icon

Kojení dvouleté dcery způsobuje kaz na zubech. Co dělat?

25. srp 2022

Ahoj maminky, dcera má 2 roky, zuby má nádherné jako perličky, čistíme důkladně, sladké nepapá, prostě vzorový dítě😀
Nedávno se jí udělal povlak na horní jedničce, hned jsem vyrazila k zubaři. Zubařka řekla, že se jí kazí, že má prý minimální predkus a když ji kojím v noci, tak prý spí s otevřenou pusou ono to tam zaschne nebo co a udělal se jí. No, chtěla ho nechat, pokud ji nebolí, ať ji prý ho nechám jinak vytrhnout.. nakonec ji chvilku po tom vypadl sám, takže tam má díru🤦🏽‍♀️
No nic stále čistíme jak máme a stále kojím, protože malá prostě je na prsu závislá.. a nevím jak prostě ji odnaučit, chci se na to, ale vrhnout. Teď se jí udělal další povlak (vedle té vypadlé jedničky) a bude z toho kaz pokud prý ihned nepřestanu kojit.
Ostatní zuby má nádherné prý, vyčistěné, bílé ani jeden povlak, tak mi to hlava nebere, když teda je to z kojení, tak proč to schytaly dva tyhle zuby a zbytek je výstavní? Jako nerozumím tomu, malá je tedy kojená z levého prsa, tudíž papá pravou stranou, kde je ten problém. No já nevím, hlava mi to moc nebere. Tak se chci opravdu zeptat, zda jste se některá s tím setkala nebo máte zkušenost - a co si o tom (kdo zažil, setkal se s tím) myslíte? Já fakt nevím.

Pro ty co se budou ptát a co tohle a zkoušíte tohle a nevíte která bije, tak se prosím nezapojujte. Opravdu potřebuji radu, která pomuze. Pro ty co nevěří a jsou rýpajici, tak se zdrzte.
Zuby opravdu čistíme jak máme, strava totéž.

Děkuji.

Strana
z2
autor
27. srp 2022

@grelen Přesně, taky si to říkám.. mám sto chutí prestat kojit kvůli tomu, je to zásadní věc zoubky, naštěstí oprabdu naštěstí pak budou ještě druhé.. ale to kojení chci omezit, což dnes třeba šlo těžce.. měla teplotu a celý den na prsu chjo😏

autor
27. srp 2022

Jinak holky takhle to teď aktuálně vypadá, fotka má filtr a neni moc zaostrena, tudíž vypadá tak všelijak, ale je to prostě ta horní jednička, vypadá to jako by ji kořen zustal, což Zubařka řekla, že nechá a hned vedle ní ten malinký zoubek je na tom stejně, ať ho čistím sebevíc.. 😔
Zbytek plně v pořádku, žádné povlaky, nikde nic.. tak prostě mi nejde do hlavy, že to schytaly 2 zoubky a zbytek v pohodě prostě.. zda mi rozumíte 😔

elesse
27. srp 2022

Jezis nikde jsem nerekla, zes ji zub vyrvala. Ale sama vidis z te fotky, ze asi sam kazem neuhnil🙈 nasla bych si jeste zubare na druhy nazor

autor
27. srp 2022

@elesse To bych brala hned.. ale skoro všude jsou placený nebo už plný😔

grelen
27. srp 2022

@inssomnia To ja se vzdycky rada neco noveho dozvim 😉

grelen
27. srp 2022

Ty brdo tak na te fotce to vypada ze se ji regulerne rozpadnul. To muze mit ty teploty taky od toho. Odkud jsi ze pises ze maji vsichni zubari plno?
Jinak pokud ma teploty a neni ji dobre tak bych ted kojit neprestavala, to s tim pockej...

autor
27. srp 2022

@grelen Ten zub ji nevypadl teď hned, je to starší, takže od něj to mít nebude.. spíš asi to počasí.. teď už spinká a nemá teplotu, ale nevím co to bylo, snad to bude dobré.. teď řádí jedno s druhém.. a děkuji❤️
Přesně, jak píšeš možná rozpadl.. nejde mi do teď do hlavy, že ji čistím zub a druhý den není, přitom se nekejval, já fakt čumela👀

Strana
z2