevěděla proč. Trvalo to vždycky dva dny. Ale mě děti Sunar nechtěly. U syna jsem dostala menzes cca po čtyřech měsících a tou dobou jsem začala s příkrmy, tak prostě snědl víc příkrmu. U dcery to nebylo tak hrozné.