Kojení na veřejnosti
Maminky, v cizině jsem narazila na kojící šátky, sice hrozně předražené, ale využívají se tam celkem dost. Šátek jsem trochu vylepšila dvojitým lemem v horní části, aby na miminko nepadal a matka mohla udržovat oční kontakt s miminkem.
Ale kámen úrazu je to, že v ČR stále nechápou význam intimního kojícího šátku. Snažím se všemožně ženám vysvětlit, že za kojení se nemusí v žádném případě stydět, ani mít pocit, že by se měly skrývat.
Je opravdu pro ženy, které chtějí samy za sebe větší intimitu při kojení nebo se jejich miminko nedokáže v klidu nakojit, je-li rozptylováno ruchem z okolí. Možná mi některá pomůžete, jak ten šátek veřejnosti přiblížit, aby nebudil dojem něčeho hanlivého.
Já sama kojila rok a vím, jak je kojení pro miminko důležité, ale byly situace, kdy jsem se prostě nechtěla o tento zážitek dělit s pánem u protějšího stolu, necítila jsem však, že já se mám sebrat a jít kojit někde jinde.
Fandím všem maminkám, které to neřeší a žádny nezvaný koukal je nerozhodí .-), ale vím, že existují i maminky, které raději sáhly po umělé výživě, než aby kojily na veřejnosti. (Prosím nesuďme nikoho, nechci, aby se tato debata zvrhla v osočování proti nekojícím maminkám atd - nikdy neznáme všechny důvody.) JE TO VELMI ZAPEKLITÉ TÉMA A NÁZORY NA TO SE RŮZNÍ. Snad se všechny shodneme na tom, že pro naše dítě uděláme vše. Nebudu tady dávat odkazy na web, myslím, že se to ani nesmí, když některá budete chtít odkaz napište...ALE ZA CO BUDU HLAVNĚ RÁDA, KDYŽ MI POMŮŽETE TENTO PRODUKT POPSAT TAK, ABY VYŠLA NAJEVO JEHO PODSTATA A NE MYLNÁ PŘEDSTAVA O TOM, ŽE KOJÍCÍ ŽENA MÁ BÝT ZAKRYTÁ..děkuji snad jsem to srozumitelně vysvětlila .-)
PS: nebráním se nějakému vtipnému pojetí problemaiky .-)

@vilibalda ahoj děkuji, ne ne šije to moje švadlena..já je jen navrhuji, sháním látky dělam kolekce atd. neumím šít, zlaté ruce mojhí švadleny .-) zrovna jsem teď na cestě v Americe viděla něco podobného co vyrábím...jj ty šátky jsou fajn, hlavně fakt když chce miminko klid na papání. dala bych ti odkaz na věci co dělám, ale tady asi nemůžu..nesmí se tu dělat reklama atd...ale kdyby tě to zajímalo tak dej vedět pošlu ti to do zprávy. pa